Selena B. Lowell: Te vagy a mai napom, és minden holnapom - értékelés

Egy TikToker a barátom

Korábban még nem volt szerencsém olvasni Selena B. Lowell-től, de amikor megláttam ezt a kötetet, azonnal sürgős késztetést éreztem rá, hogy a kezembe vegyem és elmerülhessek a kötet lapjai között. Nagyon megfogott a Tiktokos vonal és ez a borító. Leiner Laura köteteit is azért szeretem, mert a mai korba helyezi bele a cselekményeket és felhasználja a mai kor sajátosságait is, többek között a közösségi média elemeit. Na de lássuk bővebben a véleményemet Selena kötetéről.

covers_745050.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Liza egy ismertebb írónő Magyarországon. Mint sok mindenki mást, őt is beszippantja a TikTok világa, vagy inkább az ott szereplő német TikToker srác.

Klaus több százezer követővel büszkélkedhet. Amióta millió darabokra törték a szívét, távolságtartó. Egy igazi jégcsap.

Lukas, Klaus nagyon jó barátja, szintén több százezres követőtáborral rendelkezik. Azonban haverja szöges ellentéte a mindig életvidám, mosolygós fiú.

Hármuk sorsa egyik napról a másikra összefonódik, viszont semmi sem zökkenőmentes ebben a világban.

Vajon melyik fiú nyeri el Liza szívét?

Ez a szerelem pedig túllép minden akadályt a két ország közötti távolság ellenére is, amelyet szürke fátyolként borít be az ármány, szenvedély, titok és rajongás?

Ebben a merész és mélyen személyes regényben Selena B. Lowell különleges szerelmi történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt is, mint írót.

Előszóként annyit mondanék, hogy a kötet címe nem tetszik, szerintem egyáltalán nincsen "cím jellege", túl hosszú hozzá (Te vagy a mai napom, és minden holnapom). Nekem az alcím sokkal jobban tetszik, azt jobban el tudnám képzelni címnek: Egy TikToker a barátom, ez eléggé figyelemfelkeltő cím szerintem.

307730465_169200762356677_7766364774253261214_n.jpg

https://www.instagram.com/p/CimdhBSoR04/?utm_source=ig_web_copy_link

A történet első része, amíg az írónő bemutatta a szereplőket és elhelyezte őket a környezetükben, az nagyon tetszett, alig vártam, hogy mi fog még kisülni belőle. De úgy kb. a kötet felétől ez teljesen megváltozott és egyre kevésbé tetszett. Innentől kezdve egy csomó erotikus jelenet ütötte fel a fejét, de a kötetben felbukkanó pasik egyikét sem sikerült közelebbről megismernünk, mert nem mutatta be őket az írónő. A hangsúlyt arra fektette inkább, hogy mennyire menők ezek a férfiak, mennyi követőszámuk van a TikTokon, mennyi csaj epedezik értük, szóval csupa semmitmondó, felszínes dolgot megtudtunk róluk, de mélyebb, összetettebb dolgokat nem, és ez eléggé zavart engem.

Volt a kötetben jópár hiszti és dráma is, a végefelé már csak a szememet forgattam ezek miatt. Először Klausért volt odáig Liza, aztán egy édeshármas után már a legjobb barátjába volt halálosan szerelmes, Lukasba és ezt a hirtelen pálfordulást se értettem. Egyszerűen nem tudtam azonosulni ezzel a világfelfogással és a kötetben lapuló gondolatokkal, úgy érzem, nem nekem szólt.

Az írónő korábbi kötetei horror műfajban íródtak, ezek után kíváncsi lettem, hogy azok vajon milyenek lehetnek, szóval szerintem teszek majd a későbbiekben azokkal is egy próbát, remélem, hogy azok jobban fognak tetszeni ennél.

Értékelésem: 5/10

Idézetek a kötetből:

 – Mi ez a hümmögés? Míg te a testeddel szerzed a követőket, én az eszemmel.
– A testemmel?
– Miért, nem? De ezzel nincs gond. Csak arra akartam célozni…
– Te is megtehetnéd, ha nem ennél meg olykor egy fél malacot, meg néha edzenél.
– Úgy látszik, nem tűnt el belőled az a seggfejség, ami jelen volt, amikor megismertelek – álltam fel mellőle, és kiviharzottam a szobából.

♦♦♦

Ötvenhat emelet magasságból letekinteni a világra felejthetetlen érzés annak az embernek a karjai közt, akit a világon mindennél jobban szeretsz. Abban a pillanatban úgy éreztem, minden az enyém. Hogy soha senkit és semmit nem veszíthetek el.

♦♦♦

Lukas: Szia! Hogy van az én hercegnőm?
Elolvastam az üzenetét, és elgondolkodtam. Ezt biztosan nekem akarta írni? Mindenesetre reagálnom kellett valamit.
Liza: A hercegnődet valószínűleg elrabolt a sárkány, de ha látom, szólok neki.