Ali Hazelwood: Utálom, hogy szeretlek - értékelés

Idén nyáron jelent meg Ali Hazelwood harmadik kötete, az Utálom, hogy szeretlek című romantikus könyv, ami három novellát foglal magába.

covers_808296.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

Az első novella Mara és Liam találkozását mutatja be. Ez volt a kedvenc novellám a kötetből, mert talán ez volt a leginkább "enemies to lovers" ihletésű történet. Mara megörököl az egyik szeretett ismerősétől egy fél házat és mivel egyrészt nincs túl sok pénze, másrészt pedig a ház nagyon közel van az új munkahelyéhez, így eldönti, hogy beköltözik. A probléma ott üti fel a fejét, hogy a ház másik fele Liam tulajdona, aki szintén a házban lakik és nem örül neki, hogy egy ismeretlen nővel kell ezentúl megosztania az otthonát. Próbálja őt kivásárolni, de a lányt érzelmi kötelékek fűzik az ingatlanhoz, mivel egy számára fontos személytől örökölte, így nem hajlandó megválni tőle. Azonban egy idő után az ellenségeskedés átcsap valami másba és elkezdenek egyre inkább egymásba habarodni a fiatalok.

A második novella Sadie-ről és Erikről szól, akik egyszer már pár hónapja majdnem összejöttek, azonban a lány - azt gondolva, hogy a férfi végig csak kihasználta, mivel a rivális cég egyik fejese - nem áll többet szóba a férfivel. Mint a végén kiderül, Erik mit sem tudott az egész szituációról, így nem értette, miért tűnt el egyik pillanatról másikra a lány, azonban a sors úgy hozta, hogy beszorulnak ők ketten egy liftbe és egy órát együtt kell tölteniük, mielőtt visszajönne az áram és kimentenék őket, így végre kendőzetlenül meg tudják beszélni a nézeteltéréseket és Sadie ad egy új esélyt a férfinek.

A harmadik novella pedig Hannah és Ian kapcsolatának kibontakozását mutatja be. Hannah, Mara és Sadie legjobb barátnők, és amikor Hannah kap egy olyan feladatot az egyetemen, hogy készítsen interjút egy kutatóval, felajánlja Mara, hogy üzen az unokatesójának, hátha elvállalja a dolgot. Bár a férfi nagyon az interjú ellen van, de külső kényszer hatására mégis belemegy a dologba. Az interjú azonban egyéjszakás kalandba csap át, amit a férfi tovább folytatna, de Hannah-nak kötődési problémái vannak, így elmenekül a lehetőség elől. Évekkel később azonban újra egymás közelébe sodorja őket az élet és kapnak egy új lehetőséget arra, hogy együtt lépjenek tovább.

Ali Hazelwood korábban megszokott védjegye ezúttal is fellelhető a történetekben: mindegyik novellában kutatók, tudósok a főszereplők és tudományos tényekkel, fogalmakkal is találkozhatunk a cselekmény során. Az írónő nagyon jól ért ahhoz, hogyan bontakoztasson ki egy szerelmi történetet, ezt már a korábban olvasott másik két regénye alapján is megállapítottam (Szerelem képlete, Eszméletlen szerelem). 

Értékelésem: 9/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

Kezdjek el megint randizni?
Aha. Kellene. Kivéve, hogy… férfiak. Nem, kösz!

♦♦♦

 – Liam? Feltehetek egy kérdést, amitől majd valószínűleg hozzám akarod vágni a tányért?
– Nem úgy lesz.
– Nem hallottad a kérdést.
– De a leves nagyon jó.

♦♦♦

Szeretlek! – gondolom. És gyanítom, hogy te is szeretsz. És alig várom, hogy bevalljuk egymásnak. Alig várom, hogy kiderüljön, mi jön ezután.