Baráth Viktória: Bűnösök közt - értékelés

Még tavaly jelent meg az Álomgyár kiadónál Baráth Viktória legújabb regénye, a Bűnösök közt c. romantikus kötet, ami ezúttal is a maffia világába kalauzol el minket, de ezúttal egy FBI ügynök szemszögén keresztül.

covers_744056_1.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Becca, ​a fiatal FBI-ügynöknő nemrég tette le a terepmunkához szükséges vizsgáját, ezért boldogan várja az első kiküldetését. Ezt azonban folyamatosan elnapolják, mégpedig a lány zűrös múltjára hivatkozva. Becca úgy érzi, nem bíznak benne, ezért úgy dönt, kezébe veszi a sorsát.

Amikor megtudja, hogy az FBI a drogelhárítással dolgozik együtt egy motoros banda ügyén, nyomozásba kezd. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően pedig egy pillanat alatt az események középpontjában találja magát: munkát kap a banda klubházában. Beépül a szervezetbe, hogy belső informátorként segítse tovább a szövetségiek munkáját. Eleinte könnyűnek tekinti az ügyet, de ahogy megismeri a tagokat, egyre jobban bevonódik az életükbe. Főleg akkor, amikor érzelmileg és testileg is közelebb kerül Loganhez, a motoros banda alelnökéhez.

Beccának választania kell, hogy hű marad-e a hivatásához és a régi kapcsolatához, vagy átadja magát az újonnan felszínre törő énjének és az ezzel járó szenvedélynek.

Baráth Viktória legújabb regényében visszatér a maffia és az igazságszolgáltatás világához. Egyaránt megismerhetjük mindkét oldal szép és sötét oldalát, ezzel az olvasót is választás elé állítva: lehet-e határt húzni a jók és a rosszak között?

Becca, a történet főszereplője frissen végzett a terepmunkához szükséges vizsgájával és szeretné, ha éles akcióban mérethetné meg az erejét, de a főnöke nem hajlandó őt rátenni egyik munkára sem. Ez természetesen nagyon aláássa Becca önbecsülését, mert úgy gondolja, nem hisznek eléggé benne és a képességeiben. Így "tőrbe csalja" az egyik nyomozótársát, majd amikor megszerzi tőle a kiinduló nyomot, elkezdi felkutatni azt a bandát, akit már nagyon régóta szeretne az FBI lefülelni, de ezidáig még nem sikerült nekik. Nagyon hamar sikerül a nőnek a bandára bukkannia, sőt, még munkát is szerez a klubházukban.

Logan felbukkanásával kezdenek el még inkább beindulni az események. Számomra abszolút unszimpatikus volt az ő karaktere, igazi keményfiú, aki képes bárkin és bármin átgázolni azért, hogy megvédje a saját, jól felépített maffiozó életét. Becca néha egy-egy ballépésével a szeme elé kerül, amikor ki is nyilvánította a férfi, hogy ha nem húzza meg magát, nem lesz jó vége a náluk töltött karrierjének.

Számomra tökéletes kikapcsolódást nyújtott a kötet, az meg pláne nagyon tetszik az írónő regényeiben, hogy a karakterei újra és újra felbukkannak a többi könyvében is, ezáltal összekötve a különböző eseményszálon futó és más és más karakter szemszögéből játszódó történéseket. A kötetben lévő szerelmi szál nagyon elenyésző, a főszerepet tényleg a maffiába való beépülés és a nyomozás, na meg Becca lelkivilágában való elmerülés kapja.

Értékelésem: 9/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Idézetek:

 Nem a gyengék kérnek segítséget, hanem épp ellenkezőleg, a bátrak! Mert ők felismerik, ha valami túlmutat rajtuk.

♦♦♦

Csak én akartam megmenteni a lelkét, de talán vannak lelkek, amelyeket képtelenség megmenteni.

♦♦♦

Végre megtanultad, hogy a világ nem csak fekete vagy fehér. A jó oldalon is vannak rosszak, ahogyan a sötét oldalon is rálelhetünk valami egészen gyönyörűre.