Melinda Bald: Engedd el (mÁMORtánc 2.) - értékelés

Még júliusban olvashattátok az értékelésemet a mÁMORtánc sorozat első részéről, a Találj rá c. kötetről, ami egész kellemes olvasmány volt. Ez a második rész viszont nagyon nagy kihívást jelentett számomra; egyrészt nagyon messze esik a komfortzónámtól, másrészt sok-sok olyan dolgot találtam benne, amik zavartak. Lejjebb görgetve el is olvashatjátok ezeket a zavaró dolgokat.

covers_653908_1.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást és felnőtt tartalmat tartalmaz!

A fülszöveg: 

Az életem végérvényesen visszatért a régi kerékvágásba.
A mai napig azon gondolkodom, hogy ennek örülnöm kellene, vagy szomorkodni miatta.
Hiányoznak a szigeten átélt mámoros pillanatok, a kalandok, Damien közelsége. Talán sosem látom őt többé.
Az élet elém sodorja Dylent, aki mellett az elmúlt időszak történései kezdenek a feledés homályába veszni.
Aztán egy reggel hirtelen minden megváltozik, ami események egész sorát indítja el, és feje tetejére állítja az egész eddigi életem.
Féktelen szenvedély – Vágy – Kaland
Mindent elsöprő vágyakozás, ami észrevétlenül alakul át valami teljesen mássá.
Érzések, amik elvakítják a józan ítélőképességet.
Egy utazás, ami után már semmi sem lesz a régi.

Az erotikus kötetek alapból nem tartoznak a kedvenceim közé, de ettől függetlenül az emellett zajló háttércselekményt szoktam tudni annyira értékelni, hogy (viszonylag) tetszen a regény. Ez az Engedd el c. kötet azonban jóformán semmi másról nem szólt, mint hogy a főszereplő nő minden útjába eső pasiról azonnal letépné gondolatban a ruhát, extrém esetben meg is teszi ezt a valóságban is. Ha épp nem szexjelenetekről van szó, akkor gondolatban jár ekörül a nő esze. Volt ebben a kötetben minden: féltékenység, hiszti, leszbi szex, csak épp nem ésszerű és logikus módon. 

A kötet közepén felüti a fejét egy kisebb "krimi" szál is. Liz összeismerkedik egy lánnyal, Bellával, hogy aztán szemtanúja legyen, ahogyan elrabolják a lányt. Ekkor ismerkedik össze Carter-rel, a nyomozóval. Ez a nyomozó azonban jóformán semmit nem tesz azért, hogy az eltűnt lány előkerüljön, nem is tudunk meg semmit róla, azon kívül, hogy a csaj rá is szívesen rámászna. 

314400707_178637074755791_3834409565792333766_n.jpg

https://www.instagram.com/p/CkyfLBpIWjf/?utm_source=ig_web_copy_link

Damien karaktere is nagyon homályos a cselekményben, az előző rész úgy ért véget, hogy Liz azt hiszi, hogy az egész nyereményjátékon nyert nyaralást csak álmodta, de ebben a részben újra visszakerült Damien hoteljébe. Kiderült, hogy Damien valós személy és a sziget is létezik, ahová úgymond "elrabolja" a lányt, de azt leszámítva, hogy "különleges képessége" van Damien-nek arra, hogy egy szempillantás alatt a szigetre juttassa a személyeket, semmi egyéb nem derül ki.

Liz reakcióinak hiányát is nagyon furcsállom, a szexéhséget leszámítva semmi egyéb érzelmet nem mutat, se akkor nem ijed meg, amikor a nyomozó figyelmezteti, hogy legyen óvatos, se akkor, amikor Damien "elrabolja". Tök természetesnek veszi, hogy a hétköznapi életéből kiszakítják és egy szigetre hurcolják, bár azért arra kíváncsi lennék, hogy egészen pontosan mik ezek a "különleges képességek", amivel a lány hirtelen a szigeten terem.

Az egész kötet nagyon homályos, nagyon kidolgozatlan volt, se a krimi szál, se ez a fantasy vonal nem illett bele számomra. Aki szereti az erotikus köteteket, azoknak megéri tenni egy próbát a regénnyel, mert a moly.hu-s értékelések arra engednek következtetni, hogy jópár embernek nagyon tetszett ez a kötet. Én azonban látható módon nem tartozok ennek a kötetnek a célcsoportjába.

Értékelésem: 5/10