Heniko Sakka: Süß & Turner (Süß & Turner 1.) - értékelés

Heniko Sakka ifjúsági trilógiájáról már olvashattátok a bejegyzéseimet a blogon, most pedig a new adult zsánerben írt, az eredeti trilógia folytatásának is tekinthető új sorozat első részéről, a Süß & Turner-ről hoztam nektek a véleményemet.

covers_798233.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Tarthat-e örökké egy kamaszszerelem?

Ria és Devon a Sir Walton Gimnázium végzős évfolyamának álompárja volt. Igaz, kezdetben inkább egymás rémálmaiban voltak sűrűn felbukkanó szereplők, viszont kisvártatva rájöttek, hogy az állandóan közöttük vibráló feszültséget valójában nem az egymás iránti ellenszenv táplálta. A fiatal szerelmesek közösen fogtak bele álmaik tervezgetésébe, aminek az első pontjára egy spanyolországi költözés került. Már mindketten izgatottan várták, hogy egy új környezetben folytathassák a sportkarrierjük építését, de azt egyikük sem láthatta előre, hogy pár hónapon belül felbukkan valaki, aki teljesen újraíratja velük a számításaikat.
Valaki, akit Dion Mendeznek hívnak…

Már az eredeti trilógiában is nagyon nagy szerepet kap a foci, mert a két főszereplő, Ria és Devon a helyi gimi focicsapatában játszottak és mindketten focista karrierről álmodoztak, csak két egymástól távol eső országban. Az évek során mindkettejüknek sikerült elérniük a nagy álmukat és nem csak bejutottak a hőn áhított csapatokba, de még kiemelkedő is a teljesítményük. Azonban nagyon nagy áldozatot kellett hozniuk azért, hogy ezt elérhessék, mégpedig azt, hogy egymástól kellett elszakadniuk és külön folytatniuk az életüket, bár ez utóbbiba Devonnak nem sok beleszólása volt.

Kettejük kapcsolata mindig is zabolátlan, vad és szenvedélyes volt, de ebben a kötetben ez egy még magasabb szintre helyeződött. Az a vadság, amivel egymásnak estek, miután évek múltán újra találkoztak egymással, mindent elsöprő volt, bár közben olyan nagy kalamajkát okozott Ria nem csak a saját, de a barátai és Devon életében is, amiből nem tudom, hogyan sikerül majd kimásznia. Ria már az eredeti trilógiában is vadabb volt, mint egy szokványos lány, de nekem nagyon hiányzott most egy kis lágyság az ő karakteréből.

Egy biztos: ez a sztori nem egy tipikus tündérmesés, szirupos romantikus történet, mégis tele van érzelmekkel, vágyakkal, egymás miatti lemondásokkal és a nagy álmok megvalósításával, még ha sajátságos, Riás és Devonos kiadásban is.

Értékelésem: 8/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

Úgy tűnik, tényleg igaz a mondás: az első szerelem felejthetetlen.

♦♦♦

Szentül meg voltam győződve arról, hogy a kezdeti drámák után megérdemeltük volna a happy end-es feliratot a történetünk végére. Csakhogy az élet másképpen hozta.

♦♦♦

A mi kapcsolatunk mindig is olyan volt, amiben ő volt a bomba én meg a totál kezdő tűzszerész.