J. K. Rowling & Steve Kloves: Dumbledore titkai (Legendás állatok 3.) - értékelés

Sokakkal ellentétben jómagam a Legendás állatok filmekért és forgatókönyvekért is odáig vagyok. Mindig örömmel merülök el egy-egy újabb Harry Potter világához kapcsolódó kötetben, úgyhogy minél előbb igyekeztem a Dumbledore titkait is elolvasni. Ebben a bejegyzésben olvashatjátok is a véleményemet róla! 

covers_755942.jpg

 Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Dumbledore ​professzor tudja, hogy Gellert Grindelwald át akarja venni a hatalmat a varázsvilág fölött. Azt is tudja, hogy egyedül nem képes megállítani a nagy erejű sötét varázslót, ezért veszélyes küldetéssel bízza meg Göthe Salmander magizoológust és annak varázslókból, boszorkányokból, valamint egy bátor mugli cukrászból álló rettenthetetlen csapatát. A különítménynek számos kalandban lesz része, régi és új varázslényekkel találkoznak, és összecsapnak Grindelwald híveinek egyre népesebb seregével. De amikor ilyen nagy a tét, meddig maradhat Dumbledore a háttérben?

Drámai párviadalok, elbűvölő legendás lények és mágia minden mennyiségben! A Legendás állatok: Dumbledore titkai újabb nagyszabású varázskaland a javából.

A film hivatalos forgatókönyvében nemcsak J.K. Rowling és Steve Kloves szövegét olvashatjuk, hanem bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé is: jelmeztervek, számítógépes helyszín- és grafikai tervek, valamint színészek és stábtagok gondolatai teszik teljessé az élményt.

Több eltérést is észre lehet venni a Dumbledore titkain az első két részhez képest. Aki laikusként ránéz, az már a külsején láthatja, hogy ezúttal teljesen más külsőt kapott a forgatókönyv, mint előző két társa és nem csak a borító stílusán, hanem a méretén is észrevehető ez. Emellett a tartalmon is módosítottak. A legendás állatok megfigyelése és a Grindelwald bűntettei nem tartalmaztak illusztrációkat, a Dumbledore titkaiban viszont elég sok szerepel, amit ebben a tiktok videóban be is mutattam. Ehhez még az is hozzájön, hogy ez a harmadik kötet nem tartalmazott fejezetekre osztást, hanem csak kisebb jelenetek bontják meg az egységet. Azt leszámítva, hogy a polcon nem mutat jól egymás mellett a három kötet, mert ez a rész sokkal nagyobb, más bajom nekem nem volt ezzel a varázslatos könyvvel. A borítója önmagában szerintem gyönyörű, de jobb lett volna egy egységes, sorozathoz illőbb képet választani.

311929587_176182828334549_7589904821647847802_n.jpg

https://www.instagram.com/p/CkV9wsBo2R9/?utm_source=ig_web_copy_link

Szerintem nagyon jól összefoglalták és leírták a filmben történteket a forgatókönyvben, végig a szemem előtt peregtek az események. Nagy titkokat vagy meglepetéseket nem tartogatott, hisz aki a kötet olvasása előtt látta már a filmet, az detto ugyanazt a cselekményt kapja vissza a lapokról. Dumbledore titkai, amikre a cím hivatkozik, nem is olyan nagy titkok, mindenki előre sejti, aki nyomon követte a Harry Potter univerzum híreit az elmúlt években. 

Bízom benne, hogy minél előbb filmvásznon láthatjuk majd a sorozat negyedik részét is!

Értékelésem: 10/10

A sorozat első két része:

covers_434894.jpg

covers_531201.jpg