Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem - könyvajánló

Idén év elején jelent meg Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem c. romantikus kötete. A korábban tőle olvasott Szerelem képlete számomra nagyon nagy kedvenc lett, úgyhogy ezt is alig vártam már, hogy olvashassam. 

covers_787603.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Mint ​egy lila hajú jedi, aki egyensúlyt hoz a férfiak uralta univerzumba, Bee Königswasser egyetlen egyszerű elvet követ az életében: mit tenne Marie Curie? Ha a NASA felajánlaná neki egy neuromérnöki projekt vezetését, Marie kérdés nélkül igent mondana. Csakhogy a modern fizika anyjának sosem kellett osztoznia a feladaton Levi Warddal.

Jó, persze, Levi vonzó a maga sötét hajú, magas, metsző tekintetű módján. És erős karjaival romantikus hősként megmenti Beet, amikor a lány szorult helyzetbe kerül a laborban töltött első napján. De már évekkel ezelőtt, még a doktori iskolában teljesen világossá tette, hogy mit érez a lány iránt.

Bee laborfelszerelése nem jött meg, a kollégák levegőnek nézik, ezért úgy érzi, hogy a karrierje megint megfeneklik. Talán a nyakszirti lebenye játszadozik vele, de Bee esküdni merne rá, hogy Levi szép lassan a szövetségesévé válik, támogatja az ötleteit, és… felfalja őt a szemével. A lány neuronjai pedig lángra lobbannak. De amikor eljön az idő, hogy lépjen, és kockára tegye a szívét, egyetlen dolog számít: mit tesz most Bee Königswasser?

Nagyon szeretem az enemies to lovers történeteket, úgyhogy nagy esély volt rá, hogy ez a kötet is az egyik kedvencem lesz majd, hisz ebben is utálják egymást a szereplők a kezdetekben, hogy aztán átváltozhasson valami mássá, többé ez a "kapcsolat". Bee-nek tálcán kínálják fel élete nagy lehetőségét, azonban öröme nem egészen felhőtlen, mert a doktori iskolából származó ősellenségével kellene együtt dolgoznia. A férfi, Levi határozott jeleket küldött a nő számára, hogy mennyire utálja őt és mennyire nem bírja még csak a gondolatát is elviselni, hogy egy légtérben tartózkodjanak. Az újbóli találkozásuk is hasonló negatív érzelmekről tanúskodik, Bee mégis próbálja a jót keresni a dologban. Azonban a kutatása akadályoztatva van, és a jelek egyértelműen arra engednek következtetni, hogy nem más áll a nő sikerének útjába, mint Levi.

Ahogy halad előre a cselekmény, úgy ismerhetjük meg egyre inkább a másik szemszögből az eseményeket és hamar világossá válik az olvasó számára, hogy sokkal több minden lapul a látszat mögött, mint ahogy először sejtenénk. Egy ponton átfordul Bee és Levi egymáshoz való viszonya és a kényszer szülte alkalmat megragadva egymás segítőtársaivá válnak, hogy a kutatásukat előrelendítsék. Egyéb okok miatt több zűrzavar is adódik a tudományos munkájuk során, sőt, még egy fegyveres fogvatartás is izgalmasabbá teszi a cselekményt, ami engem nagyon meglepett, de sikeresen tovább fokozta a kötettel szembeni rajongásomat.

Bee-t és Levi-t is nagyon megkedveltem, mindketten nagyon egyediek és különlegesek és annak ellenére, hogy látszólag ennél különbözőbbek nem is lehetnének, hamar rájönnek ők maguk is arra, hogy mennyi közös vonás van kettejük között. 

Alig várom, hogy az írónő harmadik magyarul megjelent kötetét, az Utálom, hogy szeretlek c. regényt is olvashassam, ami - ha jól tudom - több romantikus novellát összegyűjtő novelláskötet.

 Értékelésem: 10/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

Annie-nek van egy vicces elmélete: mindegyikünknek van egy Nulladik Éve, ami az életünk tengelyét jelenti. Valamikor találkozunk valakivel, és olyan fontossá válik, olyan hatással van rád, hogy tíz, húsz, hatvanöt évvel később visszatekintve rájössz, hogy ketté tudod osztani a létezésedet. Mielőtt felbukkant (KIE) és a Közös Időszak. Ez a saját Gergely-naptárad.

 ♦ ♦ ♦

– A terapeutám szerint nem akartam beismerni, hogy Tim igazából milyen, mert túlságosan sokat tettem bele a kapcsolatunkba. Mert ha elismertem volna, hogy egy barom, akkor a családja többi részét is fel kellett volna adnom. Talán igaza van, de szerintem csak meg akartam bízni benne, tudod? Évekig voltunk együtt. Feleségül kért. Meghívott az életébe, amikor azt senki más nem tette. Egy ilyen emberben megbízol, nem?

  ♦ ♦ ♦

– Több társas interakcióm volt az elmúlt 20 percben, mint az elmúlt 10 hónapban – jegyzi meg Levi.
– Legalább négyszer láttalak mosolyogni. – Vigasztalóan megveregetem a karját. – Az nem lehetett könnyű.
– Lehet, hogy le kell dőlnöm kicsit.
– Hozok borogatást az arcodra.

  ♦ ♦ ♦

– Gondosan megválogatom, miért harcolok Borisszal.
– Ezért nem érné meg harcolni? Két napról van szó annak a közvetlen közelében, akit a világon a legjobban utálsz.
– Elon Musk is jön?
– Nem… én.

  ♦ ♦ ♦

– Sokkolt, hogy valaki hozzám jönne feleségül? – kérdezi, elfojtva egy mosolyt.
Aha.
– Dehogy! Okos vagy. És… magas. Még megvan az összes hajad. És biztos vagyok benne, hogy azokkal a nőkkel, akiket nem utálsz, kedvesebb vagy, mint velem voltál a múltban.
– Bee, én nem… – Erősen kifújja a levegőt. – Szállj be a kocsiba!
– Miért?
– Visszaviszlek a temetőbe, és megetetlek a sakálokkal.