Ali Hazelwood: A szerelem képlete - értékelés

Az idei év nagy slágerkönyve lett Ali Hazelwood: A szerelem képlete c. kötete. Annyi fantasztikus véleményt olvastam róla, hogy nem bírtam megállni, hogy megrendeljem és nekiálljak az olvasásának. Most már értem, mi ez a nagy hype a regény körül, engem is teljesen elvarázsolt ez a történet!

covers_733459.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Harmadéves ​doktorandusz hallgatóként Olive Smith nem hisz a tartós romantikus kapcsolatokban, de a legjobb barátnője igen, és emiatt kerül ebbe a helyzetbe. Ahhoz, hogy Anh-t meggyőzze, hogy randizik és jó úton halad a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” felé, többre van szüksége néhány kézlegyintéses Jedi-trükknél. A tudósoknak bizonyítékok kellenek. Úgyhogy, mint bármelyik magára valamit is adó biológus, Olive pánikba esik és megcsókolja az első férfit, akit meglát.
Ez a férfi nem más, mint Adam Carlsen, a fiatal, menő egyetemi tanár, aki közismert seggfej. Ezért Olive teljesen padlót fog, amikor a Stanford ügyeletes labor-zsarnoka beleegyezik, hogy titokban tartja a színjátékot, és a kamupasija lesz. De amikor egy nagy tudományos konferencia félresikerül, és Olive karrierje Bunsen égőre kerül, Adam újra meglepi határozott támogatásával és még határozottabban… kockás hasával.
Hirtelen a kis kísérletük veszélyesen közel kerül ahhoz, hogy lángra kapjon. Olive pedig rájön, hogy egy szerelemmel kapcsolatos hipotézisnél csak az bonyolultabb, ha a saját szíve kerül a mikroszkóp alá.

Olive egy kétballábas, szórakozott, a nagy tömegek előtt hamar zavarba jövő, lámpalázas fiatal doktorandusz, aki egy igencsak kellemetlen helyzetbe hozza magát már rögtön a kötet legelején, amikor megcsókolja az egyetem egyik nagy professzorát, Adam Carlsent. Innentől kezdve hazugságot hazugságra halmoz a kettejük között kibontakozóban lévő és valójában nem létező kapcsolatról, amibe Adam-et is bevonja. A legjobb barátnője, aki miatt ebbe a zűrbe keveredett Olive, még inkább tesz arról, hogy a lehető legkellemetlenebb helyzetekbe hozza Olive-ot és Adam-et.

A férfi rettegett híre miatt mindenki igazi bunkó egyetemi tanárnak tartja őt, aki a hallgatók kínzásában éli ki a vágyait, de Olive az álkapcsolat hatására egy teljesen másik oldalról ismerheti meg őt, amit nem sok másik embernek mutatott meg korábban Adam

316410942_181357067817125_1108680016728129006_n.jpg

https://www.instagram.com/p/ClT0YlmoGWA/?utm_source=ig_web_copy_link

Annak ellenére, hogy 400 oldalas a kötet, mégis azt éreztem, hogy túl rövid, mert még sokszor ennyit is szívesen olvastam volna kettejükről. Végig humoros, lebilincselő volt a történet, egy pillanatig sem eresztette el a figyelmemet. Remélem, hogy hamarosan újabb köteteket olvashatunk majd az írónőtől, bízom benne, hogy azok is legalább ugyanilyen szuperek lesznek.

Értékelésem: 10*/10

Kedvcsináló idézetek:

– Mit szólsz a kínaihoz?
– Azt ebédeltem.
– Hát, az emberek Kínában naponta többször is esznek kínait, úgyhogy ez nem kellene, hogy visszatartson…

♦♦♦

– […] Még mindig ki tudsz minket vinni Tommal a reptérre?
– Attól függ.
– Mitől?
– Tom szája ki lesz peckelve, és a csomagtartóban lesz megkötözve?
Adam felsóhajtott.
– Holden.
– Beengedem a hátsó ülésre, de ha nem fogja be a száját, ki fogom tenni az autópályán.
– Jó. Megmondom neki.

♦♦♦

– […] Ki zúg bele Adam Carlsenbe?
Malcolm felhorkant.
– Mindenki, Ol. Magas, rosszkedvű, mogorva szépfiú zseniális IQ-val. Mindenki szereti a magas, rosszkedvű, mogorva szépfiúkat zseniális IQ-val.
– Én nem!
– Egyértelmű, hogy igen.
A lány szorosan lehunyta a szemét, és nyöszörgött.
– Tényleg nem annyira mogorva.
– Ó, dehogynem! Csak nem veszed észre, mert félig beleszerettél.

♦♦♦

– […] Tehát, ha Carlsen titokban egy földönkívüli életforma, ami azt tervezi, hogy elfoglalja a Földet, ami végül ahhoz vezet, hogy az emberiséget szolgaságba taszítják a gonosz hadurak, akik úgy néznek ki, mint a kabócák, és ezt csak úgy akadályozhatod meg, ha randizol vele, akkor nekem elmondhatod, és szólok a NASA-nak…
– Az ég szerelmére! – Olive-nak nevetnie kellett. – Csak egy randi volt.

♦♦♦

– Te jó ég, megpróbálsz állampolgárságot szerezni? Visszatoloncolnak Kanadába, mert közösen használtuk Malcolm Netflix-jelszavát? Mondd meg nekik, hogy nem tudtuk, hogy szövetségi bűntény! Ne, várj, ne mondj nekik semmit, míg nem szereztünk neked ügyvédet! Ol… én elveszlek. Szerzek neked zöldkártyát, és nem kell…
– Anh. – Olive erősebben szorította a barátnője kezét, hogy egy pillanatra befogja. – Esküszöm, nem toloncolnak ki. Csak egyetlen randira mentem el Carlsennel.