Aurora Lewis Turner: Bűvölet és apró mocskos gyilkosságok (1.) - értékelés

2023. november 30-án látott napvilágot a korábban már online olvasható Bűvölet és apró mocskos gyilkosságok, ami Aurora Lewis Turner írónő jóvoltából született meg.

covers_833535.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Ophelia boszorkány, bár a hét évvel ezelőtti események miatt nem használja képességét. Egyik éjszaka furcsa álmot lát, melynek során egy rituális gyilkosság helyszínére kerül. Innentől kezdve ő a bűntény első számú gyanúsítottja, így Darren Harper nyomozó folyton a sarkában jár.

Hamar rájönnek: az ügy felgöngyölítése érdekében előnyösebb, ha összedolgoznak. Közben régi élete egyik elfeledett, keserű darabja is előkerül, aki teljesen felforgatja a nő életét.

Ophelia vajon szembe mer nézni a képességével és a tudattal, hogy nemcsak árthat vele, hanem segíthet is másokon? Kiismeri magát az egyre bonyolódó szálak között? Vajon legjobb barátnője, Lyra meddig állhat ki mellette anélkül, hogy bajba kerülne? És ami a legfontosabb; behódol-e a múltjának, vagy képes új lapot kezdeni élete könyvében?

Sötét múlt, rejtélyek, szenvedély, varázslat és gyilkosságok pettyezik ennek a történetnek lapjait, akárcsak a kiontott vér, vagy a bőrbe varrt tetoválások…

Tekintve, hogy szeretem a boszis fantasy történeteket, így már alapból nagyon kíváncsi voltam a kötetre, ráadásul még krimi-nyomozós szál is helyet kapott benne, ami szintén a szívem csücske. Az írónő eddig általam olvasott könyvei pedig olyan nagyon beszippantottak, hogy biztos voltam benne, hogy ez a kötet is nekem szól majd. Szerencsére nem is lett ez másképp, ráadásul pörgős, eseménydús cselekménye miatt annyira olvastatta magát, hogy nagyon gyorsan a végére is értem.

A főszereplő, Ophelia egy boszorkány, amit nagyon kevesen tudnak róla. Nagyon jól tudja leplezni az erejét, így senki sem sejt róla semmit. Azonban egyik éjszaka furcsa álmot lát, amiben meggyilkolnak valakit, felébredve pedig azzal szembesül, hogy a gyilkosság helyszínére "teleportált". A rendőrök pont akkor érkeznek oda, amikor Ophelia öntudatára eszmél és ugyan sikerül beadnia nekik, hogy csak alvajáró, azonban a nyomozó gyanakvását nem sikerül elaltatnia. Persze egy idő után a nő kénytelen bevallani Darren nyomozónak, hogy boszorkány és természetfeletti erővel rendelkezik. 

Ahogy halad előre a cselekmény, úgy bonyolódik egyre jobban bele Lia a gyilkossági nyomozásba, hogy segítsen a tettes nyomára bukkanni, de nem sok sikerrel. Az ügyben segítségére van a legjobb barátnője is, aki rajzok által képes a jövőbe látni. A regényben számtalan karakter, mellékszereplő helyet kap még, akik mind más és más személyiséggel rendelkeznek, de egyvalami mindegyikükben közös: mindegyikük szerethető és emberi, hétköznapi tulajdonságokkal vannak felruházva.  Kíváncsian várom, hogy a következő részben hova, merre fajulnak tovább az események.

A kötetet az írónőtől kaptam recenziós példányként, amit ezúton is nagyon szépen köszönök! ♥

Értékelésem: 9/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Bónusz idézet:

 – Lia, beszéljük meg!
– Mit? Hogy átvertél? És ki tudja, még miben hazudtál nekem? Ez a két hét nem volt más, csak egy drága köntösbe bújtatott hazugságlufi, ami ebben a percben durrant ki. Húzz el, és imádkozz, hogy soha ne kerülj a szemem elé!