Melinda Bald: Találj rá (mÁMORtánc 1.) - értékelés

Ritkán olvasok erotikus könyveket, mert én inkább az izgalmasabb történetek kedvelője vagyok, mint pl. a fantasyk, krimik, thrillerek, de néha elmerülök egy-egy erotikus kötetben is. Ezúttal Melinda Bald: Találj rá c. kötetét olvastam el, amiről lejjebb olvashatjátok a véleményemet.

covers_633811.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Egy hűtlen pasi. Egy nyereményút. Egy pimasz és jóképű idegenvezető.
Liz tökéletesnek hitt világa egy este alatt romba dől. Élete szerelme szó nélkül sétál ki az életéből.
Hogyan lehet az összetört önbecsülés darabjait újra összeilleszteni?
A sors tálcán kínálja a lehetőséget. Az útjába sodor egy egyhetes tengerparti nyereményutazást és egy privát idegenvezetőt, Damient. Az egzotikus sziget és a szemtelen férfi közelsége, felébreszti a vágyat, ami eddig mélyen legbelül rejtőzött benne.
Ez valóban csak barátság? A mámoros pillanatok be tudják gyógyítani a szív sebeit?
Képes egy nyaralás megváltoztatni mindent?
Kezdetét veszi a mÁMORtánc!

A Találj rá c. sorozatindító kötet azzal a jelenettel indít, amikor Liz rajtakapja a szerelmét egy másik nővel a saját házukban. Volt annyi önbecsülése, hogy ne törjön meg a pasi könyörgésének, inkább élt a hirtelen jött nyereményút lehetőségével, hogy messzire vonulva összeszedhesse a gondolatait és önmagát az őt ért csapás után. Külföldre utazva kap maga mellé egy személyi idegenvezetőt is, Damient, aki mindenféle kalandba bevonja őt, igyekszik elfelejtetni vele az exét és új élményekkel akarja megtölteni a nő életét. 

Számomra kicsit fura volt, hogy Damien csak úgy betoppant Liz mellé. Az oké, hogy a nyereményút mellé járt egy idegenvezető is, de teljesen véletlenül találkoztak, a nő először meg is döbbent Damien idegenvezetőségi feladata miatt, aztán meg tök természetesnek vette, hogy ott van mellette. Ennek az összeismerkedésnek a jelenetét én egy picit jobban vagy legalábbis másképpen dolgoztam volna ki.

293193693_153812270562193_2750710141036361230_n.jpg

https://www.instagram.com/p/Cf08STAIS18/?utm_source=ig_web_copy_link

Volt egy-két jelenet, amiben Damien veszélyességére hívták fel egyes karakterek Liz figyelmét, de a nő nem sokat törődött ezekkel a figyelmeztetésekkel. Én viszont elgondolkodtam rajta, hogy vajon mitől akarják óvni a nőt, vajon mi lehet az a sötét titok a férfi életében. Ez az első részben nem derült ki, úgyhogy minél előbb olvasnom kell majd a folytatást is.

Helyenként volt a kötetnek egy kis Szürke ötven árnyalata beütése is, pláne annál a jelenetnél, amikor a "játszószoba" láttán Liz elmenekült inkább, bár azt azért beismerte önmagának, hogy kicsit tetszett neki a hely látványa, de nagyobb volt az ijedelme.

A történet végén volt egy elég nagy csavar, amit nem szeretnék lespoilerezni, de az egész addigiakat próbáltam újraértelmezni és nagyon kíváncsivá tett a függővég, hogy vajon mi fog történni a következő részben.

Melinda Bald mÁMORtánc c. sorozatát azoknak ajánlanám, akik szeretik az erotikus köteteket, nekik biztosra veszem, hogy tetszeni fog ez a rövid kis regényekből álló sorozat is.

Értékelés: 9/10

Kedvcsináló idézetek:

– Adok egy jó tanácsot az elkövetkezendő napokra nézve. Ha még egyszer leszel olyan vakmerő és hajnalok hajnalán felébresztesz. Az a minimum, hogy egy hatalmas bögre gőzölgő kávéval állj az ágyam mellett.

◊◊◊

– Csak nem keresel valakit?
Felém fordul. Egyik kezében egy nagy csésze kávét tart.
– Hála az égnek ébren vagy – látványosan sóhajt egy nagyot. – Legalább fél órája álldogálok az ajtód előtt.
– Csak nem félsz tőlem? – mosolygok, és kiveszem a forró italt a kezéből.
– Csak a testi épségemet féltem. Igaz, hogy tegnap egy párnát vágtál hozzám, de ma, akár egy keményebb tárgy is a kezed ügyébe akadhat. Mi lesz, ha maradandó nyomot hagysz ezen a csodás arcon? – Széles mozdulatokkal köröz az arca előtt.
– Igazad van, kár lenne érte. Megígérem, hogy nem oda fogok célozni. Biztosan van olyan testrészed, amiért nem kár – pillantok rá, övön alul.
– Nocsak-nocsak, de felvágták valakinek a nyelvét így hajnalok hajnalán.

◊◊◊

– Csak nem félsz egy kis hegymászástól? – fordul vissza. – Azt hittem ettől keményebb vagy.
– Semmi bajom a hegymászással. De magasan van.
– Igen, ezeknek a képződményeknek szokásuk, hogy nagyra nőnek – mosolyog. Láthatóan remekül szórakozik rajtam.

◊◊◊

– Mondták már, hogy mennyire szerény vagy?
– A csodálatos, utánozhatatlan, tökéletes jelzők után ez a negyedik, amit használni szoktak rám – vigyorog önelégülten.

◊◊◊

– Ha egy idegen ország börtönében kötök ki miattad, bivalyerősre gyúrom magam, megkereslek és a szuszt is kiverem belőled – fenyegetőzöm.
De nem különösebben rémül meg az ígéretemtől. A hasát fogva kacag.

 A sorozat további kötetei:

covers_653908.jpg

covers_700972.jpg

covers_700976.jpg