Minden, ami könyv

Könyvmolylány20 könyves oldala

Ludányi Bettina: Kettőnk titka - értékelés

Még 2019-ben jelent meg Ludányi Bettina: Kettőnk titka c. kötete az Álomgyár kiadó gondozásában, aminek azóta a folytatása, a Kettőnk bűne is napvilágot látott, illetve kapott egy kiegészítő novellát is a sorozat Yanna titka címmel. A történet thriller műfajban íródott, ami nagyon közel áll hozzám, úgyhogy nagy reményeket fűztem hozzá. Lejjebb olvashatjátok, hogy mennyire nyerte el a tetszésemet a kötet. 

covers_563768.jpg

Tovább olvasom

Eve Rigel: Kelepce - értékelés

2022 tavaszán jelent meg Eve Rigel: Kelepce c. krimi kötete a Trivium Egyesület gondozásában. Az írónő tíz év kihagyás után újra publikálásra adta a fejét, aminek a kézzelfogható eredményét ennek a kötetnek a lapjain olvashatjuk. Lejjebb görgetve olvashatjátok a véleményemet róla!

covers_733087.jpg

Tovább olvasom

John Cure: Hontalan lelkek (1.) - értékelés

John Cure-t nem véletlenül szokták a magyar horror egyik vezéralakjaként emlegetni, nagyon jól ért a félelemkeltéshez és a misztikus, ködös világok megteremtéséhez. Idén februárban olvastam tőle először, mégpedig a Hamu c. kötetet, ami kevésbé volt horrorisztikus cselekményű, mint a Hontalan lelkek, de izgalom terén nem volt hiány egyik regényben sem.

covers_632477_2.jpg

Tovább olvasom

Könyves Oscar-díj 2021 Book Tag

Ismét kihívtak molyon egy book tagre, aminek a kitöltését hoztam most nektek ebben a blogbejegyzésben:

 

A 2021-es olvasásaid közül (mindegy, mikor jelent meg a könyv, az olvasás számít, de újraolvasás nem játszik) melyik nyerné el a legjobbnak járó díjat a következő kategóriákban?

Tovább olvasom

Júliusi olvasási összegzés

Az előző hónappal ellentétben júliusban már több időt tudtam az olvasásra fordítani, összesen 11 kötetre jutott időm, amik között akadtak regények, kisregények, képregények, egy verseskötet és egy mese is. Lássuk is őket bővebben!
296181605_159181833358570_5845385158402064029_n.jpg

Tovább olvasom

Lisa Jackson: Paranoiás - értékelés

Lisa Jackson: Paranoiás c. kötetéről egészen addig nem hallottam, amíg a 2021. évi könyvhét rendezvényén szembe nem jött velem az Álomgyár kiadó akciós könyveket tartalmazó polcán. Nagyon szeretem a thriller köteteket, így adtam neki egy esélyt és megvettem, hogy a későbbiekben majd elmerülhessek benne. Sajnos egészen mostanáig nem került sorra, de most pótoltam az olvasását és hoztam is nektek egy kis ajánlót a kötetről.

covers_547634.jpg

Tovább olvasom

Cassy Blacksmith: Te leszel a következő - értékelés

Idén év elején jelent meg Cassy Blacksmith első regénye, a Te leszel a következő c. kötet e-bookban. Műfaját tekintve krimi/thriller, de könnyedebb, ifjúsági kategóriában íródott. Azóta a nyár folyamán kiadta szintén e-bookban az írónő a következő regényét is, ami egy sorozat első része és a Totálkár címet kapta. Az alábbiakban a Te leszel a következő c. kötetről olvashattok egy rövid kis értékelést.

covers_724937.jpg

Tovább olvasom

Heniko Sakka: Legédesebb tini élet (Édes tini élet 3.) - értékelés

Még áprilisban volt szerencsém olvasni az Édes tini élet c. trilógia első részét, ami annyira magába szippantott és egyben kíváncsivá is tett, hogy alig vártam, hogy a sorozat végére érjek és egészében láthassam magam előtt a cselekményét. Ritkán olvasok el ilyen gyorsan egy komplett sorozatot, mindig több hónap vagy akár év is el szokott telni, mire a végére érek, de ezzel kivételt tettem, mert Ria és Devon történetének alakulása nagyon felkeltette az érdeklődésemet.

covers_715946_1.jpg

Tovább olvasom

Pataki Eszter - Pataki Krisztina: 512 méter - értékelés

2022. július 15-én jelent meg a Pataki lányok debütáló regénye, az 512 méter c. kötet. Műfaját tekintve ifjúsági romantikus, de drámai cselekményt és komolyabb témákat is tartalmaz. Felhívja a figyelmet a mai fiatalok nehézségeire megoldási javaslatokat is "ajánl" bizonyos problémákra. Én minden fiatalnak ajánlom a könyv olvasását, mert nagyon sok tanulságot hordoz magában.
covers_748455.jpg

Tovább olvasom

Aurora Lewis Turner: A tűzróka - értékelés

A tűzróka volt az első könyvem Aurora Lewis Turner írónőtől, de biztosan nem az utolsó, mert teljes mértékben beszippantott a kötetben lévő világ. Korábban is szemeztem már az előző műveivel, várólistán van nálam mindegyik könyve, leginkább A hatalom köve keltette fel az érdeklődésemet, de aztán jött egy csodálatos lehetőség, hogy recenzióként olvassam A tűzróka c. új megjelenésű regényét.

covers_725816.jpg

Tovább olvasom

Midyear Book Freakout Tag

Molyon kihívtak engem egy újabb book tag-re, aminek a kitöltését az alábbiakban láthatjátok. Az elmúlt félévet összegzi, jó és rossz olvasmányok tekintetében.
legjobb_konyv.png

Tovább olvasom

Melinda Bald: Találj rá (mÁMORtánc 1.) - értékelés

Ritkán olvasok erotikus könyveket, mert én inkább az izgalmasabb történetek kedvelője vagyok, mint pl. a fantasyk, krimik, thrillerek, de néha elmerülök egy-egy erotikus kötetben is. Ezúttal Melinda Bald: Találj rá c. kötetét olvastam el, amiről lejjebb olvashatjátok a véleményemet.

covers_633811.jpg

Tovább olvasom

Balla Sándor: Az élet fája - értékelés

Balla Sándor a facebook oldalamon keresett meg azzal, hogy szeretné recenziós példányként átküldeni nekem a könyvét véleményezésre. Bevallom őszintén, nem lett első pillantásra szimpatikus számomra Az élet fája, de úgy voltam vele, hogy nem ítélek borító, fülszöveg, illetve az első oldal elolvasása után, hanem adok egy esélyt a könyvnek. Lejjebb olvashatjátok, hogy mi sült ki belőle.

covers_702011.jpg

Tovább olvasom

Júniusi olvasási összegzés

Júniusban nem volt túl sok időm, amit az olvasásra fordíthattam volna, mert a könyvhéten, illetve a bonyhádi könyvfesztiválon való részvételem, valamint a külföldi nyaralásom nagyon sok időmet elvette, de azért így is sikerült pár könyvet elolvasnom, amiket az alábbiakban mutatok be nektek.
junius.png

Tovább olvasom

Dan Abnett: Bosszúállók: Mindenki uralni akarja a világot - értékelés

Tekintve, hogy szeretem a Marvel univerzum világát, így igyekszem nem csak a filmek, hanem a képregények és a regények világában is elmerülni. Ez a Bosszúállók kötet volt a 3. olvasott részem a Nagy Marvel regénysorozatból. Korábban olvastam már a Venomot, ami kevésbé tetszett, illetve a Deadpool kötetet is, ami szerintem nagyon jó lett. Ez a Bosszúállók kötet valamivel a Venom alatt helyezkedik el nálam tetszés szempontjából.

covers_524446.jpg

Tovább olvasom

Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean - értékelés

A fiúknak, akiket valaha szerettem trilógia első részét még a Netflix adaptációja előtt olvastam és mivel kedvencem lett, amint kijöttek a filmek, azokat is megnéztem, aztán újranéztem még párszor őket. A könyvtrilógiát viszont még csak most sikerült lezárnom ezzel a befejező kötettel. Biztosan újra fogom őket még olvasni a jövőben, mert nagyon tetszett mindhárom rész!
covers_681274.jpg

Tovább olvasom

Májusi olvasási összegzés

Újabb hónap ért véget, így újabb összegzést hoztam nektek az olvasásaimról. Májusban sajnos magamhoz viszonyítva kevés könyvet sikerült elolvasnom, de azok legalább igazán jó olvasmányok voltak. Most leginkább thrilleres hangulatban voltam, így az izgalmasabb könyveimet vettem előtérbe.
285466373_143378744938879_7100956311015887645_n.jpg

Tovább olvasom

Colleen Hoover: Elrontott életek - értékelés

Colleen Hoover-t nem nagyon kell bemutatni azoknak, akik szeretik a romantikus könyveket. Nagyon gyorsan tett szert nagyon nagy hírnévre az írónő és nem véletlenül, hisz a könyvei amellett, hogy nagyon jók, még tanulságosak is. Mindig igyekszik komoly kérdéseket is feszegetni a könyveiben, ami miatt határozottan megéri elolvasni a történeteit.

covers_703577.jpg

Tovább olvasom

Clare MacKintosh: Húsz óra a halálig - értékelés

Korábban olvastam már az írónő másik regényét, a Látlak c. kötetet, amiről az értékelésemet olvashatjátok molyon. Szerintem nagyon ütős és izgalmas thriller regény, úgyhogy csak ajánlani tudom az olvasását. A Húsz óra a halálig c. kötet is izgalmas volt, de az írónő másik kötete egy cseppet jobban tetszett. Na de nézzük bővebben!

covers_678890.jpg

Tovább olvasom

Alyona Crower: Bárcsak igaz volnál - értékelés

Ezúttal egy rövid kisregényről hoztam nektek értékelést egy magyar szerzőtől, mégpedig Alyona Crower: Bárcsak igaz volnál c. történetéről. A tőlem megszokott módon teljesen vakon álltam neki a kötetnek (nem szoktam fülszöveget olvasni a könyvek olvasása előtt), szóval nem tudtam, miről fog majd szólni, de lássuk, mi a véleményem a könyv olvasása után erről a kisregényről.

covers_694025.jpg

Tovább olvasom

Interjú Vörös Viktória írónővel

A múlt hónap elején olvashattátok a blogon Vörös Viktória: Más az igazi c. debütáló novellájáról írt értékelésemet. Ez az első hivatalos e-bookban megjelent kötete az írónőnek, de wattpadon olvashatóak még további írásai is, amiket mindenki figyelmébe ajánlok. Engem ezzel az e-bookkal teljes mértékben meggyőzött, remélem, hogy hamar olvashatunk tőle újabb írásokat is. Felkértem őt, hogy adjon interjút, amit készségesen el is vállalt, az alábbiakban olvashatjátok a válaszait!
image_big_2.jpg

Tovább olvasom

Tomor Anita: Álmodtam már rólad - értékelés

Korábban még nem olvastam egy Tomor Anita kötetet se, de sok helyen szembejöttek velem a könyvei, nagyon népes rajongótábort sikerült létrehoznia az évek során. Mikor megtudtam, hogy az írónőnek van egy fantasy elemeket is tartalmazó sorozata, biztos voltam benne, hogy ezzel kell kezdenem az írónő köteteiben való elmerülést. 
tomor_anita.jpg

Tovább olvasom

Bonyhádi Könyvfesztivál - ÍrOktaéder és egyéb programok

Valószínűleg mindenki nagyban készül a pesti Könyvhétre, de nem csak fővárosunkban találhatóak meg a hazai könyves rendezvények. Bonyhádon, a Völgység szívében is megrendezésre kerül egy kisebb könyvfesztivál egy héttel a Könyvhét után, azaz 2022. június 17-19 között, mégpedig a XXI. Völgységi Könyvfesztivál.

Szerencsére az évek alatt elég népes tömeget kezdett el vonzani a rendezvény, illetve vannak olyan hazai írók is, akik évről évre visszajárnak a könyvfesztiválra, mert annyira belopta a szívükbe magát, hogy minden évben újra és újra tiszteletüket teszik a három napos rendezvényen, mint pl. Holden Rose, Bíró Szabolcs, Benyák Zoltán, illetve Szurovecz Kitti is többszöri alkalommal vesz részt idén egy író-olvasó találkozóval.

iroktaeder.png

Tovább olvasom

Interjú Kollár Betti írónővel

Ma egy újabb interjút hoztam nektek, amit Kollár Bettivel, A vonzás törvénye sorozat szerzőjével készítettem. Korábban is hallottam már az írónőről, de akkor figyeltem fel rá igazán, amikor regisztráltam TikTokra és folyamatosan dobálta fel nekem a jobbnál jobb videóit. Már akkor felötlött benne, hogy jó lenne egy interjút készíteni vele. Nagyon hálás vagyok neki, amiért rábólintott a felkérésemre. Fogadjátok sok szeretettel a válaszait! 

kollar_betti.jpg

Tovább olvasom

Áprilisi book haul

Ebben a bejegyzésben az áprilisban beszerzett könyveimet mutatom be nektek. Elég termékeny hónap áll mögöttem az új beszerzések tekintetében, összesen 23 kötetet szereztem be, lássuk is részletezve.
nevtelen2_1.png

Hónap elején rögtön lecsaptam a KMK húsvéti szeretetpéldányos akciójára, ahol Kel Carpenter két új regényét szereztem be, a Lucifer lányát és a Gonosz kis játékokat. A megrendeléshez járó ajándék könyvem Ashley Carrigan: Tűzvarázsló c. kötete volt. Fülszöveg alapján nagyon érdekes könyvnek tűnik, de sajnos második rész, úgyhogy muszáj lesz beszereznem az elsőt is ahhoz, hogy olvashassam.

278185054_128926106384143_1689346850241169350_n.jpg

https://www.instagram.com/p/CcGOAk6rkiD/?utm_source=ig_web_copy_link

A második megrendelésem egy book24-es rendelés volt, ahol B. E. Belle: Társkeresők és Fred Van Lente: Deadpool A Megtorló ellen c. köteteket szereztem be. A Megtorlót azóta már el is olvastam, nekem tetszett, bár lehetett volna kicsit izgalmasabb is, de így is kellemes olvasmány volt. A Társkeresőknek pedig annyira gyönyörű az élfestése, hogy muszáj volt beszereznem magamnak, de még nem tudtam sorra keríteni az olvasását.

278446756_130533499556737_6502051531341874986_n.jpg

https://www.instagram.com/p/CcVY_4ZK_33/?utm_source=ig_web_copy_link

A harmadik megrendelésem egy moobius-os rendelés volt, húgommal közösen rendeltünk, mert meg akarta szerezni a Horgolóiskola Harry Potter rajongóknak c. kötetet, de akkor már én is lecsaptam a lehetőségre és beszereztem két Nagy rejtvénykönyvet, mégpedig a 17. és 18. számút. Szeretek rejtvényeket fejteni, bár ritkán van időm rá, úgyhogy nem tudom még, mikor tudok haladni velük.

Egy facebookos csoportban megláttam, hogy egy hölgy árul egy csomó könyvet, többek között A hihetetlen Pókember - Hazatérés és Venom születése c. köteteket is, úgyhogy fel is vettem vele a kapcsolatot és meg is vettem őket.

Tekintve, hogy sok platformon fent vagyok, sok helyről érnek a könyves ingerek, molyon rábukkantam egy kedves molytársamra, aki ingyen hirdetett meg egy csomó könyvet. Ezek közül 10 db nagyon megtetszett nekem, úgyhogy írtam neki és azóta már az én magángyűjteményemet gazdagítják és színesítik ezek a kötetek. Erről készült egy unboxing videó is tiktokra, amit ide kattintva nézhettek meg.

A hónap végén volt még egy megrendelésem, mégpedig egy KMK raktárvásáros rendelés, ami során olyan köteteket szereztem be, amiket barátnőm ajánlott: Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak, Lebegés és Gurulás, valamint egy verseskötetet is vettem, amivel már régóta szemeztem: Hosszú az út lefelé. Erről is készült egy unboxing videó.

Láthatjátok, hogy nagyon sok helyről és nagyon vegyes összetételű köteteket sikerült beszereznem áprilisban, kicsit sikerült is túlzásba vinnem. Már csak az a kérdés, hogy vajon mikor jut időm elolvasni őket.

Lis Ohtears: Örvény - értékelés

Átdolgozott kiadás

Az a megtiszteltetés ért, hogy Lis Ohtears felkért a második, átdolgozott kiadású Örvény kötet előolvasására, amit nagyon szívesen el is vállaltam. Volt szerencsém olvasni az eredeti verziót is, így nem érhet senkit sem meglepetésként, hogy ez is nagyon tetszett, de nézzük kicsit bővebben!

covers_699494_1.jpg

Tovább olvasom

Interjú Heniko Sakka írónővel

Aki nyomon követi a blog útját, az már korábban láthatta az Édes tini élet, valamint az Édesebb tini élet c. kötetekről írt értékelésemet, illetve azt is láthatta, hogy ezeknek a köteteknek hála újabb kedvenceket avathattam. Az a megtiszteltetés ért, hogy személyesen is jobban megismerhettem az írónőt, aki amellett, hogy iszonyatosan jó fej, még egy interjúba is nagyon lelkesen beleegyezett, úgyhogy most el is hoztam nektek a válaszait a neki feltett kérdéseimre. Remélem, hogy ezáltal kicsit jobban megismerhetitek ti is őt, és kedvet kaptok majd, hogy elolvassátok a köteteit, amiket én csak ajánlani tudok nektek! ♥
img_3237_mr1652559504600.jpg

Tovább olvasom

Heniko Sakka: Édesebb tini élet (Édes tini élet 2.)

Még csak nemrég olvastam az Édes tini élet c. trilógiaindító kötetet, ami annyira tetszett, hogy nem bírtam várni a második rész olvasásával. Nálam nagyon ritka, hogy egy sorozat részeit egymás után olvasom, mindig halogatom, szóval ez nagy szó nálam, hogy egyből belevetettem magamat a folytatásba. Ezúton is köszönöm az írónőnek, hogy volt olyan kedves, hogy recenziós példányban olvashattam a köteteket. ♥

covers_653834.jpg

Tovább olvasom

BORÍTÓLELEPLEZÉS - Lione Stanislav: Csillagom

boritoleleplezes.png

Újabb borítóleleplezést hoztam nektek, ezúttal egy romantikus fantasy kötetről. Lione Stanislav: Csillagom c. kötete várhatóan a nyár második felében fog majd megjelenni, ennek a borítóját láthatjátok most ebben a bejegyzésben:

Tovább olvasom

Romantikus novella debütálás - Vörös Viktória: Más az igazi

Ezúttal egy novelláról szóló értékelést hoztam nektek ebben a bejegyzésben, mégpedig Vörös Viktória debütáló e-book novellájáról, a Más az igazi c. kötetről. Még csak a hónap elején jelent meg a könyv, de azóta már sok-sok helyen szembejött velem és sok jót olvastam róla. Csak egyetérteni tudok azokkal, akiket rabul ejtett ez a novella, mert velem is ezt tette.

covers_732686.jpg

Tovább olvasom

BORÍTÓLELEPLEZÉS - L. J. Wesley: Brooke

A második kiadás új borítója

boritoleleplezes.png

Korábban olvashattátok már a blogon az L. J. Wesley-vel készített interjúmat, amiben megtudhattatok pár érdekességet az íróról, illetve a munkásságáról. A bejegyzésben találtok egy kisebb összefoglalót is a korábban megjelent műveiről; van közöttük romantikus, sci-fi és fantasy kötet is. A Brooke c. kötet első kiadása mostanra teljesen kiürült a boltok polcairól, így szükségessé vált egy második adag nyomtatása is, amihez Wesley új borítót is készített. Ezt láthatjátok az alábbiakban!

Tovább olvasom

Letehetetlen thriller az Álomgyár kiadótól: Steve Cavanagh: Tizenhárom - értékelés

Rengeteg jót hallottam erről a kötetről, az ismerősi körömben sokan olvasták és mindenkinek nagyon tetszett, de ennek ellenére is sokat vacilláltam, hogy megvegyem-e magamnak, vagy sem. Aztán végül úgy alakult, hogy megkaptam névnapomra barátnőmtől és így utólag is azt mondom, hogy ennél jobb ajándékot nem is adhatott volna, mert fantasztikus volt ez a kötet! Na de lássuk bővebben! 

covers_542022.jpg

Tovább olvasom

Áprilisi olvasási összegzés

Megint véget ért egy újabb hónap, és szerencsére áprilisban is sikerült sok jó könyvet olvasnom, bár akadt közöttük olyan is, amin nagyon szenvedtem. Az alábbiakban láthatjátok műfaji bontásban az előző havi olvasásaimat.

aprilisi_olvasmanyaim.jpg

Tovább olvasom

Te birtoklod az erőt? ♦ Robert MacLeod: A végső erő (Omega 1.) - értékelés

2021 év végén jelent meg Robert MacLeod első regénye, A végső erő. Molyon jött szembe velem a kötet borítója, ami felkeltette a figyelmemet a könyv iránt, szerintem elég jó grafikát kapott, bár nagyon Star Wars-os beütése lett. Alapjáraton szeretem a sci-fiket, úgyhogy nagyon reméltem, hogy ez a kötet is tetszeni fog majd. 

covers_703772.jpg

Tovább olvasom

SZJG fanoknak kötelező ♦ Heniko Sakka: Édes tini élet - értékelés

Már egy ideje szemeztem Heniko Sakka: Édes tini élet c. kötetével, úgyhogy külön öröm volt számomra, amikor az írónő megkeresett, hogy olvasnám-e recenziós példányként. Alig vártam, hogy nekikezdhessek, mert nagyon szeretem a tini romantikus és egyben humoros könyveket, márpedig a molyos címkék alapján ettől a regénytől ezt vártam. Na de nézzük bővebben!

covers_623983.jpg

Tovább olvasom

Köllő Bori: Átment rajtam egy Neander-völgyi

Egészen addig még csak nem is hallottam a kötetről, amíg molyon szembe nem jött velem és egyből azt éreztem, hogy nekem ezt a könyvet olvasnom kell. A címe fogott meg igazán, egy humoros, könnyed, laza regényt vártam tőle. Na de hogy milyen is volt igazából? Lejjebb görgetve megtudhatjátok.

covers_661460_1.jpg

Tovább olvasom

Buótyik Dorina: Az egyiptomi királynő rejtélye - értékelés

Korábban olvastam már a Gracie Simpson történetei sorozat első részét, a III. Amenemhat rejtélyét, ami egy jó kis krimi összekötve Egyiptommal és az ásatások világával. Vártam már, hogy olvashassam a második részt is, amire sor is került molyos utazókönyvként.

covers_680356_2.jpg

Tovább olvasom

Baráth Viktória: A napfény földje - értékelés

Az írónőtől olvasott előző kötet, az Egymás szemében nekem hatalmas nagy kedvencem lett, úgyhogy alig vártam, hogy olvashassam ezt a kötetet is. Az összes korábban megjelent könyvet olvastam már Baráth Vikitől, szóval egyértelmű volt, hogy ezt is olvasni akarom majd.

covers_669289_1.jpg

Tovább olvasom

KMK-s verseskötetek terítéken: Szeresd szabadon! és Tej és méz

Idézetek gyűjteménye

Verseskötetről mindig nehezen alkotok véleményt, mert nagyon kevés olyan vers van, ami igazán megérint engem, aminél úgy érzem, hogy tényleg nekem szólna. Legutóbb az Amikor a hercegnő menti meg önmagát c. verseskötethez volt szerencsém, ami a kedvencemmé vált, de ezáltal olyan magasra tette a lécet, hogy a többi verseskötettől is hasonlóan mély gondolatokat várok. Ebben a bejegyzésben az elmúlt időszakban általam olvasott két verseskötetet szeretném kicsit bemutatni nektek pár idézet által: Atticus: Szeresd szabadon! és Rupi Kaur: Tej és méz c. köteteit. Ez utóbbi már újraolvasás volt nekem.

covers_704769.jpg

Tovább olvasom

Bogár Erika: Széttört akkordok - értékelés

A Széttört akkordok c. kötet is molyos utazókönyvként került hozzám, és szerencsére nem bántam meg, hogy jelentkeztem rá, mert egész jó kis könyv volt. Korábban már olvastam az írónőtől a Tullia meséit, de az egészen másféle műfajú könyv, így nem tudtam, mire számíthatok majd ebben a kötetben. Azt hittem, hogy egy átlagos romantikus regény, de romantika szinte semmi nem volt benne, inkább a misztikus vonalra épít ebben a műben az írónő.

covers_690011.jpg

Tovább olvasom

Darvas Petra: Ikrek mágiája (Hópelyhek májusban 1.) - értékelés

Molyos utazókönyvként került hozzám a regény, a fülszöveg alapján egy jó kis fantasy kötetnek tűnt, így alig vártam, hogy olvashassam. Nagyon szeretem a jól felépített és összetett fantasy világokat.

covers_651623.jpg

Tovább olvasom

Húsvét hétvégi olvasási maraton

nevtelen_1.png

Akik aktívan részt vesznek molyon, azok talán láthatták is, hogy FairyDust molytársam egy húsvét hétvégi olvasási maratonra invitálja a molyokat. Én is jelentkeztem rá, régebben sok hasonló maratonon részt vettem és nagyon tetszettek. Az egésznek a lényege, hogy kitűzöl magad elé egy számodra ideálisnak tűnő oldalszámot, vagy pedig betervezel előre könyveket, amelyeket el akarsz olvasni a négy nap alatt és igyekszel ezt a tervet tartani is. A maraton teljes szövege itt olvasható. 

Tovább olvasom

Stephen King: Carrie - értékelés

Kevés Stephen King kötethez volt eddig szerencsém, mert nagyon ritkán olvasok horrort. De amikor King Az írásról c. kötetét olvastam, kedvet kaptam a Carrie-hez, ugyanis kifejt pár jelenetet a könyvből és a megszületésének a körülményeit is leírja, amivel sikerült felkeltenie az érdeklődésemet.

covers_274209.jpg

Tovább olvasom

Kendall Ryan: Szerelem első érintésre (Szeress és hazudj 3.) - értékelés

Korábban olvastam már a Szeress és hazudj sorozat első két részét, most pedig a harmadikat vettem sorra. Egy kissé megbotránkoztató stílusa van a sorozatnak, erotikával túlfűtött jelenetek sora szerepel benne, kendőzetlenül ír le mindent, a határokat feszegeti, bár a borító is erre enged következtetni. 

covers_530840.jpg

Tovább olvasom

Márciusi book haul

Ebben a bejegyzésben a máricusban beszerzett könyveimet mutatom be nektek. Általában sikerül visszafognom magam a könyvek vásárlásával, de vannak hónapok, amikor elszállok kicsit. Ez a március most valahol a középmezőnyben foglal helyet, összesen 10 könyvet sikerült beszereznem.

marciusi_book_haul.png

Tovább olvasom

Stephen King: Az írásról - értékelés

Eddig még nem sok könyvet olvastam Stephen Kingtől, ugyanis nem vagyok egy nagy horror rajongó, de az utóbbi időben egyre több könyve kerül a kezembe. Bár inkább azok a kötetek, amik kevésbé horrorisztikusak, inkább fantasy vagy thriller kötetek. Az alábbiakat olvastam eddig: Az Intézet, Bilincsben, Csipkerózsikák, Gwendy és a varázsdoboz. Ezek közül Az Intézet volt rám a legnagyobb hatással, ez a kötet keltette fel a figyelmemet a többi történet iránt is. Mikor nekiálltam Az írásról c. kötetnek, magam sem gondoltam még, hogy az önéletrajzi része ilyen nagyon tetszeni fog majd.

covers_674132.jpg

Tovább olvasom

Gail Honeyman: Eleanor Oliphant köszöni, jól van - értékelés

Egy molyos kihívás miatt vágtam bele ebbe a kötetbe, korábban még nem hallottam róla, talán nem is került volna soha sorra, ha nincs ez a kihívás. A kötet Costa Könyvdíjat nyert, emiatt kíváncsi lettem, milyen pluszt nyújthat, ami miatt díjazott lett, ugyanakkor a fülszövege nem győzött meg arról, hogy ez nekem valóban tetszeni fog. Ilyen kettős érzésekkel álltam neki a kötetnek, lentebb olvashatjátok, hogy a kötetet befejezve mi a véleményem róla.

covers_454601.jpg

Tovább olvasom

Riley Baker: A boldogító nem! - értékelés

Annyira tetszett a két korábban olvasott könyv Riley Baker-től, hogy megszereztem A boldogító nem!-et és két nap múlva el is olvastam mindössze két és fél óra leforgása alatt. Rövid kötet, így hamar a végére lehet érni, na meg a cselekménye is nagyon olvastatja magát. 

covers_716254_1.jpg

Tovább olvasom

Jenny B. Jones: Tiéd leszek! - értékelés

Már tavaly szerettem volna olvasni ezt a kötetet, de nem került sorra, most viszont egy molyos kihívás ösztönzésére végre belekezdtem. Régen olvastam már LOL könyvet, pedig az eddig olvasottak (Segítség, YouTube-sztár lettem!, Rocksztárt kaptam karácsonyra, Titkok és exek éjszakája, Szívzűrterápia strébereknek, Páros randi tesóknak) tetszettek, úgyhogy szeretném majd a jövőben a többit is elolvasni. Aki szereti a tiniknek szóló romantikus, laza, vicces történeteket, azoknak bátran merem ajánlani a LOL könyvek olvasását. Ide kattintva megnézhetitek a kiadói sorozat összes kötetét.

covers_503874.jpg

Tovább olvasom

Julie Kagawa: Vaskirálynő - értékelés

Hosszas kihagyás után végre sorra tudtam keríteni a Vastündérek sorozat 3. kötetét is, a Vaskirálynőt. Az első két részét még 2020-ban olvastam, amiből az első rész nagy kedvencem lett, a második rész viszont már nem tetszett annyira, úgyhogy vegyes érzésekkel álltam neki ennek a kötetnek, reméltem, hogy ez az első részhez hasonlóan kedvencemmé fog majd válni.

covers_314496.jpg

Tovább olvasom

Interjú Lis Ohtears írónővel

Újabb interjút hoztam nektek, ezúttal az Örvény és a Zúzmara regények írónőjével, aki nem más, mint Lis Ohtears. Korábban már az összes művét olvastam, legelőször az Örvény c. könyvét, amiben a férfi főszereplő nagyon nagy kedvencem lett, úgyhogy már akkor tudtam, hogy az újonnan megjelenő köteteit is olvasni szeretném majd. Volt olyan kedves az írónő, hogy elvállalta a megkeresésemet egy interjúval kapcsolatban, amit ezúton is köszönök szépen neki!

275480514_332154362196279_7733160446727507780_n.png

A képet készítette: Kira Sztaskó

Tovább olvasom

Penelope Bloom: Megkapnám - értékelés

Tegnap elkezdtem olvasni A vonzalom tárgyai c. sorozat 4. részét, ami annyira beszippantott, hogy egy nap alatt le is daráltam a könyvet és alig várom, hogy olvashassam a következő részt is. Eddig hat része jelent meg a sorozatnak angolul és magyarul is, de ki tudja, hogy az írónő még hány résszel lep meg bennünket. Először az első rész obszcén, figyelemfelkeltő címére és borítójára figyeltem fel és molyos utazókönyv keretei között olvashattam is a második résszel egyetemben. A könnyű, laza, nagyon vicces stílus miatt nekem nagyon tetszett az eddigi összes rész, bár azért vannak emellett kisebb hibái is, de olyan jól szórakoztam az olvasásuk közben, hogy ezek figyelmen kívül hagyhatóak.

picsart_22-03-15_18-46-30-198.jpg

Tovább olvasom

Riley Baker: Utóirat: Elvittem az autót! - értékelés

Korábban egy molyos utazókönyv keretei között volt szerencsém olvasni Riley Baker Szavad ne feledd! c. kötetét, ami engem teljes mértékben elvarázsolt, nagyon aranyos romantikus történet ifjúsági kategóriában. Már akkor tudtam, hogy tőle az összes kötetet szeretném majd olvasni, de leginkább az Utóirat: Elvittem az autót! c. könyv érdekelt tőle, mert barátnőm is olvasta és ajánlotta, hogy neki kedvence lett, olvassam el én is. Szerencsére nem kellett csalódnom benne, nagyon-nagyon tetszett, nagyon szép, tiszta stílusa van az írónőnek, ami engem kilóra megvett.

covers_604351.jpg

Tovább olvasom

Krencz Nóra: A követ - értékelés

Már nagyjából két éve megszereztem a kötetet e-bookban, amit ingyenes megtaláltok a mai napig az alábbi linken, de még csak most került sorra az olvasólistámon. Nekem tetszett a történet, aranyos, bájos kötet volt, s tekintve, hogy nagyon rövid olvasmány, nagyon hamar a végére lehet érni. Bár nincsenek benne nagy csavarok, kiszámíthatatlan fordulatok, amik igazán izgalmassá tennék a kötetet, ennek ellenére engem teljesen beszippantott.

covers_472928.jpg

Tovább olvasom

Interjú Buótyik Dorina írónővel

Nemrégiben lehetőségem adódott rá, hogy molyos utazókönyv keretei között olvashassam Buótyik Dorina III. Amenemhat rejtélye c. kötetét, ami nekem nagyon tetszett. Bár ritkán olvasok egyiptomi és régészeti témában regényeket, de ez a kötet annyira jól volt felépítve, hogy alig várom, hogy olvashassam a folytatást is, Az egyiptomi királynő rejtélyét. Az alábbiakban az írónővel készített interjút olvashatjátok.

dorina.jpg

Tovább olvasom

2022. január-február: olvasási összegzés

Terveim közt szerepel, hogy a jövőben havi bontásban bemutatom majd nektek az adott hónapban olvasott könyveimet, de mivel csak februárban indítottam el a blogot, így most egyben hoznám nektek a januári és februári olvasmányaimat. Amely könyvekről nincsenek blogos értékeléseim, azoknál a molyos értékeléseket találjátok meg a linkekre kattintva.

 Január 

 kollazs_1.jpg

Tovább olvasom

John Cure: Hamu - értékelés

Már egy ideje felkeltette az érdeklődésemet John Cure munkássága, de csak december környékén döbbentem rá, hogy ő egy magyar szerző. Így még inkább kíváncsi voltam arra, hogy mit is alkothat a könyveiben. Szerencsére egyik barátnőm volt olyan kedves, hogy kölcsönadta nekem a Hamu c. könyvet, bár korábban beszereztem a Hontalan lelkek c. kötetét is, amit reményeim szerint minél előbb el is fogok majd olvasni. Na de térjünk vissza a Hamura.

covers_675176.jpg

Tovább olvasom

Interjú Fróna Zsófia írónővel

Tavaly ősszel volt szerencsém olvasni Fróna Zsófitól a Fegyverek Háza c. kötetet, ami annyira tetszett, hogy alig vártam, hogy a második részt is a kezemben tarthassam. Az első kötet borítójába első pillantásra beleszerettem, szerintem meseszép. Azóta már a harmadik rész vár olvasásra, amit csak azért nem olvastam még el, mert várom, hogy a negyedik és egyben befejező kötet is napvilágot lásson, vagy legalábbis közelebb kerüljünk a kiadás dátumához, mert a madarak azt csicseregték, hogy a harmadik rész is erősen függővéges. Annyira magába szippantott a Zsófi által megalkotott világ, hogy egy percig sem volt kérdéses számomra, hogy vele is szeretnék készíteni egy interjút a blogra. Fogadjátok sok szeretettel az Írónő válaszait.
274519447_474278617526040_6313376673050420664_n.jpg

Tovább olvasom

Baráth Viktória: Egymás szemében - értékelés

Baráth Viktória összes korábban megjelent könyvét volt szerencsém olvasni, de egyik sem ragadott annyira magával, mint most ez a kötet. Barátnőmtől kaptam ajándékba, amiért nagyon hálás vagyok, mert lehet, hogy nem vettem volna meg magamnak, márpedig nagyon ritkán adódik olyan, hogy egy könyv ennyire megérintse a lelkemet. Nem gondoltam volna, hogy ez a kötet ennyire magával ragad majd. Alig bírtam letenni, amikor volt 5 percem olvasni, azonnal a kezembe vettem és olvastam, faltam a lapokat megállás nélkül. És olvastam volna még sokkal tovább is, sajnálom, hogy ilyen gyorsan a végére értem.

covers_633571.jpg

 

Tovább olvasom

Eowyn Ivey: A hóleány - értékelés

Egy ideje már felkeltette az érdeklődésemet A hóleány c. könyv, de még csak most került sorra az olvasólistámon. Így utólag már úgy gondolom, sokkal előbb is elkezdhettem volna a kötetet, mert remek élményben volt részem az olvasása közben. Számomra igazi tündérmese-szerű történet volt, volt benne egy kis bánat, egy kis betegség, de a végére minden a helyére került, bár azért igazi happy end történetnek sem lehet mondani. Megvan benne egy bizonyos fokú kettősség, ad és elvesz, megnevettet és elszomorít, de olyan szép egyensúlyban, hogy öröm volt olvasni.

covers_240755.jpg

Tovább olvasom

Boldog könyvfüggő vallomásai BOOK TAG

Köszönöm a kihívást @A_vivid_álmodó -nak, alias Ákosman-nek. :D

1. Miért szeretsz új könyveket venni?

Inkább az lenne a jogos kérdés azokhoz, akik nem vesznek, hogy miért nem szeretnek könyvet venni?  :D

De a viccet félretéve.. Azért szeretek könyvet venni, mert minden egyes új könyv boldogsággal tölt el. Izgatottan várom, hogy megérkezzenek a megrendelt csomagok és a kezemben tarthassam az új szerzeményeimet, na meg azt is, hogy olvashassam őket, bár ezzel sokkal lassabban haladok, mint magával a könyvvásárlással. :)

Tovább olvasom
Címkék: egyéb booktag

Szabó Róbert: Drift - értékelés

Korábban nem hallottam erről a kötetről, de felkeresett az író, hogy nem szeretném-e olvasni a könyvet. Tekintve, hogy virtuális valóság és mesterséges intelligencia az alapja a történetnek - amiket nagyon szeretek -, igent mondtam rá. Bár akkor még teljesen máshogy képzeltem el a kötetet, nem pont azt kaptam, amire számítottam, na de lássuk bővebben. 

covers_713122.jpg

Tovább olvasom

Interjú E. M. Miller írónővel

273673482_1151531768924546_8571192359622810939_n.jpg

Nemrégiben volt szerencsém olvasni E. M. Miller mesekönyvét, a Bandi Farkas történeteit, ami szerintem nagyon aranyos kis mesekönyv, én felnőtt fejjel is élveztem. Azoknak a családoknak, ahol kisgyermekek is vannak, csak ajánlani tudom, hogy olvassák fel a szülők a kicsiknek a kötetben lévő meséket. 

Gondoltam, ha már ilyen jó kis mesekönyvet olvashattam az írónőtől, akkor készítek vele is egy interjút, hogy jobban megismerhessük őt és az ő munkásságát. Fogadjátok sok szeretettel a válaszait. 

Tovább olvasom

Mackenzi Lee: Loki - értékelés

Meghoztam nektek Mackenzi Lee: Loki: A csínytevő sorsa c. könyvének értékelését. Az Instagram oldalamon már láthattátok a korábban kitett képet, amit a könyvről készítettem (itt találtjátok), de ide is bemásolom:

 screenshot_20220212-203440_reposta.jpg

Mikor először megláttam a könyvet molyon, alig vártam, hogy elolvashassam annak ellenére, hogy nekem Loki nem tartozik a kedvenc karaktereim közé a Marvel univerzumból. Thor és Odin is felbukkannak a történetben, de nem sok szerepet kapnak benne, így szerintem teljes mértékben megállja a helyét a kötet önálló Loki történetként. 

Tovább olvasom

Interjú Tarja Kauppinen írónővel

271914511_101644355757681_5958176835910061251_n.jpg

Nemrégiben hoztam el nektek az Instagram oldalamon Tarja Kauppinen írónő új könyvének borítóleleplezését, amit ide kattintva érhettek el, így természetes volt számomra, hogy ha már megszületett ez a blog, akkor vele is szeretnék készíteni egy interjút számotokra. 

Korábban molyos utazókönyv keretei között volt lehetőségem olvasni első regényét, A nép igazságát, ami [bekezdés]-díjat nyert. Bár tömény társadalomkritikát fogalmaz meg, annyi humorral van átitatva, hogy kellemes, szórakoztató olvasmány volt számomra. 

Tovább olvasom

Interjú L. J. Wesley íróval

272292986_5120469117983340_7594685483831010640_n_1.jpg

Ma egy interjút hoztam nektek L. J. Wesley, Dugonics András irodalmi díjas szerzővel. 2020-ban New Adult kategóriában első helyet ért el a 12 első randi c. könyvével, 2021-ben pedig harmadik helyen végzett fantasy kategóriában a Hetedhét birodalom c. regénye.

Volt szerencsém korábban már az összes művét olvasni, amik közül számomra a Hetedhét birodalom a kedvenc, de kedvencem lett még az O.N.S és a 12 első randi is. Az alábbiakban olvashatjátok a válaszait pár könyvekkel/írással, illetve a magánéletével kapcsolatos kérdésre.

Tovább olvasom

Bemutatkozás

Amit elsőre tudni kell rólam

Kedves Olvasóim!

Könyvmolylány20 néven szeretnék bemutatkozni Nektek. Akik követnek már Instagramon, azok láthattak tőlem jópár képet az elmúlt majdnem két évben. Régóta dédelgetem magamban az ötletet, hogy blogot indítsak, ez még az Instagram fiókom létrehozásánál is régebbi tervem/vágyam/ötletem, de most jutottam csak el arra a pontra, hogy valóban belevágjak. Tudom, hogy sok gondozást igényel egy blog kézben tartása, így mindig lebeszéltem magamat eddig róla, de ma eljött az a pont, amikor már ráadtam a fejemet a létrehozására. Remélem, hogy aki Instagramról ismer, az itt is követni fogja majd a munkásságomat, aki pedig újonnan bukkant rá a blogomra, az pedig talál kellő mennyiségű szórakoztató tartalmat majd, ami miatt újra és újra meglátogatja az oldalamat.

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása