Clare MacKintosh: Húsz óra a halálig - értékelés

Korábban olvastam már az írónő másik regényét, a Látlak c. kötetet, amiről az értékelésemet olvashatjátok molyon. Szerintem nagyon ütős és izgalmas thriller regény, úgyhogy csak ajánlani tudom az olvasását. A Húsz óra a halálig c. kötet is izgalmas volt, de az írónő másik kötete egy cseppet jobban tetszett. Na de nézzük bővebben!

covers_678890.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

„Hátborzongató ​thriller!” – SHARI LAPENA
„Hipnotikusan jó.” – LEE CHILD
Megmentheted százak életét. Vagy azt az egyet, ami igazán számít…

Izzik a hangulat az első közvetlen London-Sydney járaton. Azt beszélik, celebek is ülnek az első osztály utasai között – a világ kíváncsian követi a történelmi repülőutat. A légiutas-kísérő Mina igyekszik az utasokra koncentrálni, ahelyett, hogy otthon maradt ötéves kislánya problémáin és romba dőlő házasságán járna az esze. De amint elemelkednek a földről, Mina egy dermesztő, név nélküli üzenetet kap. Valaki azt akarja, hogy a gép soha ne érje el úti célját. Minától együttműködést várnak… és tudják, hogyan érhetik ezt el.
Húsz óra van hátra a leszállásig. Sok minden történhet húsz óra alatt…
A Sunday Times bestsellerszerző, Clare Mackintosh regénye garantáltan az utóbbi idők egyik legizgalmasabb thrillere. A szerző zseniálisan mozgatja a szálakat, mígnem kiderül, mi az elkövetők célja, és miért éppen Mina az, akinek választania kell sok-sok ismeretlen vagy a számára legfontosabb személy élete között.
„Olyan, mint egy bombasiker mozifilm.” LISA JEWELL

A Húsz óra a halálig c. kötet nagyon súlyos kérdéseket és döntéseket boncolgat: egy repülőgép eltérítése, klímavédelem, radikális eszmék, szerencsejátékfüggőség, döntés arról, hogy a gyermeked egyetlen élete, vagy a többi összes utas együttes élete fontosabb-e. Nagyon tanulságos és elgondolkodtató volt elmélyedni ebben a történetben. Helyenként el tudtam volna viselni egy kicsivel több izgalmat is, de ezt leszámítva élvezetes és pörgős volt.

284880039_142754908334596_5744102091859261948_n.jpg

https://www.instagram.com/p/CeI6TlkoMOi/?utm_source=ig_web_copy_link

Mina az eltérített repülőgépen ragad légiutas-kísérőként, míg a családja életét fenyegetik. Adam és Sophia a pincébe zárva, életveszélyes helyzetben próbálnak túlélni. Sophia nagyon különleges kislány, korát meghazudtoló tudással rendelkezik, pedig még csak általános iskolás. Örökbefogadott gyermekként kötődési problémái vannak, nem tudja kimutatni a szeretetét, így a szülei, Mina és Adam is azt hiszik, hogy nem szereti őket, de a vészhelyzet hatására megváltozik ez a feltevésük a kislánnyal kapcsolatban.

A happy endet azonban az utolsó fejezet teljesen felülírja. Több kérdés maradt bennem az utolsó jelenet elolvasása után, mint a cselekmény olvasása közben. Az írónőtől a második elolvasott könyvvel a hátam mögött úgy gondolom, hogy ez az utolsó fejezetben elkövetett irányváltás, amivel felborítja az addig gondoltakat, a védjegye az írónőnek.

Értékelésem: 8/10

Az írónő magyarul megjelent további kötetei:

covers_412814.jpg

covers_686690.jpg

Az írónő előkészületben lévő regényei:

covers_731460.jpg

covers_708373.jpg