Aurora Lewis Turner: A megtörhetetlen átok (Az ikerlángbűbáj 2.) - előolvasás

Nemrég olvashattátok a blogon A tűzróka c. kötetről írt értékelésemet, ami nagyon nagy kedvencem lett, ahogy a blogbejegyzésben is olvashatjátok. Az a megtiszteltetés ért, hogy az írónő felkért a második kötet előolvasására, amit ezúton is köszönök, végtelenül hálás vagyok érte! ♥

covers_763612.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Amaja egyik ellensége oltalma alatt tölti a nyarat, távol ikertestvérétől, de túl közel a
Vadászhoz. Jack lelke és a világ sorsa múlik most azon, hogy tartani tudja-e a távolságot.
Alexander életveszélybe kerül, ezért Amaja versenyt fut az idővel és meg sem áll az Urál
hegységig.
Az Akadémiára visszatérve rejtélyes halálesetek történnek. Amaja is gyanúba keveredik, ezért kérdéses, hogy barátaival való kapcsolata kiállja-e az idő próbáját.
Vajon kihez köthető a gyilkosságsorozat? Lelketlenek játszották ki az Akadémia védelmi
rendszerét, vagy ismét árulóval van dolguk? Vajon a barátság elég erős kötelék, és a vágyat felül tudja írni a kötelességtudat?
Ikerláng, különleges lények, mágia, vérfagyasztó halálesetek és a régmúlt boszorkányai ütik fel fejüket ebben a nem mindennapi világban, ahol a döntéseken életek múlnak.
A homok pereg. Az idő lejár.

Már tűkön ülve vártam, hogy olvashassam, úgyhogy extrán örültem, hogy nem kell megvárnom a megjelenést, bár tekintve, hogy a kötet függővéggel ért véget, most még nagyobb sóvárgást érzek a harmadik rész után. Bár még csak most fejeztem be a regényt, már most kezdenek "Jack-elvonási tüneteim" lenni. :D Az egész kötetből ő a kedvenc karakterem, megtestesíti a jót és a rosszat egy személyben, de a benne lévő sötétség ellenére is féltőn óvja Amaját és bármit megtenne érte, akár az életét is feláldozná, ez a fajta ragaszkodás, kötődés pedig számomra nagyon szimpatikussá teszi őt. Amaja karakterét is nagyon bírom, annak ellenére, hogy vannak hibái, pont ez teszi emberivé és hitelessé, sikerült őt is nagyon jól megformázni. 

A kötet eleje kicsit lassan indult be, a Pilar-ral eltöltött időszak nem sok fantasy jelenetet tartalmazott, de annál több felkészülést, edzést, szóval ez is hasznos időszak volt Amaja számára. Arról nem is beszélve, hogy végre barátságot kötöttek ők ketten.

312102710_175938208359011_2064642009026165487_n.jpg

https://www.instagram.com/p/CkTJ5peo_bx/?utm_source=ig_web_copy_link

Nagyon pörgősek a jelenetek, így rengeteg mindenre ki tudott térni az írónő a cselekményben, hisz nem fordított oldalakat egy-egy leíró részre, szóval annál több aktív részt kaphattunk a történetben. Nekem sokszor volt "Harry Potter-deja vu" érzésem, sok jelenet nagyon hasonló volt hozzá, de engem ez egy cseppet sem zavart, sőt, örültem a kötődésnek, mert nagyon nagy Harry Potter fan vagyok és szinte bárminek örülni tudok, ami érinti, még ha csak futólagosan is a HP világot.

Vámpírok, alakváltás, egy természetfeletti suli, bűbájok és varázslatok, természetfeletti gonoszok... Ha szereted a fantasy köteteket, szerintem érdemes ezzel a sorozattal is tenned egy próbát, mert mindezek megtalálhatóak benne. A kötet várhatóan november 18-án jelenik majd meg a NewLine Kiadó gondozásában, ahonnan elő is tudjátok rendelni:

Aurora Lewis Turner - A megtörhetetlen átok - Az ikerlángbűbáj (newlinekiado.hu)

Értékelésem: 10/10

Kedvcsináló idézetek:

 – Mi van velük? Nem tudlak követni – csóválta a fejét Alba.
– Hát az, hogy Mayleen terhes. Mi van, ha valójában nem is az?! Mi van, ha egy lelketlen bújt a testébe, aki időnként kimászik és gyilkosságokat követ el?
– Fúj! Te túl sok Alien filmet néztél – rázta a fejét Alba. – Én is szeretem a horrort és a beteg dolgokat, de ez már tényleg durva!

♦♦♦

– Félsz, hogy nem tudnál ellenállni nekem, mi? – vigyorgott, de a lány csak a fejét rázta.
– Persze. Már amennyire kívánatos lehet egy mosdatlan, kócos hobó – vágott neki vissza a lány.
Jack látványosan beleszagolt kabátja rejtekébe, majd nyugodtan kijelentette:
– Friss és zamatos! Férfias szagom van.
– Hát így is lehet mondani – vigyorgott a lány, és gyorsan befejezte a pakolást.

♦♦♦

– […] És miért segédkezzek Alba hülyeségében, ha tudom, hogy a vesztébe rohan?
– Mert papíron erről szól a barátság – vonta meg a vállát a Vadász. – Elmondod a véleményed, de ott vagy neki akkor is, amikor majd összetörik a szívét.
[…]
– Éppen erről beszélek! Tudom, hogy hülyeséget csinálsz, mégis hagyom. Ezt kéne tennem Albával is?
– Az édes mindegy! A lényeg, hogy legyél ott neki – értintette meg Amaja állát, majd eltávolodott tőle, felállt, és elindult vissza az iskolába.

♦♦♦

Amint Carmen előrement, hogy bejelentkezzen, a férfi Amaja fülébe súgta:
– Légy kedves!
– Ez a kedvesebbik énem – válaszola a lány flegmán, amitől Jack csak a fejét rázta, de elmosolyodott.