Dan Abnett: Bosszúállók: Mindenki uralni akarja a világot - értékelés

Tekintve, hogy szeretem a Marvel univerzum világát, így igyekszem nem csak a filmek, hanem a képregények és a regények világában is elmerülni. Ez a Bosszúállók kötet volt a 3. olvasott részem a Nagy Marvel regénysorozatból. Korábban olvastam már a Venomot, ami kevésbé tetszett, illetve a Deadpool kötetet is, ami szerintem nagyon jó lett. Ez a Bosszúállók kötet valamivel a Venom alatt helyezkedik el nálam tetszés szempontjából.

covers_524446.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

A fenséges és hatalmas Bosszúállóknak a legnagyobb ellenségeikkel kell szembenézniük – az összessel egyszerre!
Amerika Kapitány gyilkos csatát vív a Hydra erőivel Berlinben. Sólyomszem és Fekete Özvegy a Vadföldön próbálják meghiúsítani az A.I.M terveit. Vasember Washingtonban harcol, hogy megállítsa Ultront. Thor egy egész hadsereggel néz szembe Szibériában. Bruce Banner és Nick Fury pedig Mangapore-ban küzdenek az Evolúció Mesterével. Csakis egyvalami biztos: mindez nem lehet a véletlen műve! De miféle még nagyobb és még halálosabb veszély rejtőzik az egyszerre végrehajtott támadások mögött?

Ahogy a fülszövegben is olvasható, ezúttal nem egy ellenséggel kell közösen megküzdeniük a Bosszúállóknak, hanem egyes vagy kettes csoportokban néznek szembe több ellenséggel egyszerre a világ minden pontján. Ez a több szálón futó cselekmény szerintem a történet rovására ment, egyik szemszög sem lett igazán kifejtve, nem lehetett elmélyedni a gonosszal folytatott csatában, mert mire igazán izgalmas lett volna, megint másik Bosszúállóra váltott át a sztori.

289358216_148561184420635_7946118572693809223_n.jpg https://www.instagram.com/p/CfCIgOkICNJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Vasember szemszöge tetszett számomra a legjobban, ő a kedvencem a Marvel univerzumból, bár a tőle a filmekben megszokott humort nem adta át ez a regény. Amerika kapitány pedig a leginkább unszimpatikus karakter számomra, ebben a kötetben sem sikerült különösebben megkedvelnem őt. 

A borító nekem nagyon tetszik, minden karaktert a tőle elvárt módon ábrázoltak és annak ellenére, hogy sok szereplőt kellett rátenniük, nagyon jól megoldották, hogy egészében is passzoljanak egymáshoz.

Összességében azt mondanám, hogy nem adott számomra semmi pluszt ez a kötet, túl sok mindent akart az író belegyömöszölni ebbe a rövid kis történetbe.

Értékelésem: 6/10

Kedvenc idézetek:

Hol vannak ilyenkor a repülő fickók, amikor valakinek épp szüksége volna rájuk? Mondjuk Thor vagy Vasember? Hol? Hát akárhol is, de pont nem itt!

 

– Jól van, ez rosszabb, mint gondoltam – dünnyögte Vasember.
– Mennyire rossznak gondolta? – tudakolta a nő.
– Elég rossznak ahhoz, hogy rosszabb már ne lehessen.

 

– Látom, hogy mire megy ki a játék, doki – mondta rövid gondolkodás után. – Csökkenti a kettőnk közötti feszültséget. És igyekszik megalapozni a kapcsolatunkat.
– Szilárd meggyőződésem, hogy az a legjobb, ha két személy a lehető legszorosabb kapcsolatot építi ki egymás között, amennyire csak lehetséges – közölte Banner. – Már a jó ízlés határain belül…

 

– Térjünk a lényegre! – sóhajtott Fury. – Mit akart?
– Ultron? Uralni akarja a világot.
– Mindenki uralni akarja a világot – csóválta meg a fejét Fury.
– És nem is csak uralni – tette hozzá Stark és hátradőlt. – Hanem át akarja formálni. Az emberiség persze feleslegessé vált. Csak a szokásos…