Leiner Laura: Nem egyszerű - értékelés

Leiner Laura már tinikoromtól kezdve a kedvenc írónőm, úgyhogy mindig alig várom, hogy újabb és újabb könyveket olvashassak tőle. A legfrissebb, 2023 ősz végi megjelenésű Nem egyszerű c. kötetéről olvashattok ebben a bejegyzésben.

covers_823760.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

A huszonhárom éves Iza szerkesztőként dolgozik egy könyvkiadónál, és a nagy lehetőséget várja, ami váratlanul az ölébe hullik, amikor ráosztják napjaink legnépszerűbb színészének memoárját.

Csakhogy a kézirat még nem készült el, így Izának fejezetenként kell megszereznie az elfoglalt színésztől, miközben az élete éppen minden más területen is kaotikussá válik: a határidővel való versenyzésen túl kénytelen megküzdeni az új albérletében rászakadó pech-szériával, a szülei állandó aggodalmával, valamint a legjobb barátja friss kapcsolatával, ami nem várt érzéseket ébreszt benne. Iza nem tehet mást, mint sodródik az árral, ahol az életművész barátnőjén kívül már csak egy plakátba kapaszkodhat.

Munka, barátság, szerelem és rengeteg könyv Leiner Laura új, huszonévesekről szóló romkomjában.

A kötet által egy könyvszerkesztő mindennapjaiba pillanthatunk bele egy kicsit, ugyanis Iza szerekesztőként dolgozik. Tipikusan olyan lány, aki két lábbal áll a földön és nem dobja el az agyát, ha meglát egy helyes sztárt, úgyhogy ezt a tulajdonságát a főnöke is hamar észreveszi és éppen emiatt osztja rá az egyik híres színész memoárjának a szerkesztését.

Iza tökéletesen jól helytáll annak ellenére, hogy a színész, Csanád csak fejezetenként csepegteti a memoár részleteit és mindig nehézkesen tudják összehozni, hogy egyáltalán ideje legyen megírni, aztán pedig eljuttatni Izának.

Emellett pedig a lány a legjobb barátjának, Dávidnak a döcögős kapcsolatát is igyekszik menedzselni annak ellenére, hogy egy idő után rájön, hogy szerelmes a barátjába. Nehéz lehet ilyen helyzetben is kitartani és megfelelő tanácsot adni, hisz' az önzőséget félretéve párkapcsolati tanácsot kellett adnia a srácnak, hogy hogyan menthetné meg a kapcsolatát, miközben ő maga leginkább annak örült volna, ha véget ér a románc.

Én Hajnit bírtam a legjobban, aki az abszurd, elvont viselkedésével és a sok-sok poénos megnyilvánulásával nagyon sokszor megnevettetett engem.

Sajnos ez a történet most nem lett az igazi számomra és bár mindig egyből beszippantanak engem Laura könyvei és képes lennék egy ültő helyemben elolvasni, ha tehetném, ennél a könyvénél most nem éreztem ezt a fajta "kényszert". Nem volt rossz történet, de nagyon hiányzott nekem belőle a romantika és a plátói szerelem, ami az eddigi könyveinek a központi témái voltak, itt viszont elég kis szerepet kaptak.

Értékelésem: 8/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

– Nagyon jó barát vagy. […] Remélem, te is tudod, hogy ha éjjel kettőkor felhívsz, hogy megöltél valakit, én csak annyit fogok kérdezni: savat vagy lapátot hozzak?

♦♦♦

– Oké, látszik, hogy béna vagy kapcsolat témában. Ez mindig ilyen. Nincs olyan, hogy egy konkrét témán veszekedni. Azt csak a pszichopaták tudják betartani. A normális emberek mindent a másik fejéhez vágnak, ami csak eszükbe jut. Minél több, minél régebbi, annál jobb. A lényeg, hogy gyűljenek a pontok – vontam meg a vállam.