Stuart Moore: Thanos: Halálos ítélet - értékelés

A Szukits kiadó kínálatában eddig mindösszesen 14 része jelent meg a Nagy Marvel Regénysorozatnak, aminek a 10. részeként látott napvilágot még 2020-ban a Thanos: Halálos ítélet c. kötet. 

covers_601040.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Thanost világéletében a Végtelen Kövek megszerzése hajtotta…
Amikor a Marvel-univerzum legnagyobb hősei ismét legyőzik őt, és elveszik tőle a korokon át hajszolt Köveket, az Őrült Titán egy utolsó esélyt kap szerelmétől, a Halál úrnőjétől. Hatalmát és régi életét maga mögött hagyva Thanos útnak indul, hogy végre a Multiverzum – és saját sorsa – urává válhasson, miközben szorosan a nyomában járnak azok, akiket egykor a családjának tartott. Kérdés azonban, hogy meg tud-e változni egy elveszett félisten, vagy örökre a hatalomvágya foglya marad…

A kötet Thanos világromboló és tömegpusztító terveit mutatja be, amit négy nagy részre oszthatunk a négy nagy fejezet alapján, amire a könyv tagolódik. Az első részben, ami a Végtelen címet viseli, rengeteg közkedvelt és mindenki által jól ismert szuperhős felbukkan, mint pl. Amerika kapitány, Vasember és Pókember, akik együtt, közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Thanos az egész bolygót elpusztítsa és ezzel milliárdok életét vegye el. Ez a rész volt a kedvencem, pörgős és izgalmas volt.

A további részek pedig azt mutatják be, hogy miután a szuperhősök elkergették a Földről Thanost, új bolygókon bukkant fel, ahol próbálta ugyanazt a világpusztító törekvését megvalósítani, amit bolygónkon nem tudott megtenni. A második fejezet a Sacrosanct, a harmadik a Hala, a negyedik pedig A Velt címet viseli, mindhárom egy-egy bolygónak a neve, amelyeken Thanos elkezdi pusztító hadjáratát. 

A Velt képez egyedül kivételt, mert ott letesz arról, hogy leigázza a bolygót és ennél sokkal hétköznapibb életet él, talál magának egy szerelmet is, akivel karöltve próbálnak boldogulni az életben és a társadalomban. Nekem ez a rész nagyon fura volt, nehéz volt elképzelni Thanost ilyen körülmények között. 

Ahogy említettem, az első rész nagyon tetszett, de a továbbiak nagyon unalmasak voltak számomra, folyton elkalandozott a figyelmem és bár nem hosszú kötet, mégis nehezen jutottam a végére.

A sorozat további részeit az alábbi linkre kattintva tudjátok megnézni: Nagy Marvel regénysorozat · Moly..hu

 Értékelésem: 5/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

 NOS, innen páholyból nézhetjük végig az apokalipszist – biccentett Tony Stark a hologram felé.
– Imádom, hogy maga mindennek a jó oldalát látja! – csóválta meg a fejét Maria Hill, a S.H.I.E.L.D. igazgatója.

♦♦♦

– Fél?
– Még nem – vigyorodott el pimaszul Tony. – De ezt azért majd kérdezze meg öt perc múlva is…

♦♦♦

– Ha egy olyan fegyver, amit kifejezetten ellene terveztek, képtelen megállítani Thanost, akkor mi mit remélhetünk?

♦♦♦

– Káoszt vetettem és pusztítást arattam! Lelkeket küldtem hozzá!
– Igen, de legfeljebb néhány százat. Hol van ez a beígért kozmikus tömegmészárláshoz képest?