Claire Robins: Ősi utakon (Sorsok tükre 2.) - előolvasás

Újabb előolvasásról hoztam nektek egy kis ajánlót, mégpedig Claire Robins: Ősi utakon c. kötetéről, ami a Sorsok tükre c. sorozat második része és november 15-én fog majd megjelenni a NewLine Kiadó gondozásában. Ezúton is köszönöm a szerzőnek, hogy előolvashattam a kötetet! 

covers_766913.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

„Megtörtént, amitől rettegtek, még úgy is, hogy tudták, hogy elkerülhetetlen. Ha eddig nem is sikerült felfogniuk a küldetésük súlyát, hát most keményen arcul csapta őket. Egész Vystera volt a tét, nem kevesebb.”

Maeronth. Egy világ telis-tele csodákkal, dicső, virágzó királyságokkal, ármányokkal és mágiával. A kapu megnyílása nem csupán egy ismeretlen földre vezette az Árnyakat. Kiszolgáltatottságuk szembeállította őket legmélyebbre temetett félelmeikkel és titkaikkal. Kívülállóként kell boldogulniuk egy idegen világban, rá kell találniuk a hazavezető útra, s vele együtt az árulóra, aki idejuttatta őket. Ám kutatásuk egyre közelebb vezeti őket egy régóta szunnyadó gonoszhoz, s kénytelenek rájönni: egy sokkal hatalmasabb játszma részesei lettek, mely vészjósló árnyékot vet Maeronthra és Vysterára egyaránt.

Az első részből jól ismert Vystera Árnyainak további kalandjait olvashatjuk a második rész lapjain, ami által a tükör túloldalán elhelyezkedő világba látogathatunk el, ami egy párhuzamos "tükörvilágként" bontakozik ki előttünk. A Hiúz és csapata sok-sok segítőtársba botlik Maeronth-ban, ami elősegíti küldetésük mihamarabbi teljesítését, ami nem volt más, minthogy minél előbb megtalálják az utat vissza Vystera-ba és közben a főgonosz megállítására is megoldást találjanak. Jópár mellékszereplő is belopta magát a szívembe, mint pl. Donethai mester, Adrene és Niessa, akik mind-mind hozzásegítették az Árnyakat a küldetésük teljesítéséhez.

313197446_178416454777853_8963764659341925991_n.jpg 

https://www.instagram.com/p/CkvyFw8Ic7l/?utm_source=ig_web_copy_link

Ebben a kötetben a mágia és pár démon is szerepet kap, ugyanis Maeronth-ban sokkal nagyobb jelentősége van a varázslatnak és a varázserőnek, mint Vysterában. Nash és Hiúz élete is szorosabbra fonódik egymással, illetve Nash származása és múltja is előtérbe kerül. Az első rész nyitó jelenetében Nash gyermekkorát és a lány Árnyak közé kerülését mutatja be a szerző, ehhez a szálhoz nyúlik vissza most ebben a részben Nash életének további alakulása.

Nagyon kíváncsian várom, hogy a következő részben hogyan oldja majd meg a szerző az Ősi utakon c. második rész nyitva hagyott kérdéseit és hogyan másznak ki a kalamajkából az Árnyak.

Értékelésem: 8/10

Kedvcsináló idézetek:

 – Ez nem ilyen egyszerű. Ti igazából… tényleg, hogy kerültetek ide? – ráncolta a homlokát a fiú.
– Óh, igen – nevetett kínosan Nash.
– Nash addig gyalázta Carnochot a templomában, hogy a celue úgy döntött, segít nekünk, csak ne kelljen tovább hallgatnia őt – vigyorodott el pajkosan a Hiúz, s Nash tettetett sértődéssel vállon legyintette.

♦♦♦

– Képes voltál berontani egy celue szentélyébe, meggyalázni szentségét és követelni a segítségét? – fakadt ki, arca csak úgy vöröslött a felháborodástól.
– De bevált, elvégre megjelent, nem? – vigyorgott Nash, és Seth képtelen volt visszafogni előtörő nevetését a mágus sértődött arcát látva.