Péri Györgyi: Aki reménnyel indult (Aki hétszer született 2.) - értékelés

Még novemberben olvastam az Aki hétszer született c. kötetet, ami Péri Györgyi sorozatának első része volt. Az idei év első olvasmányaként molyos utazókönyv keretei között volt szerencsém elolvasni a folytatást is, amiről az alábbiakban olvashatjátok a véleményemet.

covers_728017.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Remény, mint Magda kel útra a magányos házikóból.

A titok, ami a szirten tartotta, árnyékként követi. Régi ismerősök jelennek meg, rejtélyek lepleződnek le, felbukkan a szerelem, de csalás, árulás, félreértések keresztezik Remény új életét.

Mi lappang a származása mögött?

Le tudja vetkőzni végül születésének bélyegét?

A középkori élet újabb mozzanatait ismerhetjük meg ebben a regényben, ami önálló kötetként is megállja a helyét.

Az első kötethez képest nekem egy picivel jobban tetszett ez a folytatás. A történetvezetés egy árnyalatnyival jobb volt, és ezúttal több izgalom, bonyodalom is szerepet kapott a kötet lapjain.

Míg az első kötet Remény felcseperedéséről számol be és arról, hogy Sára milyen eszközökkel próbálja őt terelgetni, vagy épp büntetni, addig ez a rész kapott egy ennél keményebb cselekményszálat. Már az Aki hétszer született c. kötet elején boszorkánynak kiáltották ki Reményt azért, mert foggal született és a babonás falusiak emiatt elkezdtek rettegni a kislánytól. Az Aki reménnyel indult c. kötet látszólag új, tiszta lapott adott a lánynak, aki már fiatal nővé érett azóta és egy másik faluban próbálja a legjobb tudása szerint kigyógyítani a betegségekből az ott lakókat.

324567355_1014654373231080_4665800690297013127_n.jpg

https://www.instagram.com/p/CnKd6WaoSrq/?utm_source=ig_web_copy_link

Ám továbbra sem lett felhőtlen a lány élete, sokan akarnak keresztbe tenni neki, vannak, akik a származása miatt és vannak, akik a tudása miatt, így újra boszorkánynak titulálják, de ezúttal sokkal komolyabb következményekkel kell szembenéznie, mint egy-két falusi mérgével. Egészen a "bíróság" és a papok elé viszik az ügyet, akiknek dönteniük kell arról, hogy életben hagyják-e a lányt vagy sem.

Az első részben felbukkanó minimális szerelmi szál is folytatódik egy picit, de a főcselekmény mellett eléggé háttérbe szorul. Ennek ellenére nagyon örültem neki, hogy az asztalos fiú újra felbukkant Remény életében.

Nagyon kíváncsian várom, hogy mit tartogat majd a harmadik és egyben befejező kötet, remélem, hogy minél előbb megjelenik majd az is.

Értékelésem: 9/10