Aurora Lewis Turner: Lloyd, a belső szörnyeteg - értékelés

Idén nyáron jelent meg Aurora Lewis Turner legújabb regénye a NewLine kiadó gondozásában, ami a Bolygókeringő trilógiából megismert Lloyd előtörténetét mutatja be. Nekem ugyan még nem volt szerencsém olvasni a Bolygókeringő részeket, de ez után a kötet után nagyon kíváncsi lettem, hogy vajon mik fognak még ezután történni Lloyddal.

covers_804860_1.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Lloyd A Bolygókeringő trilógia meg nem értett, de közkedvelt, medveerejű rosszfiúja.
Ez az őrült kötet elkalauzol bennünket azokba az időkbe, amikor Lloyd még a másik oldalon állt. Bemutatja, miként hálózta be őt Marilyn fékevesztett, önpusztító, mégis csábítóan zakkant személyisége. Megismerhetjük, milyen volt Elizabeth férjeként és apaként, illetve miként került kapcsolatba a „névtelenekkel”, s ezáltal Claudiával.
Mivel Lloydunk sosem volt szent életű, ez a kötet azoknak való, akik bírják a vért, a könnyed kalandokat és egy igazi „badass” antihős kétszáz éven át tartó tombolását.

A Bolygókeringőtől függetlenül, de annak ismeretében is olvasható.

Tekintve, hogy a Lloyd, a belső szörnyeteg c. kötet a trilógia előzményeként jelent meg, nem szükséges előismeret az olvasásához. Önmagában is érthető és élvezhető regényként is teljesen megállja a helyét, de a kötet olvasása után nagy valószínűséggel mások is úgy lesznek vele, mint ahogy én is: késztetést érzek rá, hogy minél előbb elolvassam a medve erejű férfi további kalandjait is.

A kötet sok-sok fantasy elemet sorakoztat fel, az írónő nagyon jó kis fantasy képességekkel ruházta fel a karaktereit. Lloyd egy alakváltó, aki medvévé tud változni, viszont ehhez igazodva a természete is "medvésebb", nagyon gyorsan haragra lobban és inkább antihős, mint hős típusú karakter. A rosszfiúkat, vagy aki az útjába áll, lelkiismeretfurdalás nélkül azonnal képes eltenni láb alól, szóval aki inkább a romantikus, könnyed lányregényeket szereti, azoknak nem biztos, hogy tetszene Lloyd természete. 

A regényt három részre lehetne osztani, Lloyd három "szerelmét" is megismerhetjük a cselekmény során. Marilynt leginkább Harley Quinn-hez tudnám hasonlítani. Utána megismerkedhetünk még Elizabeth-tel, illetve Claudiával is. Nekem az Elizabeth melletti Lloyd tetszett a leginkább, mellette igyekezett igazi társként, apaként viselkedni, ami sajnos nem tartott túl sokáig. A három "szerelmi történet" bemutatása nagyjából 200 évet ölel fel és ezek után ismerkedik meg Aurorával, a Bolygókeringő trilógia főszereplőjével Lloyd. Kíváncsian várom, hogy Aurora mellett milyen férfivá válik majd.

Értékelésem: 9/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

 – Lloyd, barátom, jól vagy?
– Van whiskyd? – kérdezett vissza a férfi.
– Nincs.
– Akkor nem vagyok jól.

♦♦♦

– Mi vagy te egyáltalán? Ember? Állat? Ember bőrbe bújt farkas?
– Nem, farkas az nem vagyok – csóválta a fejét Lloyd, magában somolyogva. – Ha már állatot
kéne választanom magamnak, inkább lennék medve.

♦♦♦

– Milyen ironikus, hogy pont az segít nekem hazamenni, akit a világon legjobban gyűlölök.
– Legalább őszintére ittad magad.

♦♦♦

– Csak nem félsz tőlem?
– Dehogy! – csóválta a fejét, miközben szemernyi bizonyosság sem érződött a hangjában.
– Csak valami miatt azt érzem, hogy veszélyes vagy. Én pedig még nem szoktam hozzá a veszélyes pasikhoz. Ennyi.