Kendall Ryan: Szerelem első érintésre (Szeress és hazudj 3.) - értékelés

Korábban olvastam már a Szeress és hazudj sorozat első két részét, most pedig a harmadikat vettem sorra. Egy kissé megbotránkoztató stílusa van a sorozatnak, erotikával túlfűtött jelenetek sora szerepel benne, kendőzetlenül ír le mindent, a határokat feszegeti, bár a borító is erre enged következtetni. 

covers_530840.jpg

Figyelem! A bejegyzés spoilert és felnőtt tartalmat tartalmaz!

A fülszöveg:

„Mesés, ​gyönyörű történet.” – Cocktails and Books
„Perzselő és érzelmes.” – Give me books
Pace Drake imádja a szexet. Tudja, hol és hogyan szerezze meg, mit kell mondania, mit kell tennie, és nem kér bocsánatot, ha kielégíti a vágyait.
De amikor megismerkedik Kylie Sloannal, egy szingli anyukával, a lány teljesen elbűvöli, és hirtelen kételkedni kezd addigi módszereiben. Végül is nincs semmi izgalom, semmi titokzatosság abban, ha az ember megkefél egy nőt egy éjszakai klub vécéjében. Kylie bölcsessége és céltudatossága mellett üresnek és sekélyesnek tűnnek a részegen felszedett, egyéjszakás kalandok. Kylie éppen az ellentéte azoknak a kétségbeesett, tapadós nőknek, akikhez hozzászokott. Ez a lány nem akarja, hogy gondoskodjanak róla, és nincs is erre szüksége, ami csak még inkább arra sarkallja Pace-t, hogy pontosan ezt tegye.
Kylie nem bízik a férfiakban. Az utolsó, akivel dolga volt, lefektette, és magára hagyta egy kisbabával. Most csak a kisfiára jut ideje, még ha jobban hiányzik is neki a szex és az intimitás, mint akár magának is bevallaná. Valószínűleg a lehető legrosszabb ötlet kitárni a szívét a nála fiatalabb, hírhedt nőcsábász előtt. De Pace be akarja bizonyítani neki, hogy vannak még a világon megbízható férfiak, és olyan édesen viselkedik a kisfiával, hogy Kylie szeretne esélyt adni neki… De Pace vajon valóban lezárta múltjának könnyelmű fejezetét?
A New York Times és a USA Today bestsellerszerzőjének legújabb, bűnösen csábító, különálló erotikus regénye.

18 éven felülieknek!

Azzal indítanék, hogy én alapesetben nem vagyok oda az erotikus könyvekért és viszonylag kevés ilyen könyv akad a kezembe. Hogy akkor miért álltam neki a sorozatnak? Mert rövid. Lehet, hogy fura indok, de akkor, amikor az első rész a kezembe akadt, valami könnyed és rövid romantikus könyvre vágytam, így hát elolvastam annak ellenére, hogy a környezetemben több ember is olvasta és egyiküknek se tetszett. Aki régebbről követ engem, az tisztában van vele, hogy én az ilyesmit kihívásnak veszem, és erős késztetést érzek rá, hogy elolvassam az adott könyvet, ha ennyire rossznak titulálják az emberek. Így akadt annak idején a kezembe Marosi Katalin: Teddy bosszúja c. kötete is. Na de térjünk vissza a Szerelem első érintésre c. kötetre.

Számomra nagyon összecsapottnak tűnt az egész cselekmény. Annak ellenére, hogy a könyv alig haladja meg a 200 oldalt, túl sok klisét akart beleszuszakolni az írónő. Az előző kötet végén kaphattunk már egy jelenetet, ahol előreutaltak ennek a résznek a cselekményére: Pace már akkor felfigyelt Kylie-ra és a kisbabájára. Ennek ellenére ez a kötet eléggé in medias res módon indult, alig kezdődött el a cselekmény, Pace máris a hősszerelmest játszotta, míg Kylie próbálta adni a megközelíthetetlen nőt. Persze érthető, hogy igyekezett távol tartani magát a pasiktól, pláne egy olyan szoknyapecér embertől, mint Pace, hisz a kisfia miatt felelősségteljes döntéseket kellett hoznia.

Egy véletlen baleset folytán Kylie eltörte a kezét és persze senki más nem adódott Kylie környezetében, aki segíthetett volna neki, amíg a gipsz a kezén volt, így Pace-t hívta fel, hogy segítsen nekik, a srác pedig felajánlotta, hogy a gyógyulás időszakára költözzenek hozzá, hogy gondjukat tudja viselni. (A szememet forgattam emiatt a klisé miatt.) Egy éjszakát sikerült eltölteniük Pace-nél és máris becsatlakozott a képbe a drágalátos ex, aki elég undorító módon dobta ki Kylie-t, mikor kiderült, hogy terhes. És ennek ellenére a nő komolyan fontolóra vette, hogy eldob mindent, még a Pace-szel kibontakozó kapcsolatukat is, hogy visszarohanhasson az exéhez. (Újabb klisé, miért pont akkor jelent meg az ex? Korábban hol volt?) Utána Kylie belátta, hogy nem dobhatja el Pace-t egy ilyen idiótáért és újraértékelte a döntéseit, de akkor is... 

A másik dolog, ami nem tetszett, az az volt, hogy alig telt el pár nap és máris úgy viselkedtek, mintha évek óta együtt járnának. Lehet, hogy van ilyen a valóságban is, de még csak nem is ismerték egymást igazán, ilyen rövid idő alatt szerintem lehetetlenség eljutni idáig, ahová ők ketten eljutottak. Tudom, hogy csak egy könyv, de ez akkor is fura volt számomra.

A történet közepén volt egy nagyon vicces jelenet, amin nagyon jót szórakoztam, önmagában csak ezért megérte elolvasni a könyvet, pláne, hogy nem hosszú és nagyon gyorsan a végére értem. Annak ellenére, hogy nem tetszett a cselekménye, a következő részt is el fogom majd olvasni, remélem, hogy az valamivel jobb lesz.

Értékelésem: 5/10

Kedvcsináló idézetek:

– Kylie egyedülálló anya – figyelmeztet Colton, mintha nem tudnám.
– Tisztában vagyok vele. Gondolod, hogy nem vettem észre az apró emberi lényt, aki egész este hozzá volt nőve?"

 

– Csak azért nem nyírlak ki, mert elszomorítaná Sophie-t – köpöm oda, és dühösen a bátyámra meredek.
– Pace édes fiú, Colton – próbál Sophie meggyőzni mindkettőnket. Imádnivaló az ártatlansága.
– Veled kedves, édesem, mert tudja, hogy különben végeznék vele – közli Colton, és megpuszilja Sophie nyakát.
– Pace? – fordul felém Sophie.
– Ne hallgass rá, cukorfalat! Tudok kedves is lenni. De én sem tagadom, hogy a legtöbb lány, akivel eddig dolgom volt, nem volt több… ideiglenes játékszernél.
Sophie felvonja a szemöldökét.
Vállat vonok. – Csak az igazat mondom. De tudom, mi a különbség köztük és egy olyan minőségi lány között, mint Kylie.

 

Félig lehúzom a farmert, próbálok megszabadulni tőle, remélem, hogy valahogy sikerül leimádkoznom magamról, de nem megy. Húzom-vonom, rángatózom, de nem mozdul. Felteszem az egyik lábamat a kád szélére, hátha az segít.
fraaanncba!
Csapdába ejtett a farmer, és hangos kiáltással elterülök a padlón.

A sorozat további kötetei (1., 2., és 4. rész):

covers_508286.jpg

covers_512109.jpg

covers_530838.jpg

Az írónő Társas játék sorozatának kötetei:

covers_615513.jpg

covers_615514.jpg

covers_615515.jpg

covers_615536.jpg

Az írónő Fagyos szenvedély sorozatának kötetei:

covers_583006.jpg

covers_583004.jpg

 Az írónő Kacér játszmák sorozatának kötetei:

 

covers_686535.jpg

covers_686537.jpg

covers_686538.jpg

Az írónő önálló kötetei:

covers_597292.jpg

covers_553605.jpg