John Cure: A gonosz új arca - értékelés

A gonosz új arca című kötet immáron már a hatodik olvasmányom volt John Cure szerzőtől. A kedvencem még mindig a Hontalan lelkek c. sorozat, de ez a regény is nagyon izgalmas és fordulatos lett.covers_787741.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

A ​HOLTAK VISSZATÉRHETNEK AZ ÉLŐK VILÁGÁBA?

John Marllow, a „Véres Casanova” néven ismert pszichopata, brutális kegyetlenséggel erőszakol meg és mészárol le nyolc nőt. A sorozatgyilkos végül az FBI elől menekülve egy elhagyatott házban öngyilkosságot követ el. Csakhogy a vérfürdő közel húsz év múlva újra kezdetét veszi, mindössze azzal a különbséggel, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett szexuális indíttatású gyilkosságok áldozatait immáron az interneten keresztül hálózza be a gonosz ragadozó.

Joseph Church, a feltörekvő író régi álma válik valóra, amikor megjelenő új regénye végre nagy sikert arat, azonban ezzel egy időben a felhőtlenül boldognak látszó házassága kártyavárként omlik össze.

Eddie-re, a rémálmokkal küzdő kamaszfiúra rátalál az első szerelem. Önfeledt szárnyalását viszont egy, a túlvilágról érkező gonosz szellem árnyékolja be, aki egyre jobban az irányítása alá vonja a fiút.

Gemsi, a fiatal és agilis nyomozónő hosszú éveket töltött az FBI fedett ügynökeként, a maffiába beépülve. Mégis, a legveszélyesebb küldetés most vár rá, amikor az interneten ismerkedő sorozatgyilkosnak akar csapdát állítani. Csapatával úgy vélik, egy másoló gyilkos nyomában vannak. Azt nem is sejtik, hogy a gonosz lelkek visszatérhetnek az élők világába…

John Cure, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt író, a feszültségkeltés mestere, Magyarország egyik legnépszerűbb horror- és pszichothrillerírója. Most is garantált a hátborzongató hangulat és a lebilincselő történetvezetés.

A történet elején megismerkedhetünk Eddie-vel és a szüleivel, akik a fiú rémálom-sorozatával küzdenek napról-napra. Annyira elfajulnak a dolgok, hogy elviszik pszichológushoz is, aki megállapítja, hogy nem a saját élményei elevenednek meg a fiú rémálmaiban, hanem olyan, mintha a jövőről álmodna. Aztán szép lassan kiderül, hogy igazából egy nemrég meghalt sorozatgyilkos elméje került a srác fejébe. A történetvezetés évekkel később veszi fel ismét a fonalat, amikor Eddie már 20 éves fiatal férfi és a hozzá suttogó sorozatgyilkos egyre inkább kezdi elvenni a józan eszét.

A nyomozók teljesen a sötétben tapogatóznak, mert a Véres Casanova névre elkeresztelt sorozatgyilkosra utal minden nyom, de mivel ő már régebben meghalt, így nem tudják, ki lehet az az ember, aki őt másolva szedi áldozatait. Gemsi nyomozónő rájön az áldozatok közötti kapcsolatra és próbál a gyilkos közelébe férkőzni, ám ezzel a saját testi épségét is veszélyezteti.

Érdekes volt olvasni azokat a jeleneteket, amikben Eddie a fejében lévő sorozatgyilkossal beszélget, bár azt nem értem, hogy miért hagyta eddig eldurvulni a helyzetet, miért nem kért segítséget a szakemberektől, hátha el tudták volna valahogyan nyomni benne ezt a hangot.

Nagyon izgalmas thriller kötet lett, amit már megszoktam a korábban olvasott John Cure regényeknél is, úgyhogy már most alig várom, hogy a kezembe vehessem a következő könyvét is!

Értékelésem: 9/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

Szótlanul nézett a fiára. Szavak nélkül is jól megértették egymást. Talán ilyen a tökéletes kötelék. Mindketten tudták, hogy mi történt, és hogy mit gondol a másik. Az apa tudta a fiú gondolatait, a fiú pedig az apáét. Nem voltak gondolatolvasók. Hogyan is lettek volna azok? Egyszerűen vannak olyan pillanatok az életben, amikor szavak nélkül is érti egymást két ember. Főleg, ha ilyen erős kapocs köti őket össze.

♦♦♦

Az adrenalin lüktetett a testében és ő szerette ezt az érzést, mert adrenalinfüggő volt egész életében. Jól tudta hasznosítani, nem bénította meg, mint a legtöbb átlagembert, akik soha nem mozdulnak ki a komfortzónájukból. Egy ember pulzusa vészhelyzetben, amikor az élete veszélybe kerül, akár percenként százhatvan és százhetven is lehet. Ilyen esetekben az analitikus elme kikapcsol és a primitív agyterület veszi át az irányítást.