Alice Feeney: Időnként hazudok - értékelés

Egy ideje eléggé thrilleres hangulatban vagyok, úgyhogy az egyik barátnőmtől kértem thriller könyvajánlásokat, így került a kezembe az Időnként hazudok című kötet is, ami még 2017-ben jelent meg a Művelt Nép kiadónál. 

covers_445888.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

A nevem Amber Reynolds. Három dolgot kell tudnotok rólam:
1. Kómában vagyok.
2. A férjem már nem szeret.
3. Időnként hazudok.

Félelmetes, fordulatos, különleges lélektani thriller.

A könyv, amelyről a legtöbbet beszélnek 2017-ben, tökéletes a Zárt ajtók mögött és a Lány, akinek nincs múltja rajongóinak. A regényből televíziós sorozat készül.

„Magával ragadó regény.” B. A. Paris, a Zárt ajtók mögött szerzője

A kötet elején rögtön L. J. Wesley: Brooke című kötete ugrott be, mert abban is hasonló az alapszituáció: egy kómában fekvő beteg szemszögéből követhetjük végig az eseményeket, aki végig a tudatánál van, hallja a körülötte lévőket, de nem tud jelet adni nekik semmilyen formában sem.

Amber visszaemlékezései és a jelenben zajló párbeszédek, valamint pár titokzatos naplóbejegyzés által áll össze a kerek egész történet. Olyan titkok és váratlan fordulatok vannak a regényben, hogy többször is azt hittem már, hogy végre tudom, mi történik és mi áll az egész "baleset" hátterében, de csak a végére derül ki, hogyan is került valójában kórházba Amber.

A nő férje és testvére bukkannak fel a legtöbbször a kötetben, a férjét elég sokáig gyanúsítják azzal, hogy ő okozhatta a balesetet, de nem találnak rá bizonyítékot, így nem tartóztatják le. Végül pont neki köszönhetően derül mindenre fény, ugyanis elhelyez a kórházi szobában egy kamerát, hogy szemmel tarthassa a feleségét.

Számomra nagyon lassan csordogált előre a cselekmény, nem volt feszültségkeltő a történet és az izgalomfokozás sem játszott szerepet benne, úgyhogy ezek miatt nem tudott annyira megérinteni engem ez a történet. Jobban szeretem a pörgősebb sztorikat.

Értékelésem: 6/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

Valamennyien csak azoknak az embereknek a kísértetei vagyunk, amilyennek reméltük magunkat, és hamisított másolatai azoknak, akik lenni akartunk.

♦♦♦

Népszerűnek lenni egyáltalán nem olyan baromira jó, mert túl sokat várnak el tőled. Sokkal jobb beleolvadni a tömegbe, mert akkor észreveszik, ha kiragyogsz.

♦♦♦

Az emberek úgy gondolják, hogy a jó meg a rossz ellentétesek egymással, de tévesek, mert egyik a másiknak a tükörkép, törött üvegen.