Erin Sterling: The Kiss Curse - Átkozott csókok (Ex Hex 2.) - értékelés

Erin Sterling Ex Hex című sorozatának már az első része is teljesen beszippantott engem, de ha lehet, akkor ez a folytatás még inkább megnyert magának, annyira könnyed, aranyos és lendületes volt.

covers_846623.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Erin ​Sterling nagy sikerű könyve, az Ex Hex – Csiribú, szerelem! szereplői, Gwyn és a hátborzongatóan jóképű Wells Penhallow visszatérnek, hogy megküzdjenek a varázslókat érintő újabb kihívásokkal és a köztük fellángoló mágikus vonzalommal.

Gwyn Jones boldogan él a Észak-Georgia hegyei között megbúvó Sírvölgyben. Anyjával és unokatestvérével, Vivienne-nel nagyon jó csapatot alkotnak, a Boszorkánykonyha nevű boltja remekül megy, és a városka fiatal boszorkáit is sikeresen terelgeti. Elérkezik a halloween, és minden tökéletes, egy dolgot leszámítva: felbukkan Llewellyn ’Wells’ Penhallow, Rhys Penhallow legidősebb bátyja.
Miután Wells boltot nyit éppen szemben a Boszorkánykonyhával, rádöbben, hogy Gwyn személyében veszedelmes vetélytársa akadt.
A versengés hevében elcsattan egy váratlan, szenvedélyes csók, ezért úgy döntenek, inkább távol tartják magukat egymástól, mágikus vonzalom ide vagy oda. Ám a városkába hamarosan titokzatos boszorkánytársaság érkezik, és Gwyn varázsereje fogyatkozni kezd. Nem marad más választásuk: össze kell fogniuk Wellsszel, hogy kitalálják, mi a boszorkányok szándéka, és hogyan szerezhetik vissza a lány bűbájos képességeit, mielőtt túl késő lenne.

Az Átkozott csókok c. kötet az első részből ismert szereplők életének alakulását mutatja be, csak ezúttal nem Vivienne és Rhys vannak a főszerepben, hanem Vivienne unokatesója, Gwyn, illetve Rhys bátyja, Llewellyn.

Bár a két család közötti ellentét nagyon régre nyúlik vissza, ennek ellenére a jelenben nagyon szorosan összefonódik az életük. Mindkét család ősi mágiát hordoz magában és bár eredetileg a város feletti uralmat a Penhallow-k birtokolják, mert az ő mágiájuk hatja át a helyet, de mivel messzire költöztek és csak évente egyszer, Halloweenkor jönnek vissza feltölteni mágiával a helyet, így egyre inkább elkopott a varázslat, amit a Jones család tesz helyre a saját hatalmával. Ez a Penhallow-nak nyilván nem tetszik, így kialakul egy jó nagy adag ellenszenv közöttük, úgyhogy adott minden egy jó kis enemies to lovers történethez mindkét páros tekintetében.

A fantasy elemek és a halloweeni hangulat teljes egészében varázslatossá tették számomra a cselekményt, akárcsak az első részben. Könnyed, laza, játékos és humoros történet, úgyhogy bátran merem ajánlani ezt a sorozatot, engem teljesen megvett magának.

A kötetet recenziós példányként olvastam a Kossuth kiadónak köszönhetően!

Értékelésem: 10/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

– És ha csak egyszerűen a magaménak akarnálak tudni?
– Akkor halálomig úgy lesz.

♦♦♦

– Egy boszorkány sosem árulja el a titkait – […]: – Vagy hogy hol vásárol nevetségesen drága varázsporokat.

♦♦♦

– […], valóban kocsmám volt, de nem élveztem túlságosan.
– Talán azért, mert emberekkel kellett beszélgetned, és úgy tenned, mintha te is ember lennél, nem pedig robot, aki teán és megvetésen él?