Minden, ami könyv

Könyvmolylány20 könyves oldala

Ali Hazelwood: A szerelem elmélete - értékelés

Ebben a bejegyzésben Ali Hazelwood: A szerelem elmélete c. kötetéről olvashatjátok a véleményemet, ami még 2023-ban jelent meg a Maxim kiadó Dream-válogatásában.

covers_820339_1.jpg

Tovább olvasom

Kondor Vilmos: Az első budapesti olimpia (Második Magyar Köztársaság 2.) - értékelés

2023 őszén jelent meg az Open Books kiadónál Kondor Vilmos sorozatának második része, Az első budapesti olimpia,  ami az első részhez hasonlóan egy politikai krimi szállal átitatott, alternatív történelemben játszódó történet.

covers_825818.jpg

Tovább olvasom

Sarah Pinborough: Ne higgy a szemének! - értékelés

Még 2017-ben jelent meg a XXI. század kiadónál a Ne higgy a szemének! című kötet, amit akkora siker övezett, hogy azóta többször is újra kellett nyomtatniuk, illetve a Netflix is sorozatot készített belőle.

covers_660132.jpg

Tovább olvasom

Áprilisi bookhaul

Idén egészen áprilisig sikerült tartanom magam a "nem veszek új könyveket" elhatározásomhoz, mert sok-sok olvasatlanom felgyűlt és azokkal szerettem volna elsősorban haladni. Áprilisban viszont olyan jó kis könyves akciók voltak, hogy nem bírtam őket kihagyni.
kossuth.jpg

Tovább olvasom

Erin Sterling: The Kiss Curse - Átkozott csókok (Ex Hex 2.) - értékelés

Erin Sterling Ex Hex című sorozatának már az első része is teljesen beszippantott engem, de ha lehet, akkor ez a folytatás még inkább megnyert magának, annyira könnyed, aranyos és lendületes volt.

covers_846623.jpg

Tovább olvasom

Márciusi olvasási összegzés

Márciusban inkább a rövidebb történetekhez volt hangulatom, úgyhogy az 5 db regény mellett 3 képregényt és 10 novellát is elolvastam, amit a bejegyzésben található két képen láthattok összefoglalva.

nevtelen_18.png

Tovább olvasom

Riley Baker: Találj vissza (A Happy End után 2.) - értékelés

Ismét egy Riley Baker kötetről hoztam nektek bejegyzést, mégpedig A Happy End után című sorozatindító kötet második részéről, a Találj vissza-ról.

covers_620277_3.jpg

Tovább olvasom

Aurora Lewis Turner: Lepkeszárnyak (Bolygókeringő trilógia 3.) - értékelés

Végre meghoztam a Bolygókeringő trilógia lezárásául szolgáló Lepkeszárnyak című kötetről is a bejegyzésemet. Az első két részről itt olvashatjátok a véleményemet: Névtelenek, A hetedik bolygó.

covers_725723.jpg

Tovább olvasom

Tomor Anita: Szeretlek, Hawaii! (Hollywood 2.) - értékelés

Már több Tomor Anita kötetről is olvashattátok a véleményemet a blogon. A korábbi 4 könyvet még recenzióként kaptam az írónőtől, de annyira megtetszett a stílusa, hogy azóta több regényét is megvettem és eddig még egyikben sem csalódtam. Az alábbiakban az Imádlak, Los Angeles! folytatásáról, a Szeretlek, Hawaii!-ról olvashatjátok a gondolataimat.

covers_739186.jpg

Tovább olvasom

Császi Zsüliet: A múlt fogságában - értékelés

Ebben a bejegyzésben egy Smaragd kiadónál megjelent kötetről, mégpedig Császi Zsüliet: A múlt fogságában címet viselő romantikus regényről olvashatjátok a véleményemet.

covers_805158.jpg

Tovább olvasom

Riley Baker: Átkozott szerencse (Lopott szerencse 2.) - értékelés

Még 2023-ban jelent meg Riley Baker nagysikerű Lopott szerencse című kötetének a második része, ami az Átkozott szerencse címet kapta. Az első részről olvasott ajánlómat ide kattintva olvashatjátok el, az alábbiakban pedig a folytatásáról olvashattok.

covers_801122.jpg

Tovább olvasom

Februári olvasási összegzés

Februárban összesen 9 kötetet tudtam elolvasni, aminek a felsorolását az alábbiakban láthatjátok.

nevtelen_16.png

Tovább olvasom

Pataki Eszter - Pataki Krisztina: Cserébe beszélgessünk - értékelés

Korábban már olvashattátok a Pataki ikrek debütáló regényéről, az 512 méterről írt ajánlómat. 2023 év végén pedig megjelent a lányok legújabb regénye, a Cserébe beszélgessünk, ami hasonlóan tanulságos történetet foglal magába.

covers_835845.jpg

Tovább olvasom

Alice Feeney: Időnként hazudok - értékelés

Egy ideje eléggé thrilleres hangulatban vagyok, úgyhogy az egyik barátnőmtől kértem thriller könyvajánlásokat, így került a kezembe az Időnként hazudok című kötet is, ami még 2017-ben jelent meg a Művelt Nép kiadónál. 

covers_445888.jpg

Tovább olvasom

Kondor Vilmos: Második Magyar Köztársaság (Második Magyar Köztársaság 1.) - értékelés

Még 2022-ben jelent meg az Open Books kiadónál Kondor Vilmos sorozatának első része, a Második Magyar Köztársaság, aminek azóta már a folytatása is napvilágot látott Az első budapesti olimpia címmel. Műfaját tekintve alternatív történelemben játszódó krimi.

covers_758644.jpg

Tovább olvasom

Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó (Bolygókeringő trilógia 2.) - értékelés

Az alábbiakban olvashatjátok a véleményemet a 2021-ben megjelent és a Bolygókeringő trilógia második részeként napvilágot látott, A hetedik bolygó című regényről.

covers_672756.jpg

Tovább olvasom

Jason Rekulak: Baljós rajzok - értékelés

Jason Rekulak: Baljós rajzok című thriller kötete az Open Books kiadónál jelent meg még 2023-ban. Korábban még nem hallottam a regényről, de az egyik barátnőm felhívta rá a figyelmemet és egy közös olvasás keretei között egyből sort is kerítettünk rá. Az alábbiakban olvashatjátok róla a véleményemet.

covers_820053.jpg

Tovább olvasom

Agatha Christie: Cipruskoporsó (Hecule Poirot 21.) - értékelés

Régebben sok Agatha Christie könyvet olvastam, de az utóbbi egy-két évben háttérbe került nálam az írónő munkássága. Nagyon szeretem a könyveit, leginkább a Poirot nyomozásairól szóló történeteket, szerintem bámulatos, ahogyan az írónő csavarja a szálakat, és ahogyan csepegteti az apró információkat, hogy aztán a végére valami teljesen más süljön ki a dologból, mint amire az elején számít az ember.

covers_730075.jpg

Tovább olvasom

Heniko Sakka: Süß & Turner (Süß & Turner 1.) - értékelés

Heniko Sakka ifjúsági trilógiájáról már olvashattátok a bejegyzéseimet a blogon, most pedig a new adult zsánerben írt, az eredeti trilógia folytatásának is tekinthető új sorozat első részéről, a Süß & Turner-ről hoztam nektek a véleményemet.

covers_798233.jpg

Tovább olvasom

Januári olvasási összegzés

Szerencsére januárban már sikerült kiláballnom az olvasási válságból, ami miatt decemberben alig tudtam olvasni annak ellenére, hogy a karácsonyi leállás során két hetet is otthon voltam szabadságon. Az év első hónapjában összesen 10 kötetet sikerült elolvasnom, amiből 5 recenziós példány volt.

nevtelen_15.png

Tovább olvasom

Szilágyi-Kiszler Adrienn: A napfény hangja (Audrey Rose Parker 1.) - értékelés

Szilágyi-Kiszler Adrienn: A napfény hangja című kötete 2020-ban jelent meg a NewLine kiadónál, ami egy trilógia első részeként látott napvilágot. Azóta már a harmadik kötet is kapható, úgyhogy akit sikeresen beszippant az írónő által alkotott világ, az akár egyszerre is lenyomhatja az egész sorozatot.

covers_629695.jpg

Tovább olvasom

Varga Barnabás: Az erdő rejtekén - értékelés

Varga Barnabás: Az erdő rejtekén című kötete 2023-ban látott napvilágot a Smaragd kiadónál, ami egy rövid, 284 oldalas kalandos akció kötet. Az alábbiakban olvashatjátok róla a véleményemet.

covers_801522.jpg

Tovább olvasom

Dömötör László: A lámpás hölgy (A Hold hősei 2.) - értékelés

Dömötör László Hold hősei sorozatának második része 2023-ban látott napvilágot az Aposztróf kiadónál, ami A lámpás hölgy címet kapta. Zsánerét tekintve ifjúsági sci-fi kötet, ami tartalmaz egy csomó elsősegéllyel kapcsolatos információt is, ezáltal nagyon tanulságos lehet az olvasása a fiatalok számára (is).

covers_786974.jpg

Tovább olvasom

Orosz Krisztián: Sodródás - értékelés

Orosz Krisztián Sodródás című sci-fi kötete 2023-ban látott napvilágot a Marsbook kiadónál. Helyet kap benne egy kis űrutazás, egy kis romantika, egy kis űrbeli gonosz és sok-sok robot is.

covers_797399.jpg

Tovább olvasom

Aurora Lewis Turner: Névtelenek (Bolygókeringő trilógia 1.) - értékelés

Korábban már olvashattátok a blogon a Lloyd c. kötetről írt ajánlómat, ami utólag, 2023-ban jelent meg a Bolygókeringő trilógia előzményeként a NewLine kiadónál, szóval mindenképpen azzal szerettem volna belekezdeni a sorozatba. A Névtelenek című sorozatindító regény még 2020-ban látott napvilágot az Olvasni Menő kiadónál. Az alábbiakban olvashatjátok a véleményemet erről a fantasy kötetről.

covers_596798.jpg

Tovább olvasom

Flynn Berry: A nővérem nevében - értékelés

Még 2018-ban jelent meg az Álomgyár kiadó gondozásában Flynn Berry Edgar Allan Poe-díjas krimi kötete, ami magyarul A nővérem nevében címet kapta. Az alábbiakban olvashatjátok a véleményemet róla.

covers_498954.jpg

Tovább olvasom

Leiner Laura: Nem egyszerű - értékelés

Leiner Laura már tinikoromtól kezdve a kedvenc írónőm, úgyhogy mindig alig várom, hogy újabb és újabb könyveket olvashassak tőle. A legfrissebb, 2023 ősz végi megjelenésű Nem egyszerű c. kötetéről olvashattok ebben a bejegyzésben.

covers_823760.jpg

Tovább olvasom

Riley Baker: Lopott szerencse (Lopott szerencse 1.) - értékelés

Tavaly ősszel jelent meg Riley Baker legújabb sorozatának az első része, a Lopott szerencse, aminek azóta már a második része, az Átkozott szerencse is napvilágot látott. Korábban már több ajánlót is olvashattatok a blogon az írónő műveiről, ugyanis nagyon szeretem a történeteit olvasni, eddig mindegyik nagyon megfogott engem, a mesés történetek mellett pedig a borítóiért is odáig vagyok.

covers_732524_2.jpg

Tovább olvasom

Aurora Lewis Turner: Bűvölet és apró mocskos gyilkosságok (1.) - értékelés

2023. november 30-án látott napvilágot a korábban már online olvasható Bűvölet és apró mocskos gyilkosságok, ami Aurora Lewis Turner írónő jóvoltából született meg.

covers_833535.jpg

Tovább olvasom

Decemberi olvasási összegzés

Sajnos a decemberem nem pont úgy alakult, ahogyan terveztem, úgyhogy a munkahelyi karácsonyi leállás alatt sem sikerült elolvasnom azt a sok-sok könyvet, amiket akartam. Egész hónapban összesen csupán 5 könyvet tudtam elolvasni, amiket az alábbiakban láthattok.

nevtelen_14.png

Tovább olvasom

Decemberi bookhaul

A decemberi hónapom igencsak jól alakult könyves beszerzések terén. Annak ellenére, hogy egy könyvet sem vettem magamnak, a karácsony és a szülinapom miatt kaptam pár könyvet ajándékba, illetve jópár recenziós kötetem is érkezett, amiket az alábbiakban láthattok.

nevtelen_10.png

Tovább olvasom

Borsa Brown: Párban Nápolyban - értékelés

Borsa Brown írónőtől még nem volt szerencsém olvasni korábban, de olyan sokan szeretik a könyveit, hogy már régóta szerettem volna megismerkedni egy-két művével. Az egyik Álomgyár kiadós akció során sikerült beszereznem a Párban Nápolyban c. kötetét, amiről az alábbiakban olvashatjátok a véleményemet.

covers_729659.jpg

Tovább olvasom

B. K. Borison: Téli csodaország (Lovelight Farm 1.) - értékelés

2023 decemberében jelent meg a jó nagy karácsonyi hangulattal átitatott Lovelight Farm - Téli csodaország című kötet a Kossuth kiadónál, amit az ünnepek alatt el is olvastam, hogy ezáltal is hangolódjak egy kicsit.

covers_825694.jpg

Tovább olvasom

Colleen Hoover: Maybe Not - Talán mégsem (Egy nap talán 1,5.) - értékelés

Ugyan már 2022-ben napvilágot látott a Könyvmolyképző kiadónál az Egy nap talán c. sorozat kiegészítő kötete, ami a Talán mégsem címet kapta, de én még csak most tudtam időt szakítani az olvasására. Az első rész nagy kedvencem lett, az volt még az első olvasásom az írónőtől, ami annyira megfogott és magával ragadott, hogy azóta már szinte az összes könyvét olvastam egy-két újabbat leszámítva, de azokat is igyekszem minél előbb pótolni.

covers_732815_1.jpg

Tovább olvasom

Farkas Anett: A 33-as beteg (Dávid és Vivien 1.) - értékelés

Farkas Anett írónőtől ez volt az első olvasmányom, de annyira sikerült megkedvelnem a stílusát, hogy idén szeretném majd az összes eddig megjelent kötetét bepótolni és elolvasni. A 33-as beteg című thriller regény már nagyon régóta vonzott, de csak decemberben tudtam sort keríteni rá. Több kiadása is napvilágot látott, elsőnek még 2021-ben jelent meg a NewLine kiadónál, majd 2022-ben magánkiadásban, aztán pedig 2023-ban a Pitypang kiadónál is.

covers_784855.jpg

Tovább olvasom

Novemberi olvasási összegzés

Kicsit megkésve bár, de végre a novemberben olvasott könyveimet is szemügyre vettem. Összesen 11 kötethez volt az elmúlt hónapban szerencsém, amelyeknek az ajánlóját a könyvcímekre kattintva tudtok elérni.
nov.png

Tovább olvasom

Penelope Bloom: Megöntözném (A vonzalom tárgyai 6.) - értékelés

December elején végre volt szerencsém elolvasni A vonzalom tárgyai című Penelope Bloom sorozat utolsó részét is, ami a Megöntözném címet kapta és még 2021-ben jelent meg a Maxim kiadó gondozásában.

covers_699391.jpg

Tovább olvasom

Penelope Bloom: Her Secret - Beavatnám (A vonzalom tárgyai 5.) - értékelés

A Beavatnám c. kötet immáron már az 5. része A vonzalom tárgyai sorozatnak, ami még 2021-ben jelent meg a Maxim kiadó gondozásában.

covers_662042.jpg

Tovább olvasom

Októberi olvasási összegzés

Októberben összesen 12 db kötethez volt szerencsém, amik közül több is a kedvencem lett, úgyhogy elmondhatom, hogy nagyon tartalmas hónap van a hátam mögött.

oktober_ossz.png

Tovább olvasom

John Cure: A gonosz új arca - értékelés

A gonosz új arca című kötet immáron már a hatodik olvasmányom volt John Cure szerzőtől. A kedvencem még mindig a Hontalan lelkek c. sorozat, de ez a regény is nagyon izgalmas és fordulatos lett.covers_787741.jpg

Tovább olvasom

Köves József: A betörő és a dizőz - értékelés

Idén jelent meg Köves József: A betörő és a dizőz c. történelmi fikciós jegyekkel rendelkező kisregénye a K.u.K. kiadónál, amit elsősorban azoknak ajánlanék olvasásra, akik szeretik a történelmi köteteket az 1950-es évek környéki, Budapesten játszódó cselekménnyel.

covers_824470.jpg

Tovább olvasom

Almási Kitti: Bátran élni - értékelés

Már két éve a könyvespolcomon várakozott a Bátran élni c. kötet, de az utóbbi időben háttérbe szorultak nálam az önismereti és önfejlesztő kötetek, így egészen mostanáig várakozott arra, hogy a kezembe vegyem és elolvassam. Ahogy mondani szokták, mindennek megvan a maga ideje, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy pont a legjobbkor jött számomra az az "útmutatás", ami a lapokon íródott.

covers_345437.jpg

Tovább olvasom

Julia Quinn: És boldogan éltek (Bridgerton család 9.) - értékelés

Nagyon szerettem olvasni a Bridgerton sorozatot, úgyhogy nagyon örültem neki, amikor molyon felfedeztem, hogy az írónő írt mindegyik kötethez egy bónusz epilógust, ami az És boldogan éltek c. könyvben láttak napvilágot, és ami által egy kicsit tovább időzhetünk a Bridgerton testvérek körében.

covers_684636.jpg

Tovább olvasom

Horváth F. Dániel: Nászok és válások (dráma) - értékelés

Idén ősszel Horváth F. Dániel második kötete is napvilágot látott, ami ezúttal nem regény, hanem dráma műnemben játszódik. Kéfelvonásos szerelmi műként álmodta meg a szerző a cselekményt, ami a párkapcsolat nehéz oldalát hivatott bemutatni.

covers_829109_1.jpg

Tovább olvasom

Októberi bookhaul

Októberben összesen 7 db kötetet szereztem be, amik között vannak nagyon-nagyon várt könyvek is, amiket azóta már el is olvastam, mint pl. az Ex Hex. 

covers_818129_1.jpg

Tovább olvasom

Jaymin Eve - Leia Stone: Annihilate - Pusztulás (Kaptár-trilógia 3.) - értékelés

Még 2022-ben jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál a Kaptár trilógia harmadik része, amit még akkoriban be is szereztem, de ezidáig váratott magára az olvasása. 
covers_763358_1.jpg

Tovább olvasom

Erin Sterling: Csiribú, szerelem! (Ex Hex 1.) - ajánló

Erin Sterling: Ex Hex - Csiribú, szerelem! c. kötetét már nagyon régóta vártam, hogy végre megjelenjen és olvashassam, így szinte azonnal el is kezdtem, amint megérkezett hozzám.

covers_833648.jpg

Tovább olvasom

Szeptemberi olvasási összegzés

Szeptemberben több időt tudtam az olvasásnak szentelni, mint az előző hónapokban, illetve jobb könyvekhez is volt szerencsém, amikkel sokkal gyorsabban haladtam, így összesen 13 kötetet tudtam elolvasni, amelyeket az alábbiakban láthattok részletezve.

szeptemberi_olvasasok.png

Tovább olvasom

Ludányi Bettina: Nyomodban (Nyomodban 1.) - értékelés

Még 2019-ben jelent meg Ludányi Bettina: Nyomodban c. regénye az Álomgyár Kiadónál, amit azóta számtalan frissebb megjelenés is követett. Több kötetet is volt már szerencsém olvasni az írónőtől (Kettőnk titka, Kettőnk bűne, Yanna titka, Mögötted!), de ez volt eddig az, ami a legkevésbé kötött le.

covers_542115.jpg

Tovább olvasom

Devney Perry: Indigo Ridge (Az Eden család 1.) - értékelés

Egy újabb friss megjelenésű Kossuth kiadós kötetről hoztam nektek az ajánlómat, mégpedig Devney Perry: Indigo Ridge című romantikus krimijéről, ami egy csodaszép élfestett kiadásban látott napvilágot.

covers_818129.jpg

Tovább olvasom

Stuart Moore: Thanos: Halálos ítélet - értékelés

A Szukits kiadó kínálatában eddig mindösszesen 14 része jelent meg a Nagy Marvel Regénysorozatnak, aminek a 10. részeként látott napvilágot még 2020-ban a Thanos: Halálos ítélet c. kötet. 

covers_601040.jpg

Tovább olvasom

Bodnár Alexandra (szerk.) - Monos Anett (szerk.): Lámpások Éjszakája - értékelés

Még 2022 halloweenjére jelent meg a C&H Projects gondozásában a Lámpások Éjszakája névre hallgató, halloweeni történeteket magába foglaló antológia, ami szám szerint 13 novellát tartalmaz mindösszesen 148 oldalon keresztül.

covers_762631.jpg

Tovább olvasom

Prem Rawat: Halld a belső hangod - értékelés

Prem Rawat egy indiai születésű szerző, aki már egészen négy éves kora óta tart előadásokat és szónoklatokat a békéről. Az édesapja nagyon nagy hatással volt rá és folytatva az ő útját, a világot járva próbálja mindenki felé a béke és a szeretet fontosságát közvetíteni. Szeptember végén jelent meg hazánkban az első kötete a Kossuth kiadó gondozásában, ami a Halld a belső hangod címet viseli.

covers_826343.jpg

Tovább olvasom

Koppány Tímea: Ködcsempész - értékelés

Tarja Kauppinen korábbi két kötetét olvasva (A nép igazsága, A rendszer ellensége) kíváncsian vártam, hogy következőnek milyen regényötlettel kápráztat el. A két korábbi műve szatíra témakörben tárta az olvasók elé a groteszk valóságot, az írónő valódi neve alatt megjelent könyvével, a Ködcsempésszel kapcsolatban azonban új vizekre evezett és egy dark fantasy világba kalauzol el minket.

covers_825695_1.jpg

Tovább olvasom

Sarah Hogle: Megérdemlitek egymást - értékelés

Augusztus végén jelent meg a Kossuth kiadónál Sarah Hogle: Megérdemlitek egymást című romantikus-humoros kötete, ami egyúttal az első magyar megjelenésű könyve is az írónőnek, habár már 5 könyvvel büszkélkedhet az anyanyelvén.

megerdemlitek_egymast.jpg

Tovább olvasom

Szeptemberi bookhaul

Az előző hónapokkal ellentétben szeptemberben elég sok könyvet sikerült beszereznem, szám szerint 11 db-ot. Akad közöttük recenziós példány, book24-es megrendelés, illetve könyvfesztivál hétvégi vásárlás is.
covers_825695.jpg

Tovább olvasom

Gabriella Eld: Húsevők ketrece (Legendák a Bagolyvárosból 3.) - értékelés

A Főnix Könyvműhelynél jelent meg Gabriella Eld Legendák a Bagolyvárosból című sorozatának harmadik kötete is, ami a Húsevők ketrece névre lett elkeresztelve. Mindösszesen csak 168 oldal, úgyhogy csupán pár óra leforgása alatt a végére is lehet érni.

covers_640082.jpg

Tovább olvasom

Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok - értékelés

Ebben a bejegyzésben egy Alexandra kiadós 2017-es megjelenésű kötetről olvashatjátok a véleményemet, ami nem más, mint Lioane Moriarty: Hatalmas kis hazusgágok c. romantikus krimi kötete egy jó adag verbális és nonverbális erőszakkal megtűzdelt egyveleggel.

covers_463400.jpg

Tovább olvasom

Jay McLean: Coast - Gurulás (Lebegés 2.) - értékelés

Egy 2021-es megjelenésű Könyvmolyképzős Rubin pöttyös kötetről hoztam nektek most az ajánlómat, mégpedig Jay McLean: Gurulás c. romantikus regényéről. A kötet első részéről, a Lebegésről szóló bejegyzésemet ide kattintva olvashatjátok el.

covers_674334.jpg

Tovább olvasom

Victoria Helen Stone: Jane Doe szürke kisegér? - értékelés

Még a tavalyi év során jelent meg a Könyvmolyképző kiadó Kristály pöttyös könyvek sorozatán belül a Jane Doe szürke kisegér? c. kötet, ami egy személyiségzavarokkal küzdő fiatal nőről szól pszicho-thriller környezetbe ültetve. 

covers_726934.jpg

Tovább olvasom

Ludányi Bettina: Mögötted! - értékelés

Ludányi Bettinától már volt szerencsém korábban olvasni a Kettőnk titka c. sorozatot és most szeptemberben annyira thrilleres hangulatba kerültem, hogy gondoltam, belevágok a Mögötted! c. regénybe is, ami egy ideje már a polcomon várakozott. Még 2020-ban jelent meg az Álomgyár kiadónál és jócskán le vagyok maradva Bettina könyveivel, úgyhogy igyekszem a közeljövőben ezt a lemaradást behozni és többet olvasni tőle.

covers_607916.jpg

Tovább olvasom

Colleen Hoover: All Your Perfects - Minden tökéletesed - értékelés

A Minden tökéletesed c. kötet volt szám szerint a 20. olvasott könyvem Colleen Hoover-től, úgyhogy elmondhatom, hogy szinte az összes könyvét olvastam már egy-két újabb megjelenést leszámítva. Nagyon szeretem az írónő stílusát és bár minden kötetében van valami mély fájdalom is a feltétel nélküli szeretet mellett, mégis mindig sikerül elérnie azt, hogy imádjam a könyveit annak ellenére, hogy a happy end sztorikat jobban szeretem.

covers_767325.jpg

Tovább olvasom

Hári Tamás: Véres torkú angyalok - értékelés

Hári Tamás novelláskötete a Helma kiadónál jelent meg kizálólag e-book formában és szám szerint 8 novellát tartalmaz mindösszesen 88 oldalon keresztül. Egytől egyig brutális őszinteséggel tárják fel az olvasók előtt a háború vagy egyéb okok miatt hányattatott sorsú emberek legnehezebb pillanatait kendőzetlen őszinteséggel, úgyhogy csak annak ajánlanám a kötet olvasását, aki bírja gyomorral és nem retten vissza a véres, durva, erőszakos jelenetektől.

covers_807244.jpg

Tovább olvasom

Sienna Cole: A köd után (Mike Marshall és Dr. Miranda Crane 2.) - értékelés

Sienna Cole írónőtől már több kötetet is olvastam (Lefelé a folyón, Elmejáték, Ahol a százszorszépek nyílnak, Reményszimfónia), és már a legelső tőle olvasott kötettel sikerült "megvennie magának", úgyhogy mindig izgatottan fogok neki az újabb és újabb pszicho-thriller/thriller történeteinek. A köd után c. könyv az Elmejáték folytatásaként jelent meg, de epizódikus tartalma miatt különálló kötetként is olvasható. Még 2019-ben jelent meg az Álomgyár kiadónál, ahol azóta is jelennek meg az újabb és újabb történetei.

covers_560178.jpg

Tovább olvasom

Buótyik Dorina: Maahes Isten rejtélye (Gracie Simpson történetei 3.) - értékelés

A sorozat két első részével ellentétben a Maahes Isten rejtélye nem a NewLine, hanem a Morningstar Publishing kiadónál jelent meg tavaly ősszel, ami történelmi vonatkozású kötetek megjelentetésével foglalkozik.

covers_773995.jpg

Tovább olvasom

Margaret Atwood: A szolgálólány meséje (A szolgálólány meséje 1.) - értékelés

Margaret Atwood: A szolgálólány meséje c. kötete már több mint egy éve a polcomon várakozott és annyira nagy volt a hype körülötte a sorozat megjelenése miatt, hogy azóta szerettem volna olvasni, amit ezúttal egy barátnőmmel közösen meg is tettem. Nem tudom, hogy ti próbáltátok-e már a barátokkal való közös olvasást, én nagyon szeretem az ilyen alkalmakat, mert sokkal jobban, mélyebben ki lehet elemezni a történetet, illetve plusz élményt nyújt, ha megoszthatom valakivel a gondolataimat az egyes jelenetekkel kapcsolatban.

covers_554886.jpg

Tovább olvasom

Riley Baker: A Happy End után (A Happy End után 1.) - könyvajánló

Riley Baker: A Happy End után c. kötete legelőször még 2015-ben jelent meg a Mogul kiadó kínálatában, akkor még Veréb Emese írói név alatt. Aztán jöttek az újabb és újabb kiadások, ahogy egyre fogyott a példányszám. Én a legfrissebb kiadású, 2022-es verziót olvastam, ami az alábbi borítóval jelent meg:

covers_593169_3.jpg

Tovább olvasom

Tom Felton: Túl a varázslaton - értékelés

Már gyerekkoromtól kezdve nagyon nagy Harry Potter rajongó vagyok, ami nem csak a filmek és a könyvek iránti rajongásban, hanem a különböző HP világhoz tartozó ereklyék gyűjtésében és a varázslóvilággal kapcsolatos programokban is megmutatkozik. A kiegészítő köteteknek is nagyon nagy kedvelője vagyok, úgyhogy alig vártam, hogy Tom Felton önéletrajzi kötetében is elmerülhessek és kicsivel többet is megtudhassak Draco színészének életéről.

covers_776391.jpg

Tovább olvasom

Augusztusi olvasási összegzés

Augusztusban próbáltam kicsivel több időt szentelni az olvasásnak, mert a júliusom elég gyengén telt ilyen szempontból, úgyhogy még egy kis szabadságot is beiktattam, ahol tudtam pihenni és zavartalanul olvasgatni végre. Így összesen 10 kötetet tudtam elolvasni a végére, amik közül több is a kedvencem lett, úgyhogy nagyon tartalmas kis hónap van a hátam mögött könyvek terén (is). 
augusztusi_olvasasok.png

Tovább olvasom

Rohoska István: Életek tanúja - értékelés

Idén tavasszal jelent meg a Trivium Egyesület gondozásában Rohoska István: Életek tanúja című, mágikus realizmussal és lélektani szálakkal átitatott családregénye, ami egyazon család férfi leszármazottjainak életét mutatja be egymást követve.

covers_805710.jpg

Tovább olvasom

Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem - könyvajánló

Idén év elején jelent meg Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem c. romantikus kötete. A korábban tőle olvasott Szerelem képlete számomra nagyon nagy kedvenc lett, úgyhogy ezt is alig vártam már, hogy olvashassam. 

covers_787603.jpg

Tovább olvasom

Elizabeth Adler: Gyilkosság a tengeren - értékelés

2016-ban jelent meg a Libri-nél Elizabeth Adler: Gyilkosság a tengeren c. romantikus-krimi kötete. A borítója nekem nagyon tetszik, igazán nyárias hangulatot teremt, ezáltal sokkal jobban oda tudtam képzelni magamat a török tengerpartra, ahol a cselekmény egy része játszódik.

covers_387406.jpg

Tovább olvasom

Lynn Painter: Jobb mint a filmeken - könyvajánló

Egy újabb friss megjelenésű Kossuth kiadós könyv ajánlóját hoztam nektek ebben a bejegyzésben. A Jobb mint a filmeken már a harmadik magyarul is megjelenő kötete az írónőnek. Korábban volt már szerencsém olvasni a Mr. Téves Szám c. romantikus-erotikus regényt, ami nagyon tetszett, úgyhogy alig vártam, hogy ezt az új könyvet is olvashassam. Már csak a Véletlenül Amy c. kötetre kell majd sort kerítenem valamikor, de biztos vagyok benne, hogy az is hasonlómód nagyon nagy hatással lesz rám. 
covers_805128.jpg

Tovább olvasom

Leiner Laura: 40 nyári nap - könyvajánló

Aki régóta követi a blogot, az olvashatta már az előző Leiner Laura kötetről, a Randomról írt értékelésemet, amiben többek között azt is kifejtettem, hogy nagyon nagy LL fan vagyok, úgyhogy mindig tűkön ülve várom az újabb és újabb regényeit. Végre a 40 nyári nap olvasására is sort tudtam keríteni és szokás szerint ezt is imádtam! ♥

covers_791746_1.jpg

Tovább olvasom

Orbán Erika: Eltörölve - értékelés

Ebben a bejegyzésben egy  Trivium Egyesület gondozásában megjelent kötetről olvashatjátok az ajánlómat, mégpedig Orbán Erika: Eltörölve című, önismereti és pszichológiai témákat felsorakoztató életregényét.

covers_757384.jpg

Tovább olvasom

Aurora Lewis Turner: Lloyd, a belső szörnyeteg - értékelés

Idén nyáron jelent meg Aurora Lewis Turner legújabb regénye a NewLine kiadó gondozásában, ami a Bolygókeringő trilógiából megismert Lloyd előtörténetét mutatja be. Nekem ugyan még nem volt szerencsém olvasni a Bolygókeringő részeket, de ez után a kötet után nagyon kíváncsi lettem, hogy vajon mik fognak még ezután történni Lloyddal.

covers_804860_1.jpg

Tovább olvasom

Baráth Viktória: Bűnösök közt - értékelés

Még tavaly jelent meg az Álomgyár kiadónál Baráth Viktória legújabb regénye, a Bűnösök közt c. romantikus kötet, ami ezúttal is a maffia világába kalauzol el minket, de ezúttal egy FBI ügynök szemszögén keresztül.

covers_744056_1.jpg

Tovább olvasom

Júliusi olvasási összegzés

Júliusban sajnos nagyon kevés időm jutott az olvasásra, úgyhogy összesen csak 5 kötetet tudtam sorra keríteni, de szerencsére így is akadt közöttük több olyan regény is, ami nagyon tetszett. Ha a linkekkel ellátott könyvcímekre kattintotok, akkor a teljes értékelésemet is el tudjátok olvasni az adott kötetről.

nevtelen_8.png

Tovább olvasom

Benyák Zoltán: Egy különös tavasz emlékezete (Requiem 1.) - értékelés

Idén nyáron jelent meg Benyák Zoltán legújabb kötete, az Egy különös tavasz emlékezete c. fantasztikus regény a Fumax kiadó kínálatában. A kötet recenziós felkérésként került hozzám, amit ezúton is köszönök a szerzőnek!

covers_804084.jpg

Tovább olvasom

Tess Wakefield: Bíbor szívek - értékelés

Amióta megláttam, hogy érkezik a magyar fordítása az Álomgyár kiadó gondozásában a közkedvelt Bíbor szívek c. Netflix adaptációnak, azóta vártam, hogy olvashassam a kötetet. Én nagyon szerettem a belőle készült filmet és szerencsére a regény is hasonlómód teljes mértékben megvett magának.

covers_768104.jpg

Tovább olvasom

Pippa Grant: Jock Blocked - Elkapás - értékelés

Közel egy hónapja jelent még csak meg Pippa Grant: Elkapás c. kötete a Kossuth kiadónál, amit azóta már el is olvastam, úgyhogy meg is hoztam nektek róla a véleményemet. Köszönöm szépen a recenziós példányt a kiadónak!

covers_805141_1.jpg

Tovább olvasom

Aurora P. Hill: A Gyöngyös Korona (Serbeniai Krónikák 3.) - értékelés

Már a Serbeniai Krónikák első két része is teljesen lenyűgözött engem, úgyhogy alig vártam, hogy olvashassam a Gyöngyös koronát is. Szerencsére az írónő ezúttal is magasra tette a lécet, letehetetlen lett ez a rész is!

covers_767051_1.jpg

Tovább olvasom

Júniusi olvasási összegzés

Eltelt egy újabb hónap, úgyhogy meg is érkeztem a júniusban olvasott könyveim bemutatásával. Összesen 11 kötethez volt ezúttal szerencsém, amik között akadt jópár rövidebb kötet és manga/képregény is.

a.png

Tovább olvasom

Júniusi bookhaul

Júniusban az előző hónapokkal ellentétben több kötetet is beszereztem, összesen 14 db-ot, ami részben a pesti Könyvhétnek és a bonyhádi Könyvfesztiválnak köszönhető. Az alábbiakban láthatjátok őket.

Tovább olvasom

Rettig Attila: Emila bolygóközi kalandjai - értékelés

Rettig Attila: Emila bolygóközi kalandjai c. sci-fi meseregénye 2021-ben jelent meg a Napkút kiadó kínálatában. Ettől a kiadótól nagyon ritkán szokott a kezembe akadni egy-egy kötet, de az eddigiek mind gyöngyszemek voltak számomra, úgyhogy alig várom, hogy olvashassak még újabbakat is tőlük.

covers_691398.jpg

Tovább olvasom

Zsiros-Petróczki Kitti: Elképzelt terápia

2022-ben jelent meg a Smaragd kiadó kínálatában Zsiros-Petróczki Kitti: Elképzelt terápia c. kötete, ami egy jó adag spiritualitással és lélektani résszel megfűszerezett romantikus regény.

covers_737367_1.jpg

Tovább olvasom

Zsíros-Takács Mária: Préda - értékelés

Egy 2021-es megjelenésű, Smaragd kiadó által megjelentetett romantikus kisregényről, a Préda c. kötetről olvashatjátok ebben a bejegyzésben a véleményemet. Amióta olvastam E. K. Mindaleth bloggertársam ajánlását a regényről, azóta szerettem volna sort keríteni az olvasására.

covers_690398.jpg

Tovább olvasom

Bogár Erika: Jádeszív - értékelés

Korábban volt már szerencsém olvasni Bogár Erika: Tullia meséi - Őrző és a Széttört akkordok c. köteteit is, úgyhogy nem volt teljesen ismeretlen számomra az írónő munkássága. A Jádeszív című kötet 2022-ben jelent meg a NewLine kiadónál, ami már a második megjelentetett kötete volt az írónőnek ugyanazon kiadónál. 

covers_751475.jpg

Tovább olvasom

Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú - értékelés

Pár napja jelent meg Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú c. kötete a Kossuth kiadó gondozásában. Ez az írónő debütáló kötete, amit jó sok humorral és romantikával fűszerezett meg.
covers_809665.jpg

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása