Colleen Hoover: Elrontott életek - értékelés

Colleen Hoover-t nem nagyon kell bemutatni azoknak, akik szeretik a romantikus könyveket. Nagyon gyorsan tett szert nagyon nagy hírnévre az írónő és nem véletlenül, hisz a könyvei amellett, hogy nagyon jók, még tanulságosak is. Mindig igyekszik komoly kérdéseket is feszegetni a könyveiben, ami miatt határozottan megéri elolvasni a történeteit.

covers_703577.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

HOGY ​SZEDD ÖSSZE A SZILÁNKOKAT, HA NINCS RAGASZTÓ, AMI EGYBEN TARTJA?

Morgan Grant és tizenhat éves lánya, Clara, a legkevésbé sem szeretne hasonlítani egymásra.

Morgan elszántan meg akarja óvni a lányát attól, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, mint ő maga: túl fiatalon teherbe essen és férjhez menjen. Morgannek akkor félre kellett tennie az álmait.

Clara nem akar anyja nyomdokaiba lépni. És az ő kiszámítható anyukájával amúgy sincs bennük semmi közös, fikarcnyi sem.

Harcos természetükkel és egymásnak ellentmondó céljaikkal Morgan és Clara rettentő nehezen tud együtt élni. Csak Chris tud békét hozni a családi otthonba, Morgan férje, Clara apukája, a család oszlopa. De ez a béke darabokra törik, mikor Chris karambolozik – tragikusan és sok kérdést felvetve. A szívet tépő és tartós következmények jóval túlnyúlnak Clarán és Morganen.

Morgan küszködik, hogy megint felépítsen mindent, ami összetört körülöttük, és végül annál talál vigaszra, akitől a legkevésbé várná. Közben Clara egy olyan fiú felé fordul, akitől eltiltották. Minden egyes nap újabb titok, neheztelés, félreértés választja el anyát és lányát. Már-már annyira, hogy talán lehetetlen visszatalálniuk egymáshoz.

A RÉMÁLMOD, AMIT MÉGIS TÚL LEHET ÉLNI? NÉZZ A MÉLYÉRE!

Én személy szerint a két legújabb könyvét leszámítva az összes könyvét olvastam már az írónőnek. Lettek nagyon nagy kedvenceim közötte és voltak olyanok is, amik nem igazán nekem szóltak, de azért azt el kell ismernem, hogy tőle még rossz könyvet nem olvastam és remélem, hogy ez a jövőben is így marad.

283587511_144702948139792_3340075951097026685_n.jpg

https://www.instagram.com/p/Ceb9V_ZIJUl/?utm_source=ig_web_copy_link

Az Elrontott életekben azt igyekszik bemutatni az írónő, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha az ember tinikorában előre nem tervezett módon gyereket kell felneveljen. Nem a felnevelést részletezi, hanem a bevezető fejezet után rögtön ugrunk 17 évet a történetben és azt mutatja be a kötet, hogy a már kamaszkorban lévő gyermekkel és a saját múltjával küszködő Morgan hogyan próbálja túlélni a mindennapokat egy szörnyű tragédia után.

A történetben az a kérdés is előtérbe kerül, hogy vajon büntethetők-e az apák bűnei vagy tettei miatt a gyermekek. Clara, Morgan lánya összeismerkedik Millerrel, akinek az apja nagyon rossz hírében áll és emiatt Clarat is el akarják tiltani a fiútól. De persze ha egy kamaszlányt el akarnak tiltani egy sráctól, azzal általában csak az ellenkezőjét sikerül elérniük, Clara-ék esetében sincs ez másként.

Nekem mindegyik karakter a szívemhez nőtt, nagyon szeretem az írónőben azt, hogy minden karaktert egyedire, szerethetőre formál meg, így sokkal jobban el lehet mélyülni a cselekményben is.

Értékelésem: 10/10

Kedvcsináló idézetek:

– Talán benépesítik majd a Marsot, én oda akarok költözni, te meg nem.
Megrázza a fejét erre.
– Másik bolygóról is szeretnélek.

♦♦♦

– Most tényleg itt hagysz vele? És ha gyilkos? – suttogom.
Nem gondolom ezt, de akkor sem akarok egyedül maradni anyával, ha ilyen. Ha mérges, attól nem ijedek meg. De most csak bosszúsnak látom. És ez eléggé rémisztő. Nem vall rá, azaz nem tudom, mire számíthatok.
– Két perc múlva itt az Uber – feleli Lexie, és visszacsúsztatja a telefont a zsebébe. Odalép hozzám, és megölel. – Bocs, de nem akarok itt maradni erre most. Hívj fel, ha megöl, jó?
– Rendben – duzzogok.

♦♦♦

– Kiállhatatlan vagy – közli a nagypapi. – Húsz dollárt teszek rá, hogy túléllek téged és az egész generációnyi Darwin-díjast is.
Miller felnevet.
– Csak óvatosan, nagypapi. Megmutatod a rossz oldalad.
Az öreg egy pillanatig engem néz, aztán visszafordul Millerhez.
– Te legyél óvatos, Miller! Látszik rajtad a hűtlenség.
Miller nevet a beszóláson, de én zavarba jövök.
– Óvatosan, nagypapi, látszanak a visszereid.
Az öreg fogja a kupakot, és egyenesen Miller arcának dobja.
– Kitagadlak az örökségedből.
– Hajrá. Mindig azt mondod, hogy csak levegőd van.
A nagypapi vállat von.
– Akkor nem örökölsz levegőt.

♦♦♦

– Nem fogom elmondani a barátnőmnek, hogy te hozol haza – közli. – Abból háromórás vallatás meg nyomozgatás lenne.
– Kellemes és egészséges kapcsolatnak tűnik.
– Az, ha épp nem vallatnak.