Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása (Lélekboszorka krónikák 1.) - értékelés

Molyos utazókönyvként járt nálam A dühös tűz fellángolása c. kötet, ami még 2022-ben jelent meg a Newline kiadónál. Több olyan fantasyt is olvastam a kiadótól, ami kedvencemmé vált, úgyhogy bíztam benne, hogy ez a kötet is tetszeni fog majd.

covers_720870.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

Fülszöveg:

Boszorkányok? Látók? Őrzők?

Veres Holda megrémül, amikor Laura elájul az iskolaudvaron. Kiderül barátnőjéről, hogy látó, de mielőtt felfognák ennek jelentését, a lány váratlanul eltűnik.
Holda barátságot köt egy alakváltó fiúval, annak félvámpír ikertestvérével és a zavarba ejtően jóképű Áronnal. Ők hárman segítenek neki barátnője keresésében, és hamarosan az is világossá válik, hogy Holda sem átlagos végzős gimnazista.
Miközben Laurát egy boszorkány tartja fogva, Holda egyre jobban kiismeri újonnan szerzett képeségét és azt a mágikus világot, amely fátyolként öleli körbe Magyarországot.
Megállja a helyét ebben az ismeretlen világban?
Milyen gyorsan készül fel a rá váró küzdelmekre?
Képes lesz kezelni a benne fellángoló dühös tüzet?

Fordulatos történet a mágiával átszőtt újpalotai panelek között.

Már rögtön a kötet elején belevág az írónő az események sűrűjébe, ami által megismerhetjük a két főszereplő lány édesanyjának az elbeszélése alapján a fantasy világ felépülésének alapjait már a kötet első lapjain. Holda és Laura karaktere is nagyon szimpatikus volt számomra, mindketten aranyosak, talpraesettek és bármit megtennének egymásért, nem véletlenül váltak már az ősidőktől fogva legjobb barátnőkké.

Mindketten fiatalok, még iskolába járnak, de egyik reggel iskolába menet Laurának furcsa látomásai támadnak. Ez volt minden további cselekménynek a kiindulópontja, Laura elrablása és a gonosszal szembeni megmérettetés is mind emiatt következett be.

A mellékszereplőket is sikerült megkedvelnem, az pedig különösen tetszett, hogy a vámpír faj is szerepet kapott a kötetben, még ha csak kis mennyiségben is, mert a Vámpírnaplók óta nagyon szeretem a vámpírokat, de mostanában elég kevés kötetben bukkannak fel a "vámpír láz" lecsengése óta.

329309107_545313524231061_7776559295402816504_n.jpg

https://www.instagram.com/p/CoP6C5Bo1Ks/?utm_source=ig_web_copy_link

Az egész kötet nagyon szépen, fokozatosan lett felépítve, nem akart mindent már az elején az olvasó elé tárni az írónő, így megmaradt a titokzatosság és az izgalom is egészen a végéig, hogy vajon mik történnek még a lányokkal, és hogyan keverednek ki a bajokból. Nagyon kíváncsian várom, hogy mit tartogat majd a következő kötet, remélem, hogy hamar megjelenik majd!

Értékelésem: 10/10

Kedvcsináló idézetek:

– A gonosz sosem kételkedik abban, hogy ő helyesen cselekszik. Csak a jó kételkedik saját jóságában. Lesznek jó és rossz döntéseid az életben, mint minden emberi lénynek ezen a világon, de a te alappilléreid erősek, mert egy jó lélekre épültek.

♦♦♦

– Hogy lehet valaki ilyen makacs?
– Családi örökség, jobb, ha hozzászoksz.

♦♦♦

– Ezt meg hogy? – hitetelenkedett Holda.
– Baj van? – kérdezte Áron, amikor belépett egy hátizsákkal a kezében.
– Nem, csak azt hiszem, a pohár elmosogatta magát.
– Ja, igen. Még nem ismered, ez egy öntisztító ház. Heti egyszer felmos, és porszívóz is.
– Azonnal kérek egy ilyet.