C. K. Zolya: #Veled? Soha! - értékelés

2023-ban jelent meg C. K. Zolya első regénye, ami a #Veled?Soha! címet kapta és egy romantikus, humoros történetet foglal magába.

covers_818956.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

#Zorkavagyok #huszonnyolc #megcsaltmenyasszony #Balatonfüred #osztálytalálkozó #készkáosz

Pár hónappal ezelőtt volt egy jól megfogalmazott monológom a tízéves osztálytalálkozómra. Idilli képet festett az idillinek tűnő életemről. Aztán a vőlegényem bebizonyította, hogy tévedtem. Most, hogy a régi osztálytársaim kíváncsi tekintete előtt állok, azon tűnődőm, hol is kezdjem. Míg mások esküvővel és gyerekkel dicsekedhetnek, én mindössze arról tudok beszámolni, hogy a vőlegényem megcsalt, a vígasztalódásra szánt nyaralásom pedig különös fordulatot vett egy baleset miatt, amit egyébként életem legidegesítőbb embere idézett elő. Varga Lénárt tenyérbemászóan utálatos, bosszantóan szexi és pár óra elég volt neki arra, hogy teljesen összekuszálja az életemet.

Zorka és Lénárt dinamikus kapcsolatában gyakran váltják egymást a humoros és szenvedélyes pillanatok. A kétértelmű beszólások, a szellemes párbeszédek és erotikus jelenetek teszik igazán szórakoztatóvá a regényt.

Zorka épp az esküvőjük előtt jött rá, hogy a vőlegénye megcsalja, így szakított vele, és a nászútra tervezett wellnessfürdőbe egyedül megy el, hogy legalább az ő részét ne bukják el. Ott találkozik össze Lénárttal, aki az egész gimis időszakát kész pokollá tette a folytonos szekálásával, úgyhogy szinte azonnal újra egymásnak is ugrottak, hogy a régi sérelmeket és hajcihőt ugyanott folytassák, ahol abbahagyták.

Igen ám, de menet közben kiderül, hogy igazából mindketten odáig vannak a másikért, úgyhogy a kezdeti ellenségesség hamar átfordul szerelembe. De előtte még kapunk egy jó nagy adag idegörlő várakozást, amikor Zorka rosszabbnál rosszabb dolgokat feltételez Lénártól, aki - úgy tűnik -, hogy újra átverte a lányt csak azért, hogy egy éjszakára az övé lehessen.

Már a megjelenése előtt felfigyeltem a kötetre és a borítója szerintem annyira szuperjól sikerült, hogy engem már egyből megnyert magának. Szerencsére nem csak a külső, hanem a belső tartalom is nagyon jó lett, úgyhogy viszonylag gyorsan a végére is értem. A humoros és cuki jelenetek mellett akad benne pár szívszorító párbeszéd és érzelemhullám is, úgyhogy kész érzelmi hullámvasút volt végighaladni a köteten, a jó értelemben!

A felnőtt tartalma miatt 18 éven felülieknek ajánlanám a kötetet. Én nagyon sokat tudtam nevetni a humoros részeken, úgyhogy nagyon örülök neki, hogy olvashattam.

A kötetet recenziós példányként olvashattam a szerzőnek köszönhetően!

Értékelésem: 9/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

Ha a felnőtt társadalomból akár csak egy nőnek volt olyan szerencséje, hogy mindent beáldozott érte egy férfi, és mint a mesében, boldogan éltek, míg meg nem haltak, a többi X milliárd nő képes ebbe az egy történetbe kapaszkodva álmokat szőni minden jöttment gyökérrel kapcsolatban…

♦♦♦

– Jó, figyelj rám! Kurvára nem mondhatod el senkinek, nem ítélkezhetsz, és az én oldalamon kell állnod, védeni a becsületemet, és velem átkozni mindenkit, akit én átkozok – sorolom, pedig tudom, hogy ezekre nem is kell külön megkérnem.
– Erre valók a barátnők, nem?

♦♦♦

Hisz elköteleződni valaki mellett, neki ígérni életünk hátralévő pillanatait, minden vágyunkat és hűségünket, igenis óriási dolog. Sokan persze nem így vélekednek, és a „ha nem jön össze, elválunk” elv alapján mondanak igent. De én ezt mindig is komolyan vettem.