Ana Huang: Twisted Love (Twisted 1.) - értékelés

Ebben a bejegyzésben Ana Huang Twisted sorozatának első részéről, a Twisted Love-ról olvashatjátok a véleményemet, ami még 2023-ban jelent meg a Maxim kiadó Passion válogatásában.

covers_808855.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Egy ​repedés. Egy olvadás. És a szívében izzó tűz az egész világát felperzseli.

Alex Volkov igazi angyalarcú ördög, aki nem szabadulhat borzalmas múltjától. Egész életében egy rettenetes gyermekkori tragédia emléke kínozta, és miközben az üzleti életben elképesztő sikereket ért el, folyamatosan csak a bosszú járt a fejében. Nem sok ideje maradt a szív dolgaira. Amikor az élet úgy hozza, hogy neki kell vigyáznia a legjobb barátjának húgára, valami megmozdul a lelkében:

Ava Chen szabadlelkű fiatal lány, akit rémálmok gyötörnek, és akit egy olyan gyermekkor kísért, amelyre még csak emlékezni sem tud. De a fájdalmas múlt sem tudta megtörni: még mindig látja a szépséget a világban… és annak a férfinak a jeges külseje alatt is észreveszi az érző szívet, akit nem lenne szabad kívánnia.
A bátyja legjobb barátját.
A szomszédját.
Aki számára megváltás és végzet is egy személyben.

Az ő szerelmüknek nem lett volna szabad megtörténnie, mégis megtörtént. De olyan titkokat is a felszínre hozott, amelyek mindkettőjüket tönkretehetik, és persze mindent, ami fontos a számukra.

Ava és Alex története nem egy szokványos romantikus sztori, mindkettejüknek nagyon nehéz gyermekkora volt és emiatt nagyon sok belső vívódással és lelki válsággal kellett szembenézniük nap mint nap. Látszólag mindketten erős, magabiztos fiatal felnőttnek mutatják magukat, úgyhogy teljesen téves kép alakul ki bennük egymásról. Aztán amikor Ava bátyja külföldre kell menjen fél évre, a legjobb barátját, Alex-et bízza meg azzal, hogy vigyázzon a testvérére.

Kezdetben nagyon ellenszenvesen viselkedtek egymással, Ava arrogánsnak és bunkónak tartotta Alexet, Alex pedig azt hitte, hogy a folyton mosolygós és életvidám Avának minden olyan könnyen ment az életben, hogy nem is kellett megküzdenie semmiért. Ahogy egyre több időt töltenek egymással, úgy jönnek rá egyre inkább, hogy milyen belső harcok vannak a látszat mögött mindkettejükben. 

Alex egy kemény, erős karakter, akit ugyan nem tudtam megszeretni, mert számomra túl durva volt a személyisége, de az nagyon tetszett, hogy megpróbálta leküzdeni a hibáit a lányért. Fura és durva sztori volt ez egy olyan párosról, akik külön-külön megjárták a poklot és emiatt jó sok sérelem maradt bennük, de épp ezért tudták olyan jól megnyugtatni és megérteni egymást.

Nagyon sok jó gondolat volt a kötetben, amiket leginkább Ava fogalmazott meg, de a kivitelezés és a körítés számomra nem lett az igazi. Ez az erőszakos, durva erotikus vonal helyenként túl sok volt nekem.

Értékelésem: 7/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

Azon nem változtathatok, ami történt velem, és amit mások csináltak, de arra lehet ráhatásom, hogy én mit teszek. A jövőmet magam formálhatom olyanná, amilyenné akarom.

♦♦♦

A legkisebb mag is hatalmas tölgyfává nőhet.
Ezt az egyszerű gondolatot valahogy a legtöbb ember képtelen felfogni, mert folyton a rövid távú céljaikat hajszolják, és ezért van az, hogy a legtöbb ember el is bukik. Egész életükben csak ülnek a seggükön, és azt hajtogatják, hogy „majd egyszer valamikor”, pedig már tegnap el kellett volna kezdeniük a felkészülést. Mert, amikor eljön az a „majd egyszer valamikor”, akkor már késő lesz.

♦♦♦

– Az emberek azt látják, amit látni akarnak – mondtam. – Vannak szörnyű emberek a világban? Persze. És szörnyű dolgokat művelnek? Igen. De léteznek csodálatos emberek is, és csodálatos dolgok is történnek, ha pedig túlzottan a negatívumokra figyelünk, nem vesszük észre azt a sok pozitívumot, ami ugyanúgy ott van az életben.

♦♦♦

Attól, hogy én meglátom a jót az emberekben, még egyáltalán nem vagyok hülye. Szerintem az optimizmus igenis pozitív tulajdonság, és sajnálom azokat az embereket, akik úgy élik le az életüket, hogy folyton a legrosszabbat feltételezik másokról.

A sorozat további részei:

covers_820341.jpg

covers_821675.jpg

covers_821676.jpg