Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel (Bridgerton 5.) - értékelés

Újabb Bridgerton kötetről hoztam nektek értékelést, mégpedig az 5. kötetről, a Sir Phillipnek szeretettel című, Eloise történetét bemutató regényről.

covers_651622.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Kedves ​Miss Bridgerton!
Elég hosszú ideje levelezünk, és bár személyesen sosem találkoztunk, nem mutattak be minket hivatalosan egymásnak, úgy érzem, jól ismerem önt. Remélem, ön is így érez.
Kérem, bocsásson meg, ha túl merész vagyok, de azért írok, hogy meghívjam, látogasson meg Romney Hallban. Remélem, megfelelő idő elteltével úgy találjuk, hogy egymáshoz illünk, akkor, ha feleségül kérem, talán igent mond nekem.
Sir Phillip Crane

Sir Phillip tudta, hogy Eloise Bridgerton vénkisasszony. Azért kérte meg a kezét, mert feltételezte, hogy szerény, nincsenek nagy igényei, és nagyon, de nagyon szeretne már férjhez menni. Csakhogy… nem ilyen volt, és nem így volt. Az ajtaja előtt megjelent fiatal nő minden volt, csak nem csendes, és amikor végre becsukta a száját, Sir Phillip nem akart mást, csak csókolni… illetve mást is akart.
Vajon elment az esze? Eloise Bridgerton nem mehet feleségül egy olyan férfihoz, akivel sosem találkozott! De aztán gondolkodni kezdett… és eltűnődött… és azon kapta magát, hogy bérkocsiban indul éjnek évadján, hogy találkozzon a férfival, akivel talán tökéletesen illenek egymáshoz. Csakhogy… nem volt tökéletes. A tökéletes férj nem lehet szeszélyes és rossz modorú, és bár Phillip nyilvánvalóan szép ember, de nagydarab, magas és erős, és nyers modorú; egyáltalán nem olyan, mint azok a londoni úriemberek, akik addig megkérték a kezét. De amikor elmosolyodik… megszűnt létezni a külvilág, és Eloise csak csodálta… vajon ez a tökéletlen férfi neki tökéletes lehet?

Ez volt eddig számomra a legkevésbé tetsző Bridgerton kötet. Nagyon vártam már Eloise történetét, de a Netflix sorozatból jól ismert cserfes lányka a könyvben eléggé visszatetsző volt számomra a kötet feléig. A könyv második felében, amikor megjelentek Eloise fivérei, hogy kiszabadítsák őt a hírneve tönkretételéből, onnantól kezdve már sokkal jobban tetszett a cselekmény. Nagyon bírom a Bridgerton fivéreket, annyira viccesek, szeretem, ahogy egymás vérét szívják, de csak amolyan testvéri, szeretetteljes módon.

Eloise már az előző részben levelezésbe bonyolódik egy titokzatos fiatalemberrel, akinek a kiléte egészen ennek a kötetnek az elejéig nem derül ki. Sir Phillip Crane egy fiatal özvegyember, aki ikergyermekeit próbálja egyedül nevelgetni, de olyan kisördög módon viselkednek, hogy nem bír velük. Eloise egy-két "csata" elvesztése után utat talál a gyerekek, Oliver és Amanda szívéhez.

Anthony, hogy megpróbálja tisztára mosni húga becsületét, házasságra kényszeríti Eloiset és Phillipet, de Eloise nagyon ragaszkodik a szerelemből köttetett házassághoz. Az már az előző részekben sem volt titok, hogy a lány nagyon ellenzi a házasságot, nem szereti a kérőket és a férfi-női sztereotípiákat sem,  amolyan feminizmus-képviselőként van jelen a kötetben. Már csak az a kérdés, hogy sikerül-e elrabolnia Phillipnek Eloise szívét, vagy sem? 

Humorban nincs híján a kötet, annyi vicces jelenet volt benne, hogy tökéletes kikapcsolódást és szórakozást nyújtott számomra a könyv. A lentebb található idézetek között találtok is ezek közül néhányat.  

Kíváncsian várom, hogy vajon a következő kötet milyen lesz majd, ami Francesca történetét meséli el. Róla elég keveset tudtunk meg az eddigiekben, úgyhogy teljesen ismeretlenül áll majd előttem az ő karaktere.

Értékelésem: 7/10

Kedvcsináló idézetek:

 – Lord Bridgerton – szólt Anthonynak, azzal felállt. – Kérhetném, hogy kettesben maradhassak egy kicsit a húgoddal?
– Az előbb voltál vele kettesben – felelte Colin két szelet szalonna befalása közt.
Phillip tudomást sem vett erről a megjegyzésről.
– My lord?
– Természetesen – felelte Anthony. – Ha ő beleegyezik.
Phillip megragadta Eloise kezét és talpra rángatta.
– Beleegyezik – mondta.
– Hmmm – szólalt meg Colin. – Nagyon beleegyezőnek tűnik.

♦♦♦

– Úgy látom, ti ketten elég jól illetek egymáshoz ma reggel.
Eloise nyílt ellenségességgel nézett testvérbátyjára.
– Hogyan jutottál erre a következtetésre?
– Egy szempillantás alatt – felelte vállvonogatva. Aztán Phillipre pillantott. – Ami azt illeti, a civakodásból. A legjobban összeillő párok mind civakodnak.

♦♦♦

– Mit mondott?
– Semmit.
– De mondott valamit.
Sir Phillip türelmetlenül nézett rá.
– Ha azt akartam volna, hogy ön hallja, hangosan mondtam volna.
Eloise alig kapott levegőt.
– Akkor egyáltalán nem kellett volna mondania.

♦♦♦

– […] Sir Phillip becsületes embernek tűnik.
Eloise nem tudta titkolni méltatlankodását.
– Akkor jutottál erre a következtetésre, amikor fojtogattad?
Anthony felsőbbséges pillantással nézett rá.
– Meglepődnél, ha tudnád, milyen következtetésekre jutnak férfiak egymásról verekedés közben.

♦♦♦

– Ó, és nem tudja véletlenül, hol lehet Miss Bridgerton? Látom, már megreggelizett.
– Elment, Sir Phillip – közölte a szobalány. – A gyerekekkel.
Phillip csak pislogott a meglepetéstől.
– Vele ment Oliver és Amanda? Önszántukból?
A szobalány bólintott.
– Ez érdekes. – Felsóhajtott, igyekezett nem elképzelni a jelenetet. – Remélem, nem gyilkolják meg.
A szobalány riadtnak tűnt.
– Sir Phillip!
– Csak tréfáltam…

♦♦♦

– Szólok a szakácsnak, hogy tartsa melegen az ételt – mondta. – És megbüntetem az ikreket.
– Ne! – szólt utána Eloise. Sir Phillip erre hirtelen megállt. – Kérem, uram, ezt bízza rám.
Sir Phillip lassan megfordult; kissé bosszantotta a hölgy hanghordozása.
– Pontosan mit szándékozik tenni velük?
– Velük? Semmit.
Phillip sosem gondolta volna, hogy egyszer eljön a nap, amikor megijed egy nőtől, de isten a tanúja, Eloise Bridgerton halálra rémítette.
Tekintete határozottan ördögien villant.
– Miss Bridgerton – szólította meg kezét keresztve fonva. – Ismét kénytelen vagyok feltenni a kérdést. Mit szándékozik tenni a gyermekeimmel?
– Még fontolgatom a lehetőségeket.
Sir Phillip ezen elgondolkodott.
– Remélhetem, hogy holnap reggel még életben találom őket?
– Igen. És biztosíthatom, hogy minden végtagjuk ép marad.