Colleen Hoover: It starts with us - Velünk kezdődik (Velünk véget ér 2.) - értékelés

Alig vártam már, hogy a nagysikerű Velünk véget ér című kötet folytatását, a Velünk kezdődik című romantikus könyvet is olvashassam végre, ami 2023-ban került kiadásra a Könyvmolyképző Kiadónál. 

covers_806302.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Mielőtt véget ért, Atlasszal kezdődött el.

Lily és a volt férje, Ryle éppen csak beleszokik a közös gyerekfelügyelet ritmusába, amikor Lily hirtelen újra összefut első szerelmével, Atlasszal. A csaknem két külön töltött év után Lily fellelkesül, hogy az idő most az egyszer az ő javukra játszik, és azonnal igent mond, amikor Atlas randevúra hívja.

Ám lelkesedését csírájában fojtja el a gondolat, hogy noha többé nem házasok, Ryle azért nagyon is része az életének, és gyűlölni fogja Atlas Corrigant, amiért jelen van a volt felesége és a kislánya életében.

A Velünk kezdődik ott veszi fel a fonalat, ahol a „lebilincselő, lüktető” bestseller, a Velünk véget ér elejtette azt. Egyre több részletre derül fény Atlas múltjából, és követhetjük a volt férjével hadakozó, közben pedig ismét az igaz szerelem lehetőségébe kapaszkodó Lilyt, mindezt olyan romantikával átitatva, amire csak Colleen Hoover képes. Az év legjobban várt folytatása!

Hagyd, hogy elrabolja a szívedet!

A Velünk véget ér című kötetet olvasva egy elég súlyos téma bontakozik ki előttünk, amiről a legtöbb szerző nem szeret írni, vagy legalábbis nem ennyire testközelből mutatja be a két fél által átélt nehézségeket. A családon belüli erőszak és a bántalmazás témaköre sok esetben tabunak számít, de lehet, hogy pont az ilyen történetek segíthetnek egy-egy embernek kiutat találni a maga szenvedéseiből. 

Az első rész végén Lily és Ryle elhatározzák, hogy külön utakon folytatják, de ebben a második részben láthatjuk, hogy azért ez nem ennyire egyszerű, ha a két félnek közös gyermeke van és próbálják viszonylag közösen nevelni. Lily nem akarja teljesen elszakítani a lányát az apjától, de nagyon sok nehézséget kell elviselnie tőle a találkozók során. 

Amikor Lily elkezd újra randizni Atlas-szal, a volt férje miatt nem is tud igazán örülni a boldogságának, mert végig ott lebeg a szeme előtt, hogy vajon mit fog tenni a férfi, ha rájön, hogy új barátja lett a nőnek. Mivel Ryle-nak indulatkezelési problémái vannak, így okkal tart a férfi dühétől, de szerencsére érett felnőttekként, a családtagok segítségével sikerül lefektetniük pár alapszabályt, ami könnyebbé teszi majd Lily és a kislánya életét a jövőre vonatkozóan. 

CoHo nagyon jól átadta az érzelmeket, a fájdalmat, a zaklatottságot és a megfélemlítéssel vegyes szégyenérzetet. Nagyon sajnáltam Lilyt, amiért ilyen dolgokon kellett keresztülmennie, jobb bele sem gondolni, hogy a való életben is mennyi bántalmazott ember, gyermek van a világon. 

Értékelésem: 9/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

Néha azt hisszük, hogy ha eléggé szeretünk egy sérült embert, akkor megjavíthatjuk, csakhogy ebből általában az lesz, hogy mi magunk is sérülten végezzük.
Nem hagyhatom többé, hogy bárki összetörjön.

♦♦♦

Arra jutottam, hogy néha a legnehezebb döntések vezetnek a legjobb kimenetelhez.

♦♦♦

Ha a legrosszabb időszakban jól éreztük magunkat egymással, vajon milyenek lennénk, amikor a legjobb?

♦♦♦

Csak mert lehetőségünk van valamivé válni, nem biztos, hogy jók leszünk benne.