Julia Quinn: Tisztességes ajánlat (Bridgerton 3.) - értékelés

Nemrég olvashattátok a Bridgerton sorozat 2. részéről, A vikomt, aki engem szeretett c. kötetről írt ajánlómat a blogon, de máris megérkeztem a harmadik részről szóló véleményemmel. Annyira beszippantott ez a Bridgerton-világ, hogy alighogy befejezem az egyik részt, máris olvasnám a következőt, szóval számíthattok rá, hogy hamar hozom az értékelésemet a 4. kötetről is.

covers_651621.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Vajon a hölgy elfogadja, mielőtt éjfélt üt az óra? Sophie Beckett nem is álmodta volna, hogy bejuthat Lady Bridgerton álarcosbáljára, és ott a mesebeli herceg várja! Bár gróf leánya, Sophie-t gonosz nevelőanyja szolgálósorba kényszerítette. De ezen a bálon a fess és elképesztően szép Benedict Bridgerton ölelésében keringőzve hercegnőnek érzi magát. Sajnos azonban a varázslatnak éjfélkor véget kell érnie.
Ki ez a páratlan hölgy? A varázslatos báli éjszaka óta Benedict Bridgerton másra sem tud gondolni, mint a ragyogó jelenségre, aki ezüstszín ruhában jelent meg a bálon, és aki miatt vakká vált más nők szépsége iránt… talán csak egy szép, és furcsán ismerős szobalány iránt érez vonzalmat, akit a legkínosabb helyzetből szabadít ki. Megfogadta, hogy megkeresi a titokzatos ezüstruhás hölgyet, de a szép és kedves szobalány közelségében ez a fogadalma gyengének bizonyult. Ha neki adja szívét, vajon eljátssza-e esélyét a mesébe illő szerelemre?

A vikomt, aki engem szeretett folytatása!

A Tisztességes ajánlat c. kötet egészen a Hamupipőke cselekményééig nyúlik vissza, az árva lány háttértörténetét használta fel az írónő Sophie karakterének megalkotásához. Sophie is árva, a mostohaanya kegyeire bízta őt az apja, de a mostoha a népmesékből megszokott módon, ahol csak tud, ott keresztbe tesz a lánynak. Sophie-nak szolgálólányként kell dolgoznia apja házában annak halála után, egész nap keményen dolgoztatják, nem kap fizetséget és szabadságot sem. Egy nap betelik nála a pohár és muszáj elmenekülnie otthonról (bár a gonosz mostoha se nagyon tartóztatja őt), de innentől kezdve csak még rosszabb sors vár rá egészen addig, amíg fel nem bukkan Benedict az életében.

307114125_169030519040368_894071791617545934_n.jpg

https://www.instagram.com/p/Cikci25oyMZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Korábban a Hamupipőke meséből is ismert bálban már találkoztak egymással a fiatalok, de Sophie Hamupipőkéhez hasonlóan éjfélkor kámforrá válik és csak a monogramos kesztyűjét hagyja hátra, ami sajnos kevésnek bizonyul ahhoz, hogy Benedict ennyiből megtalálja őt. Ám a sors úgy rendelte, hogy ők ketten találkozzanak még egymással, így újra keresztezi egymást az útjuk.

Benedict a Netflix adaptációjában nem lett eddig túlságosan szimpatikus számomra, kíváncsi vagyok, hogy az ő főszereplésével készült évadot hogyan fogják majd kivitelezni. Ebben a kötetben nagyon szimpatikus volt a karaktere, szóval jó lenne, ha ebből merítene majd a Netflix ihletet és viszonylag hűek maradnának a regényhez.

Ez a harmadik rész, ha lehet, akkor talán még jobban is tetszett számomra, mint a Vikomt, aki engem szeretett c. előző kötet, pedig már az is teljesen elvarázsolt. Kíváncsi vagyok, hogy Colin és Penelope története miket tartogat majd számunkra, az ő történetüket vártam a legjobban.

Értékelésem: 10/10

Kedvcsináló idézetek:

 Benedict megint értetlenül nézte Colint, aztán hirtelen indíttatásból gyors öleléssel magához vonta.
– Nem mondok ilyet túl gyakran – szólt kissé nyersnek tűnő hangnak –, de szeretlek öcsém!
– Én is szeretlek, bátyám – mondta Colin mosolyogva, mint mindig, kissé pajkosan. – Na de tűnj már a csodába!

♦♦♦

– Egyedül vetem magamat a kiéhezett farkasok közé…
– Farkasok? – kérdezte Sophie
– Férjhez menni óhajtó fiatal hölgyek – tisztázta a fogalmat Colin. – Egy csapat vérszomjas nőstény farkas.

♦♦♦

Gyakran mondják hogy az orvosok a legrosszabb páciensek. De e sorok írójának véleménye szerint minden férfi rendkívül rossz páciens. Lehet mondani hogy a gyógyuláshoz türelem kell, és a jóég a tanú, a mi fajunk hímjeinek igen kevés türelem adatott.