Bodnár Alexandra (szerk.) - Monos Anett (szerk.): Lámpások Éjszakája - értékelés

Még 2022 halloweenjére jelent meg a C&H Projects gondozásában a Lámpások Éjszakája névre hallgató, halloweeni történeteket magába foglaló antológia, ami szám szerint 13 novellát tartalmaz mindösszesen 148 oldalon keresztül.

covers_762631.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Halloweenkor a lehetetlen is lehetséges. Úgy tartják, ilyenkor szellemek tucatjai árasztják el a világunkat. Halloween a visszajáró, kóborló lelkek éjszakája. Halloweenkor a megtévesztésé, a misztikumé és a borzongásé a főszerep.

Milyen titkot rejt egy idős néni súlyos bőröndje?
Hogyan végződik egy véres tündérmennyegző?
Milyen formában találnak vissza hozzánk a szeretteink?
Mi ölthet testet egy cvikker mágikus lencséjén keresztül?

Tizenhárom novella vezet végig a sűrű ködbe burkolózott utcákon. Tizenkét szerző tartja a lámpást, titokzatos ösvényt vágva a sötétségbe. Tarts velünk egy fergeteges szellempartiba, eredjünk együtt a legendák nyomába. Mutasson utat a reszketeg gyertyafény a lámpások éjszakáján!

A kötet nagyon sokféleképpen próbálja meg visszaadni a halloween hangulatát, vannak benne véresebb és hátborzongatóbb történetek/jelenetek is. Így halloween közeledtével jómagam is szeretek kicsit az ünnepre hangolódni és borzongatósabb könyveket olvasni. A Lámpások Éjszakája tökéletes erre a célra, vannak benne szellemek, démonok, különböző módokon bemutatkozik benne a Halál is, mindezt fantasy és okkultista részekkel megfűszerezve.

Tekintve, hogy 13 történetet ölel fel, nem mondhatom azt, hogy mindegyik egyformán tetszett volna, voltak benne olyanok, amik nagyon megérintettek és nagyon tetszettek, mint pl. rögtön a legelső novella, a Hamvadó kétkedés, de voltak olyanok is, amik kevésbé tudtak lekötni engem. Mindenesetre a borzongatós hangulatot nagyon jól megalapozták, úgyhogy feltétlenül érdemes sort keríteni rá még 31-e előtt, ha valaki szívesen olvasna ebben a témában játszódó történetekről.

A kötet borítója pedig szerintem meseszép lett, engem első pillantásra megnyert magának. ♥

A kötetet beszerezhetitek ide kattintva több másik ingyenes novellával/történettel egyetemben.

Értékelésem: 8/10

Tartalomjegyzék:

Vittorio Verossi: Hamvadó kétkedés
Guttyán Piroska: Záróra
Shadow: Öt perc a mikróban
M. Z. Chapelle: Temetetlen
HoRa: Lámpás Jack
Alex L. Hooper: A világod része
Szellő Abigél: Szellemfiú
Kispál Márton: Cvikker
Monos Anett: Elfeledettek
Retriw: Újjászületés
Szilágyi Heléna: Áldozati bárány
Némethy Alexandra: Gyertyaláng
Monos Anett: Világok találkozása

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés