Jay McLean: Coast - Gurulás (Lebegés 2.) - értékelés

Egy 2021-es megjelenésű Könyvmolyképzős Rubin pöttyös kötetről hoztam nektek most az ajánlómat, mégpedig Jay McLean: Gurulás c. romantikus regényéről. A kötet első részéről, a Lebegésről szóló bejegyzésemet ide kattintva olvashatjátok el.

covers_674334.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Egy sorsfordító nyár és egy fiú. A fiú.
A fiú, akitől biztonságot kaptam, és aki megdobogtatta a szívemet a mosolyával. És aki a fiára is ugyanígy mosolygott.

Csókolóztunk a teraszlépcsőn, nevettünk, szerettünk – mélyen, teljes lelkünkből, őrülten. A szerelem azonban félre is vezethet, mert nem egyéb, mint egy láthatatlan, elszálló pillanat. Valahol a hamis imádat és a vegytiszta gyűlölet között ébredő törékeny kívánság, egyetlen óhajtás, azokban, akik hiányolják, vágynak rá, akik nem is számítanak rá. A szerelem kérlelhetetlen, még akkor is, amikor már gyűlöletté, megvetéssé vagy fájdalommá vált. Azt mondják, a szerelem gyógyít, de meg is törhet. Nekem elhihetitek. Én tudom.

Mert én Becca Owens vagyok, egy megtört lány.
Ő pedig Josh Warden, a fiú, aki összetört engem.

Lélekkel és okosan megírt, több érzékeny témát
körüljáró kötet, ami maradandó élményt nyújt.
Mélyedj el benne!

Már az első részben is nagyon sok fájdalom és veszteség érte a két fiatal főszereplőt, Beccát és Josht. Nagyon sajnáltam őket, amiért ilyen nehéz sors adatott meg nekik, de annak örültem, hogy egymásban képesek voltak megtalálni a békét, na meg Becca nagyija, Chaz is nagyon nagy segítségükre volt. Azonban a múlt démonai olyan szinten felemésztették Becca lelkét, hogy nem tudott szabadulni tőlük, emiatt külön útra sodródtak a fiatalok.

Ebben a második részben ismét találkoznak egy egyetemi interjúnak köszönhetően, majd pedig a nagyinál tett látogatások során. Szép fokozatosan újra kezdik felfedezni egymásban a fiatalok azt, ami annak idején egymás felé vonzotta őket. Mindketten sokat változtak a külön töltött 2 év során, komolyabbak, érettebbek és felelősségteljesebbek lettek.

Josh nagyon aranyos volt végig, ahogy próbálta óvni Beccát, na meg persze a kisfiával, Tommyval szemben tanúsított szeretete is példaértékű volt. Amikor már úgy tűnt, hogy rendeződnek a dolgok és végre békére lelhetnek egymás mellett Josh és Becca, akkor újabb bonyodalom ütötte fel a fejét, mégis kitartottak egymás mellett, amiről nagyon jó volt olvasni. Olyan szintű szeretettel fordult Josh a lány felé, hogy még a legnagyobb viharok közepette is kitartott ez a szeretet és nem fordított neki hátat még akkor sem, amikor a lány minden erejével ellökni próbálta őt. 

Sajnálom, hogy nem lett teljesen happy end a történet és ennyi gyászt és fájdalmat kellett elviselniük kettejüknek,. Igazán szívszorító sztori lett, de megéri elolvasni azoknak, akik szeretik a keserédes romantikus köteteket.

Értékelésem: 10/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

Néha egy ideig a földön kell maradnunk, ha elesünk, mert így tanuljuk meg, mennyire fontos újra felállni.

♦♦♦

– Reménykedj, hogy holnap jobban lesz.
– És ha nem lesz jobban?
– Akkor emlékezz a boldog tegnapra.

♦♦♦

Josh összerándul, majd belegabalyodik a takaróba, és felborul. Láttam Youtube-videókat, amiken triplaszaltót ugrik hátrafelé háromméteres sziklákról, és képes majdnem megfulladni egy pokrócban?