M. J. Arlidge: Meghaltok mind (Helen Grace 9.) - értékelés

A Meghaltok mind című kötet immáron a Helen Grace sorozat 9. része, ami számomra ugyanolyan izgalmas és letehetetlen történet volt, akárcsak a sorozat előző részei.

covers_633787.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

„Egy ​óráig leszel még életben.”

Egy telefonhívás egyetlen mondata. A hívó letette a telefont. Biztosan csak egy telefonbetyár… Vagy valaki tévedett, rossz számot hívott. Bármi valószínűbbnek tűnik a szörnyű igazságnál: valaki figyel, lesben áll, készen arra, hogy egy óra múlva kioltsa az életed.

De miért?

Ezt Helen Grace felügyelőnek kell kiderítenie. Nem először vadászik gyilkosra, de most úgy tűnik, mintha a tettes folyamatosan egy lépéssel a rendőrség és az áldozatok előtt járna. Nincs indíték, nincsenek tanúk és nincsenek nyomok – nincs más, csak a merő félelem –, így pedig egy óra az örökkévalóságig is eltarthat.

M. J. Arlidge az elmúlt húsz évben csúcsminőségű televíziós drámákkal foglalkozott; olyan bűnügyi sorozatok köthetők a nevéhez, mint A néma szemtanú, a Torn, az Anyák és fiúk, legutóbb pedig az ITV nagysikerű sorozatán, a Bűn és ártatlanságon dolgozott. Bemutatkozó thrillere, az Ecc, pecc, amelyben bevezeti Helen Grace fel- ügyelő alakját, világsikert hozott. Ezt nyolc további thriller követte Helen Grace felügyelő főszereplésével – mindegyik helyet kapott a Sunday Times bestsellerlistáján. A Meghaltok mind a kilencedik regény a népszerű nyomozónővel.

A történet alapsztorija teljesen lenyűgözött engem: adott 5 fiatal, akik egy évekkel ezelőtti tragédia túlélői, azonban most sorban egymás után rejtélyes telefonhívásokat kapnak, ahol a hívó fél közli velük, hogy már csak egy óráig lesznek életben. Ahogy halad előre a történet, úgy bontakozik ki előttünk, hogy milyen mögöttes tartalmak, titkok lapulnak a háttérben és a történet végére teljes egészében összeáll a kép és rájöhetünk a sorozatgyilkos indítékára és személyére is.

Helen Grace nyomozónőt már az első kötetben sikerült nagyon megkedvelnem a céltudatossága és a tettre készsége miatt, ami azóta is jellemző rá. A saját testi épségét sem kímélve veti magát a gyilkosok nyomába, ami miatt időnként kórházba is kerül, akárcsak ennek a kötetnek a végén is.

Az előző kötetben felbukkanó Joseph is sok szerepet kapott a regényben, bár annyira visszásan viselkedett, hogy a végén Grace kiadta a férfi útját, pedig én nagyon bíztam benne, hogy végre rábukkant egy olyan emberre, aki képes felvenni vele a versenyt és meghódítani őt.

Nagyon jól összetett, pörgős és izgalmas thriller kötet lett ez is, akárcsak a sorozat többi része, úgyhogy külön örülök neki, hogy a korábban bejelentett rossz hír ellenére mégiscsak folytatják a részek magyar kiadását és a napokban végre meg is jelent a 10. rész is.

A kötetet a DiBook-nak köszönhetően, promóciós kötetként olvashattam, amit ezúton is köszönök szépen! A KONYVMOLYLANY promóciós kóddal 5% kedvezményt kaphattok, ha e-bookot rendeltek tőlük és felhasználjátok a kódomat.

Értékelésem: 10/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

Gyakran kívánta az elszigeteltséget; szüksége volt rá, hogy kilépjen a világból, eltávolodjon az emberektől, de időnként csak ártott vele magának, mert felnagyította a félelmeit és megerősítette a magányát.

♦♦♦

Van ez a két régi barátom, akiktől nem tudok megszabadulni. Az egyik a csoki, a másik a süti.