Julie V. Scott: Before Heaven (Heaven 0.) - értékelés

Idén ősszel jelent meg Julie V. Scott: Before Heaven c. bevezető kisregénye, ami a Heaven sorozat előzményeit foglalja össze és bepillantást enged az olvasóknak a Heaven sorozat alapjaiba. Recenzió formájában olvashattam a kötetet, amiért nagyon hálás vagyok az írónőnek!

covers_760860.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Vajon lehet olyan erős szeretetet érezni a zene iránt, hogy az megmentse a lelkedet?

Remington Blake erre keresi a választ, miközben próbál túlélni alkoholista apja ámokfutása mellett. Maga sem tudja, hogyan kellene viszonyulnia az élethez, ám egy nap Natalie Keller besétál a Hartford Gimnázium ajtaján és fenekestől felforgatja az addig ismert életét.
A lány reményt ébreszt benne, már nem csak létezni próbál, hanem szeretetre és sikerre vágyik. De vajon az iránta táplált érzései elegendőek ahhoz, hogy a legnehezebb időszakokon átsegítsék?

Julie V. Scott kisregénye, a Before Heaven betekintést enged egy nem mindennapi fiatal életébe, aki pontosan tudja, milyen érzés a lejtő alján lenni, ahonnan már csak úgy tudsz kijutni, ha valaki kinyújtja feléd a kezét.

A történet a Sky of Heaven sorozat nulladik, egyben bevezető kötete.

A cselekmény nem egy happy end történet, mély fájdalmak, veszteségek és hányattatott emberi sorsok bontakoznak ki előttünk olvasás közben. A cselekmény Remington Blake szemszögéből került megírásra, aki összeismerkedik Natalie-val, a kötet női főszereplőjével és elkezd kialakulni közöttük a szerelmi szál. A történetben a zene is fontos szerepet kap, Remington ebben a bevezető részben kezdi el bontogatni még csak a szárnyait, végigkövethetjük, ahogyan létrehozza a bandáját, és ahogyan megismeri a zenésztársait.

statements_1883071.jpg

https://www.instagram.com/p/ClGq0prIcaM/?utm_source=ig_web_copy_link

Tekintve, hogy nagyon rövid kis történet a maga 124 oldalával, így egy ültő helyében el tudja olvasni az ember. Mire igazán belemelegedtem volna a kötetbe, addigra vége is lett, úgyhogy bízom benne, hogy minél előbb napvilágot lát majd az első rész is, ezután a bevezető, nulladik rész után, hogy Remington sorsának további alakulását is megismerhessem. 

 Értékelésem: 9/10

Kedvcsináló idézetek:

Mindig így képzeltem el a szerelmet. Rögtönzött délibábnak, mit úgy kergethetünk, akár bohókás gyermek a pillangókat a réten.

♦♦♦

Ahhoz, hogy beleszeress valakibe, néhány másodperc elegendő, de ahhoz, hogy bizalmat építs, talán egy élet is kevés.

♦♦♦

Tudtam, hogy az igazi démonok, akik kitéphetik a szívedet, nem az éj leple alatt találnak rád, hanem fényes nappal, amikor egyáltalán nem számítanál rá.