M. J. Arlidge: Erdő mélyén (Helen Grace 8.) - értékelés

A pszicho-thriller kötetek kedvelőinek bátran merem ajánlani M. J. Arlidge: Helen Grace sorozatát, ami hazánkban kilenc kötetet sorakoztat fel. Külföldön már a 11. rész is napvilágot látott, de a Gabo kiadó a 9. résszel zárta le a sorozatot, amit én személy szerint bánok, mert a sorozat végefelé közeledve szívesen olvasnám még tovább Helen Grace kalandjait.

covers_557316.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

M. ​J. ARLIDGE NAGY SIKERŰ HELEN GRACE FELÜGYELŐ THRILLERSOROZATÁNAK NYOLCADIK KÖTETE

Gonosz lappang az erdőben.
Első áldozatai a vadlovak voltak.
De most már ártatlan emberekre vadászik az arctalan gyilkos. Elveszetten próbálnak menekülni, elrejtőzni a sötétségben. Segítségért kiáltanak kétségbeesésükben. De senki sem hallja meg a segélykiáltásaikat a rengetegben.
Helen Grace felügyelőnek újabb rémálommal kell szembenéznie. A nyílvesszőkkel átütött testű áldozatok furcsa gyümölcsként lógnak a New Forest öreg tölgyein. Miért támad valaki védtelen kempingezőkre a nyaralószezon közepén? Mit akar üzenni a meggyilkolásukkal? Egy pszichopata ólálkodik az erdőben? Van valamilyen okkult vonása ezeknek az emberöléseknek? Magának az erdőnek mutatnak be áldozatot?
Helennek be kell hatolnia a sötétségbe, ha fel akarja tárni az igazságot a pályája egyik legnagyobb kihívást jelentő, legmorbidabb esetében.

M. J. Arlidge tizenöt éve dolgozik a televíziós dráma műfajában. Az utóbbi öt évben olyan bűnügyi sorozatok gyártásában vett részt az ITV számára, mint a Torn vagy a The Little House, vagy a legfrissebb Undeniable, amelyet 2014 tavaszán sugároztak. Jelenleg A néma szemtanú epizódjait írja, de eredeti bűnügyi sorozatokon is dolgozik angol és amerikai tévécsatornáknak.
Bemutatkozó thrillere, az Ecc, pecc, amelyben bevezeti Helen Grace felügyelő alakját, világsikert hozott. A folytatások (Üsd, vágd; A babaház, Hazudsz, hazudsz; Szegény kisfiú, Bújócska) szintén bestsellerek. Az Erdő mélyén a Helen Grace-thrillersorozat nyolcadik darabja.

Több éve már, hogy az első részt a kezembe vettem és bár mindig hosszabb kihagyásokkal került csak sor a következő történetre, mégis mindig szívesen álltam neki az újabb és újabb kalandoknak, mert tudtam, hogy remek és izgalmas sztorihoz lesz szerencsém. 

A történet főszereplője Helen Grace rendőrnyomozó, akihez a legbrutálisabb és legvéresebb gyilkossági ügyek tartoznak, mert páratlan észjárásával és megérzéseivel a legügyesebb gonosztevőt is képes elkapni. Ezúttal sem volt ez másképp, társai segítségével a kötet végére sikeresen felgöngyölítenek egy misztikusnak ható ügyet, aminek ezúttal egy erdő ad otthont.

Hudson újonnan csatlakozott a nyomozócsapathoz. Ugyan időbe telt neki, mire beilleszkedett, de Helen-hez hasonlóan neki is nagyon jó érzéke van a gyilkossági ügyekhez, úgyhogy szerintem nagyon jól kiegészítik egymást. Talán pont emiatt figyelnek fel egymásra szinte azonnal. Remélem, hogy ez a szál a következő részben tovább szövődik majd és sikerül új életet kezdeniük együtt. 

A kötetet a DiBook-nak köszönhetően olvastam. Ha te is lecsapnál erre a kötetre, vagy bármilyen más e-bookra, akkor az 5% kedvezményért felhasználhatod az oldalukhoz tartozó egyedi kuponkódomat: KONYVMOLYLANY

Értékelés: 9/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

 – Mit gondol, mi volt az oka? – kérdezte. – Miért drogozott, miért választotta ezt az önpusztító életet?
Scott tehetetlenül megvonta a vállát.
– Talán a személyiségében volt az ok. Talán rossz társaságba keveredett. Vagy csak annyi, hogy néha ilyen szar az élet.

♦♦♦

Az az igazság, hogy valójában sohasem szakadhatsz el attól, aki a saját húsod-véred. Ha kihordtál, világra hoztál, felneveltél egy gyereket, azt a köteléket sohasem tépheted szét, történjen bármi.