Eve Rigel: Lien - előolvasás

A napokban jelent meg Eve Rigel: Lien c. sci-fi - fantasy kötete a Trivium Egyesület kiadásában. Volt szerencsém még a megjelenés előtt olvasni a regényt, amiért nagyon hálás vagyok az írónőnek! Korábban már olvastam a Kelepce c. regényét is Eve-nek, amiről a bejegyzésemet erre a linkre kattintva tudtok elolvasni.

covers_767814.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Narval ​Avery, az Egyesített Haderő őrnagya, néhány társával együtt otthagyja az egységét, és csatlakozik a ganjuri ellenállókhoz. A háború már több mint tizenöt éve tart a Dhaor bolygón, és az embereken kívül a többi faj is érintett benne. Narval a társaival együtt rendszeres időközönként élelmet, vizet és gyógyszereket csempész át a császári fővárost körbekerítő blokádon, hogy segítsék a város katakombáiban nyomorúságos körülmények között tengődőket.
Egy nap Narvalt felkeresi egy ismeretlen lány, és nagyon különös megbízást ad neki. Egy héten belül át kell juttatnia őt a blokádon Ganjurba, amikor pedig elvégezte, amiért megy, meg kell ölnie. A lány kérése komoly fejtörést okoz Narvalnak, de végül elvállalja a feladatot. Amikor a társaival együtt elindulnak Ganjur felé, még nem tudják, hogy az életük teljes egészében megváltozik, és olyan lavinát indítanak el, ami elpusztíthatja a bolygó több milliárdnyi lakosságát.
Ki lehet az ismeretlen lány, és miféle titkokat rejteget?
Miért akar egy héten belül bejutni Ganjurba?
Miért akarja, hogy a végén Narval megölje őt?
A történet végigvezeti az olvasót Dhaor sajátos világán, miközben megmutatja neki, hogy egy katona életében mennyire fontos a becsület, a hűség és a bajtársiasság, de megismerheti az árulást, a gonoszságot és a szenvedést is, mire eljut a végjátékig.

A regény a military science fiction és az űropera legjobb hagyományait ötvözi, mégis újszerű és egyedi.

A kötet első fejezetében rögtön megismerhetjük a két legfontosabb főszereplőt, Narvalt és Lient, de az írónő az egész köteten keresztül újabb és újabb információmorzsát csepegtet nekünk azért, hogy a végére egy kerek egész történet álljon össze. Nagyon jól és izgalmasan lett felépítve az egész kötet. Már régen olvastam sci-fi regényeket, úgyhogy extrán jó érzés volt most elmerülni ebben a történetben, pláne, hogy ennyire beszippantott.

316301653_180743214545177_7169606139227088795_n.jpg

https://www.instagram.com/p/ClL9uPNIQHx/?utm_source=ig_web_copy_link

A történet a 3. évezred végén játszódik, amikor már egy teljesen újfajta világfelépítés van kibontakozóban. A Föld bolygóról elvándorolt emberiség egy kis része egy idegen bolygón telepedett le, ahol idegen fajok, androidok és összeesküvések teszik nehézzé és élhetetlenné az életüket. A császár lakóhelyének körzete az esetleges támadások kivédése miatt lezárásra került és az ottani embereknek bujdokolniuk kell, nehogy a proxinok vagy egyéb ártó szándékú fajok áldozatául essenek. Narval arra tette fel az életét, hogy ezeknek az embereknek csempész be a csapatával Ganjurba ellátmányokat. 

Egy nap betoppan az életébe Lien, aki nagyon sejtelmes a terveivel kapcsolatban, de Narval hamar beadja a derekát és segít neki bejutni a körzetbe, hogy ott újabb és újabb bonyodalmakba botoljanak és újabb és újabb titkokról rántsa le ezáltal az írónő a leplet. Nem csak a főszereplőket, de a mellékszereplőket is sikerült nagyon megkedvelnem, számomra Narval csapatának tagjai is nagyon szimpatikusak voltak.

Szerintem tényleg érdemes elolvasni ezt a kötetet azoknak, akik szeretik a sci-fit, a disztópiát vagy a rejtélyeket, mert ebben a regényben mindháromból akad bőven. ♥

Értékelésem: 10/10

Kedvcsináló idézetek:

 – Vivela kicsoda? – kérdezte.
– Senki… nem érdekes – felelte Narval, és a kanalat beledobta az üres konzervdobozba.
– Már hogyne lenne érdekes! – szögezte le Todd. – Azt mondtad, hogy Lien a csapat tagja, kkor neki is joga van tudni arról, ami történt. Persze lehet, hogy már mindent tud. Elég, ha elekukkant abba a hülye fejedbe.
– Képes vagyok a gondolatolvasásra, de ez nem azt jelenti, hogy egyfolytában a fejetekben turkálok – közölte Lien kimérten.
Elignos meglepetten odahajolt Mashitóhoz és suttogva megkérdezte:
– Tényleg tud gondolatot olvasni?
Mashito bólintott.
– Simán.
– A francba!

♦♦♦

– Fasza… – dörmögte Husky. – Visszafelé hogy fogunk itt lejutni?
– Irigylem az optimizmusod – jegyezte meg Joe. – Te még hiszed, hogy lesz visszafelé?
– Ha te nem hiszed, akkor neked máris annyi.
– Fiúk! – szólt rájuk Tamira. – Az előttünk lévő feladatra összpontosítsatok! Ezzel itt majd akkor foglalkozunk, amikor visszaérünk ide.