Interjú Aurora Lewis Turner írónővel

Aki nyomon követte a blogot, az olvashatta az Ikerlángbűbáj első két részéről írt ajánlómat a közelmúltban, amikből egyértelműen látszik, hogy nagyon beszippantott engem ez a fantasy világ. Aurora Lewis Turner írónő volt olyan kedves, és elvállalta a felkérésemet, hogy interjút adjon és válaszoljon ezáltal pár kérdésemre, amik felmerültek bennem olvasás közben. Az alábbiakban tudjátok elolvasni a válaszait.
327946854_1244272589493533_325838907986863782_n.jpg

  • Bemutatkoznál pár mondatban? Milyen hobbijaid vannak még az írás mellett?

Hogyne! Akkor kezdem a munkámmal, mivel az is a hobbim. Decemberben doktoráltam nyelvészetből, gyermeknyelvelsajátítással foglalkozom, kutatásokat végzek, tulajdonképpen mondhatom azt, hogy nyelvész vagyok. Emellett magyart tanítok gyerekeknek és felnőtteknek, vagy magyarul vagy pedig idegennyelven. Imádok nyelveket tanulni, olvasni, koncertre járni, sütit sütni. Éppen, ami jön. De persze a nagy szerelem nálam az írás.

  • Mondanál pár szót a regényeidről?

Az eddig megjelent összes regényem fantasy műfajú. Főleg romantikus jellegű fantasyt írok, újabban fantasy-krimit. A Bolygókeringő trilógia, mely a Névtelenekből, A Hetedik Bolygóból és a Lepkeszárnyakból áll, a jövőben, a csillagok között játszódik. De nem kell megijedni, ez nem sci-fi, nincsenek benne elvont találmányok, hanem tulajdonképpen Auróra és Lloyd küzdelmét mutatja be egyrészt egymással, másrészt pedig azokkal, akik a különleges erőkkel bírókat (=névteleneket) üldözik.

aurora.png

A hatalom kövét high fantasynak mondanám, mivel ebben vannak bőven boszorkányok, sárkányok, egy-egy elképzelt királyság, illetve egy hercegnő, aki elindul, hogy megtörje az átkot, ami miatt hónapról hónapra másokat kell bántania. Egy egész csapat formálódik körülötte Vincenttel, a szörnyvadásszal az élen, és pár különleges katonával segítőjeként.

covers_672757_1.jpg

Az istenek játéka is a jövőben játszódik. Lunát kiválasztják, hogy meghaljon az istenekért, és mivel nincsenek érzései, önként sétál be az oroszlán barlangjába, de aztán mégis életben marad, és ezzel megkezdődik a kaland, melynek célja, hogy kiderítsék, miért nem halt meg az Arénában. A kis csapat élén pedig Hunter, egy valódi isten áll.

covers_709665.jpg

Az ikerlángbűbáj, melynek szintén három része van: A tűzróka, A megtörhetetlen átok és A hét pecsét, urban fantasy regények, vagyis jelen világunkban játszódnak. Amaja és a Vadász kalandjai állnak a fókuszban, mely során a lány eljut Budapestre és a Margit szigeten álló akadémiára. Ott megismeri ikertestvérét, Alexandert, és egy egészen új világot, ami tele van őrzőkkel, lelketlenekkel, de még vámpírok és vérfarkasok is előfordulnak, persze nem szokványos háttértörténettel.
aa.png

  • Az Ikerlángbűbáj c. sorozatot interaktív módon írtad. Mesélnél nekünk egy kicsit ennek a menetéről?

Hát, ez nagyon izgalmas! Az egész úgy jött, hogy azon gondolkoztam, milyen tartalommal tudnám megtölteni a szerzői csoportomat, hiszen az még élvezhető, ha egy zenész zenél, de ha egy író ír… kicsit unalmas. Ekkor jutott eszembe, mi lenne, ha interaktív regények születnének, tehát az olvasók bele tudnának szólni a sztoriba. És nem kicsit szólnak bele! Életről-halálról döntenek. Mindkettőre volt már példa. Én pedig az ő szavazataik alapján írom meg a következő fejezetet. De ez még mind semmi! Általában a borítót, a címet, a szereplők nevét, kinézetét is megszavaztatom. A jó munkáért cserébe minden szavazó neve megjelenik a regényben a segítők között a köszönetnyilvánításnál. Jó móka, legalábbis én nagyon élvezem. Az eddig megjelent regényeim közül a Bolygókeringőt kivéve mindegyik interaktív. Szeretem amúgy az olvasók kezébe adni a sorsokat, nekem bejött ez a fajta alkotási technika, bár sokat kellett újratervezni. Mostanra már nagyjából vannak sejtéseim, amikor kiteszem a szavazást, hogy melyik lehetőség lesz a befutó. De az olvasók még mindig tudnak meglepetéseket okozni. Azoknak nem ajánlom, akik szeretik a kezükben tartani az irányítást. Ez a fajta alkotási mód azoknak való, akik sodródnak, de azért kellően fegyelmezettek, mivel hétről hétre újabb és újabb fejezetet hozok létre. Csütörtöktől hétfőig lehet szavazni, szerdán megy ki az új rész, szóval nincs sok időm kidolgozni. Bár mostanában előre meg szoktam írni, és ha másként alakul a szavazás állása, újraírom. Bár ilyenkor vérzik a szívem. De az olvasó akarata szent és sérthetetlen nálam.
319057976_185247604094738_3758129831673474913_n_1.jpg

https://www.instagram.com/p/CmB-aehIwXG/?utm_source=ig_web_copy_link

  • Az Ikerlángbűbáj sorozat olvasása közben feltűnt, hogy több nyelven is megszólalnak a karaktereid, illetve több különböző országba is ellátogatnak. A nyelvek és a különböző kultúrák szeretete is árad a könyveidből. Mindegyik nyelvet beszéled, amiken megszólalnak a karaktereid, illetve mindegyik országba ellátogattál már, ahol ők jártak?

Pont Japán az, ahol még nem voltam, és amilyen nyelven nem beszélek. Innen származik a főszereplőm. De szeretnék egyszer eljutni oda, és a nyelv is érdekel, de előbb még jól meg kell tanulnom oroszul, hogy olvashassak eredeti nyelven klasszikusokat, legalábbis ez volt a cél, amikor belevágtam a szintén nem túl könnyű nyelvbe. Angolul, spanyolul, németül és oroszul beszélek, a franciát most kezdtem utazás miatt, és régen volt némi közöm a finnhez is, de mára már megkopott a tudásom. Imádom a nyelveket, a különböző kultúrákat, valamint utazni is. Nagyjából átfedésben vannak a regényben bemutatott nyelvek és helyszínek, és a saját ismereteim. Bár mint mindig, a japán nyelv ez alól kivétel. Ezekhez a részekhez megkértem S. A. Locrynt, hogy nézze át, és ha a szereplők viselkedésében valami furcsaságot tapasztal, jelezze. Sokat tanultam közben, mivel volt pár olyan dolog, amit én európai szemmel természetesnek vettem, de egy japán, vagy Japánban nevelkedett ilyet sosem csinálna. (Erre jó példa Rai gyűrűje, amikor Amaja nézegeti. Az eredeti változatban meg is fogta az idős nő kezét, na, ilyet egy japán biztos nem tenne, mert tiszteletlenség). A japán szövegek is Locryntól származnak, hálás vagyok neki a sok segítségért és fordításért.

312102710_175938208359011_2064642009026165487_n_1.jpghttps://www.instagram.com/p/CkTJ5peo_bx/?utm_source=ig_web_copy_link

  • Az eddig megjelent köteteid mind fantasy zsánerben jelentek meg. Tervezel a jövőben másik műfaj felé is nyitni?

Mostanában a krimivel kacérkodom, de a jelenleg futó interaktív sorozatom, vagyis a Bűvölet és apró mocskos gyilkosságok/hazugságok/szertartások is részben fantasy, mivel egy boszorkány, Ophelia áll a központban, aki nyomoz. Természetesen vannak benne olyan jelenetek, amik nem történhetnek meg a valóságban, de mégis inkább talán a low fantasy határát súrolja, hiszen Lia nem lovagol seprűn, és nincs világmegváltó hatalma, csupán apró „bűvésztrükkök”, amikkel segíti a nyomozást. Ha azt kérdezed, mely műfajban írnék, ha nem írhanték fantasyban, és semmiféle földtől elrugaszkodott elem nem lehetne benne, akkor valószínűleg a krimit mondanám. Tetszenek a furmányos talányok, és jó azon gondolkodni, ki a tettes, még ha sajnos elég szomorú eseménynek kell is ehhez bekövetkeznie.
327414479_906376074028440_2415901618323300909_n.jpg

  • Mesélnél kicsit a jövőbeni terveidről? Már kiötölted, mi lesz a következő regényed témája az Ikerlángbűbáj harmadik része után?

Igen, tervek azok vannak. Tavasszal megjelenik Az ikerlángbűbáj befejező része. Ezt követően egy véresebb és sötétebb hangulatú regénnyel jönnék, ami garantáltan +18-as, és Lloydról, a Bolygókeringő medve erejű rosszfiújáról szól. Aztán meg szeretném jelentetni a Bűvölet első részét is. Ezek csak az idei tervek, hogy mi jön össze belőlük, azt majd a jövő eldönti. Ha ilyen marad a gazdasági helyzet, akkor valószínűleg minden. Ha romlik, akkor újra kell tervezni. Mindenesetre ez csak a jéghegy csúcsa. Jelenleg hat könyv várja, hogy megjelenjen. Ezek közül van szerkesztett és még szerkesztetlen. Úgyhogy folyamatos munkája van a szerkesztőmnek és a grafikusaimnak. Emellett van körülbelül öt másik regényötletem, amit még nem ültem le megírni, de ami késik, nem múlik. Majd az olvasók eldönti, melyikkel kezdjem. És még egy nagyszabású marketingtervezetem is megvalósulni látszik, ami csakis kedves olvasóim javát szolgálja. Remélhetőleg nem fogy el a motiváció és az energia, mivel hosszú távra tervezek. Remélem, az olvasók is velem tartanak a kalandos úton. Neked pedig köszönöm szépen a szuper kérdéseket.

Kedves Aurora! Köszönöm szépen a válaszaidat és sok sikert kívánok a tervek megvalósításához! ♥

 

Az írónő elérhetőségei:

Facebook csoport (itt tudtok részt venni az interaktív szavazásokban):

https://www.facebook.com/groups/266721161368108/?ref=share_group_link

Facebook oldal:

 https://www.facebook.com/auroralewisturner.fantasyregenyek

Instagram:

 https://instagram.com/auroralewisturner?igshid=ZDdkNTZiNTM=

Blog: https://auroratortenetei.blog.hu/

 

Az Ikerlángbűbáj sorozatról írt bejegyzéseim:

- A tűzróka

- A megtörhetetlen átok