Riley Baker: Találj vissza (A Happy End után 2.) - értékelés

Ismét egy Riley Baker kötetről hoztam nektek bejegyzést, mégpedig A Happy End után című sorozatindító kötet második részéről, a Találj vissza-ról.

covers_620277_3.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Kisha Raids autóbaleset következtében elveszítette emlékeinek nagy részét. Egy véletlen folytán azonban sikerült visszakerülnie a múltba és szembesülnie azzal, hogy van valami, pontosabban valaki, akiről soha nem beszéltek neki.
Miután újból magához tér, barátnője felfedi előtte a kendőzetlen igazságot. Azt hiszik a legnagyobb kérdés mindössze az: Kisha szeretne-e emlékezni arra az emberre, aki egykor magára hagyta?
Csakhogy az időutazás során Kisha mindent elkövetett annak érdekében, hogy megváltoztassa a történetük végét.
Ha szembeszegülsz a sors akaratával, annak ára van. De ki fizeti meg? Kisha?
Vagy az a személy, aki egykor még a világot jelentette neki?
Mi van akkor, ha nekik tulajdonképpen ez volt a sorsuk? Ha mindennek pontosan így kellett történnie?

A Happy End után című kötet volt eddig az egyik kedvencem Riley-tól, annyira aranyos romantikus történetet alakított ki benne, hogy alig vártam, hogy olvashassam a folytatását is. Bár az első rész túl magasra tette a lécet, ennek ellenére ez a folytatás is nagyon beszippantott és nagyon hamar a végére is értem. Sok-sok kalandos és humoros helyzetbe keverednek a szereplők benne, úgyhogy a lendület gyorsan vitt előre olvasás közben.

A szereplőket már az első részben sikerült nagyon megkedvelnem. Kisha és Derrick szerelme a megszokottól eltérően sokkal több bonyodalmat, nehézséget kell átvészeljen. Az előzménykötet középpontjában az időutazás és Derrick újbóli viszontlátása, ebben a kötetben pedig a jósnővel való kapcsolatfelvétel és az időutazás összebogozódó szálainak kibogozása áll. Kisha legjobb barátnőjét is nagyon bírtam, igaz, hogy nagyon szabadszájú, de aranyból van a szíve és nagyon jó barátnő, végig Kisha mellett áll, még a legnehezebb időkben is. Tim pedig a humorával fűszerezte be a történetet, mindenhez volt egy jól időzített poénja, ami nagyon feldobta a kötetet.

Aki régóta követi a blogot, az láthatott már jópár bejegyzést az írónő könyveiről, nagyon szeretem a történeteit, s bár még nem olyan régóta figyeltem fel a munkásságára, azóta már szinte az összes könyvét olvastam. A bejegyzés végén összefoglaltam nektek a korábbi bejegyzések linkjeit.

Értékelésem: 9/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

… minden egyes nap lemondasz róla, amikor úgy döntesz, hogy nem keresed fel őt.

♦♦♦

– Igen, mi is látjuk, hogy hol van, de gondolom, Derricknek nem áll szándékában áthajtani a Tiltott Rengetegen.
– Túl sok volt a Harry Potter, Tim. Le fogom törölni a gépedről.
– Egész nyugodtan, aztán majd mész az Azkabanba.

♦♦♦

Az élet mindössze múló pillanatok képsorozatából áll. A végén sajnos nem fogunk az összesre emlékezni, de bőven elég, ha arra emlékszünk majd, amikor valaki jelenlététől libabőrős lett a karunk, a szívünk pedig csillapíthatatlan dobogásba kezdett.

Riley további köteteiről írt bejegyzéseim:

- A boldogító nem!

- Utóirat: Elvittem az autót!

- A Happy End után

- Lopott szerencse

- Átkozott szerencse