Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom (Álmodtam már rólad 2.) - értékelés

Még májusban olvastam Tomor Anita: Álmodtam már rólad c. sorozatindító kötetét, ami olyan függővéggel ért véget, hogy emiatt alig vártam, hogy olvashassam a folytatást, a Még mindig rólad álmodom c. regényt is. Ez az egyetlen fantasy zsánerben íródott sorozata az írónőnek, bár a fantasy szál ebben a történetben is kicsit háttérbe szorul a romantikus vonal mellett.

covers_486666_1.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Mit ​kezdesz az életeddel, ha egy nap felébredsz, és minden, amiről azt hitted, a valóság, arról egyszer csak kiderül, hogy csupán egy álom volt?
Liv egy hajón ébred, és úgy érzi, napok, sőt hetek teltek el egyetlen éjszaka alatt. Tisztán emlékszik az álmára: Kambodzsára, a régészkedésre, a különleges világra, ahol megannyi kalandban volt része, és ahol igazán beleszeretett Davidbe, a pasiba, aki mellett most felébredt. David azonban nem emlékszik arra, hogy milyen veszélyes kalandokban vettek részt együtt, és arra sem, hogy az életét adta volna a lányért, hogy megmentse.
Aztán különös dolgok kezdenek történni. David elmegy, Livnek pedig indul a gépe Kambodzsába. Ázsiába érkezve Livre egyre gyakrabban tör rá déja vu érzés, minden olyan ismerősnek tűnik számára, minden olyan, mintha már megtörtént volna egyszer. Csak David nincs ott vele. Livet nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy valami nem stimmel, és keresni, kutatni kezd Angkor romjai között, míg utat nem talál egy másik világba, ahol álmában járt már egyszer. Méghozzá Daviddel. Innentől kezdve egy újabb kaland veszi kezdetét. Vajon Liv és David újra egymásra találnak? Vajon a hazugságok és a titkok megváltoztatják az érzéseiket?
A nagy sikerű Álmodtam már rólad című regény folytatása megérkezett! Tomor Anita, a Helló újra, kedves exem! és a Nyolc éjszaka szerzője újra elkalauzol minket Kambodzsába, és egy olyan világba, ahol bármi megtörténhet.
Meglepetésekkel teli, szenzációsan jól felépített történetet kapunk, oly sok izgalommal, szerelemmel és szenvedéllyel fűszerezve, amely egész egyszerűen lebilincseli az olvasót.
Ez a könyv garantáltan rabul ejt!

A történet elején hiányoltam bizonyos dolgokat, amik nem voltak megmagyarázva, de a későbbiekben, ahogyan haladt előre a cselekmény, egyre több mindenre fény derült és ezek a kis lyukacskák is befoltozásra kerültek. Nem akarok nagyon lespoilerezni lényeges dolgokat, aki olvasta vagy olvasni fogja a kötetet, azoknak szerintem egyértelmű lesz, hogy mi(k)re gondolok.

David és Liv továbbra is nagyon szimpatikus karakterek számomra, bár Liv néhány helyen kicsit butácskának tűnt a sok rácsodálkozás miatt. Próbált úgy tenni, mintha tényleg csak álmodott volna mindent, ami az első kötetben történt, de folyton ugyanaz a gondolat fogalmazódott meg benne ezzel kapcsolatban, ami az ötödik alkalomra már eléggé furán vette ki magát. Bár a kétség ott motoszkált benne, de folyton rossz következtetésre jutott és egy idő után már megrángattam volna szívem szerint, hogy ébredjen már fel és vegye észre, hogy mi történik körülötte.

305197162_166386865971400_6218875847083797959_n.jpg

https://www.instagram.com/p/CiE_xyTI9ui/?utm_source=ig_web_copy_link

A David szemszögéből játszódó jelenetek, amik Indorában játszódnak, nagyon kalandosak voltak, folyton összetűzésbe kerültek Davidék az ellenséggel. Alice is életveszélyes helyzetbe került, ami még tovább fokozta az izgalmakat, szóval egyáltalán nem mondható unalmas történetnek. A fantasy lények kapcsán viszont eléggé elégedetlen voltam, annyiban kimerült az írónő fantáziája, hogy "farkasszerű lényeknek" nevezte őket. Ennél azért lehetett volna eredetibb is, de ez az apróság nem megy a történet rovására.

A mellékszereplők és Kambodzsa bemutatása is nagyon tetszett, jó volt látni, hogy milyen jó barátai vannak Livnek, akik kitartanak mellette és követik őt, ha arra van szüksége a lánynak. Kambodzsába pedig úgy tért vissza a lány, mintha már ezerszer járt volna ott, végiglátogatta a korábban "álmában" megismert helyeket, ezáltal mi is újra ellátogathattunk hozzájuk.

A sorozat első részének a borítója nekem sokkal jobban tetszett, mint ennek a résznek a borítója, de ez is jól sikerült. Tetszik, hogy az írónő mindig természetközpontú képeket választ az egyes kötetekhez.

Értékelésem: 8/10

A sorozat következő része:
covers_539231_1.jpg