Boldog könyvfüggő vallomásai BOOK TAG

Köszönöm a kihívást @A_vivid_álmodó -nak, alias Ákosman-nek. :D

1. Miért szeretsz új könyveket venni?

Inkább az lenne a jogos kérdés azokhoz, akik nem vesznek, hogy miért nem szeretnek könyvet venni?  :D

De a viccet félretéve.. Azért szeretek könyvet venni, mert minden egyes új könyv boldogsággal tölt el. Izgatottan várom, hogy megérkezzenek a megrendelt csomagok és a kezemben tarthassam az új szerzeményeimet, na meg azt is, hogy olvashassam őket, bár ezzel sokkal lassabban haladok, mint magával a könyvvásárlással. :)

2. Milyen gyakran vásárolsz új könyveket?

Ez nagyon változó és a könyves akcióktól is függ. Van, hogy kimarad két-három hét, vagy akár egy egész hónap is, de vannak zsúfoltabb időszakok is, amikor hetente több megrendelést is leadok.

3. Hol szeretsz jobban vásárolni – könyvesboltokban vagy webshopokban?

99%-ban mindig webshopokból veszem a könyveimet a nagyobb akciók miatt. De persze a könyvesboltba járás örömét nem tudja visszaadni, így ettől függetlenül is be szoktam időnként térni egy-egy könyvesboltba, hogy körbenézzek, sétálgassak a könyvek között.

4. Van kedvenc könyvesboltod?

A pécsi plázában lévő Libri. Szép tágas üzlet, és ha nagy ritkán betérek, általában szoktam találni valamilyen kedvemre való akciót.

5. Szoktál előrendelni?

Nem szoktam, csak barátnőmnek rendeltem egy-egy könyvet elő, de aztán egyik alkalommal jól "befürödtünk" vele, nem jelent meg az adott könyv, pedig hónapokat vártunk már az eredeti tervezett megjelenés után is, mire lemondtuk a megrendelést és csak utána tették hivatalossá, hogy nem fog mégsem megjelenni az a kiadás. Inkább megvárom, hogy megjelenjen és más könyvek társaságában egyszerre rendelem meg a friss megjelenést is.

6. Van havi limited?

Nincs, általában nem szoktam túlzásokba esni, szóval eddig még nem volt szükségem ilyesmire.

7. Hogy állsz a könyvvásárlási tilalommal – szoktál élni vele?

Persze, folyamatosan, de ahányszor eltiltom magamat tőle, pont akkor szoktam mindig a legtöbb könyvet venni, így ideje lenne leszoknom a tiltásokról. :D

8. Milyen hosszú a kívánságlistád?

Jelenleg 35 könyv van rajta, de ezen felül is vannak olyan könyvek, amikkel szemezek egy ideje.

9. Melyik az a három könyv (a kívánságlistádról vagy az előrendeltek közül), amiket most azonnal a magadénak akarsz tudni?

J. K. Rowling: Harry Potter: A Magical Year 

- Már jópárszor kosárba tettem Amazonon, de még nem rendeltem meg.

Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most  és Regretting You – Elrontott életek 

- Csak az tart vissza a megvásárlásuktól, hogy először a meglévő könyveim közül szeretnék elolvasni pár könyvet és csak utána ajándékozom meg magamat ezzel a kettővel.

 magical_year.jpg

talan_most.jpg

elrontott_eletek.jpg

Címkék: egyéb booktag