Farkas Anett: A 33-as beteg (Dávid és Vivien 1.) - értékelés

Farkas Anett írónőtől ez volt az első olvasmányom, de annyira sikerült megkedvelnem a stílusát, hogy idén szeretném majd az összes eddig megjelent kötetét bepótolni és elolvasni. A 33-as beteg című thriller regény már nagyon régóta vonzott, de csak decemberben tudtam sort keríteni rá. Több kiadása is napvilágot látott, elsőnek még 2021-ben jelent meg a NewLine kiadónál, majd 2022-ben magánkiadásban, aztán pedig 2023-ban a Pitypang kiadónál is.

covers_784855.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Rettenetes sorozatgyilkosság sokkolja a Balaton fővárosát. Egy szörnyeteg nőket rabol el és aláz meg.
Pintér Dávid sztárnyomozó és alkalmi társa, Fehér Vivien próbálnak válaszokat találni, és kibogozni azt a csomót, ami egyre nagyobbra duzzad az áldozatok számának gyarapodásával.
Úgy tűnik, a rejtély megoldásához Vivien múltján keresztül vezet az út.
De mi köze mindehhez a zalaegerszegi pszichiátria szomorú sorsú betegének, Rebekának? Vajon az őt kezelő pszichiáternek sikerül áttörést elérnie?
Ki ismerheti a teljes igazságot?
Egy rendőrnő
Egy apa
Egy pszichiáter
Öt barátnő a múltból
A 33-as beteg

A történetet több szemszögből követhetjük nyomon, az egyikben Vivien és Dávid oldaláról láthatjuk az eseményeket, mint rendőrök, a másik oldalról pedig a pszichiátrián lévő Júliának és az általa kezelt páciensnek, Rebekának az útját mutatja be a kötet.

Míg Vivienék fejvesztve nyomoznak és próbálnak rájönni a gyilkosságok közötti kapcsolatra, illetve az elkövető indítékára, hogy ezáltal a gyilkost magát is nyomra kerítsék, addig Júlia, mint újonnan kirendelt pszichiáter próbálja kiszedni Rebekából az évekkel ezelőtti eseményeket, amik a pszichiátriára juttatták őt. Az írónő nagyon jól átadta a mentális betegség és zavarodottság jeleit, amiket Rebeka mutatott a külvilág felé.

A thriller szál mellett egy kis romantika is helyet kap a kötetben, ugyanis elég hamar elkezdenek vonzódni egymáshoz Vivienék, de Dávidnak nincs egyszerű dolga, mert a nő annyira felvértezte magát a szerelem ellen, hogy nem hagyja magát könnyen meghódítani.

Kicsit lassabb mederben folydogált a cselekmény, mint amit én megszoktam a thriller kötetektől, de annyira érdekes köntösbe bújtatta az egész történetet az írónő, hogy sikerült felkeltenie az érdeklődésemet. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy a sorozat további köteteiben mik fognak még történni.

Értékelésem: 8/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

Teszünk egy rövid kitérőt a pokolba, aztán mehetünk haza!

♦♦♦

Megszűnt körülötte minden. Csak ők léteztek ebben a percben, a halott és az élő barátnő.

♦♦♦

– Te vagy a rendőr Pestről?
– Eltaláltad. Te lennél Pintér Dávid?
– Így van. Én vagyok a baromarc.