L. J. Wesley: Zin (Hetedhét Birodalom 0,5) - értékelés

A napokban fog megjelenni L. J. Wesley Zin c. novellája, amit volt szerencsém még a megjelenés előtt, előolvasóként olvasni. A Hetedhét birodalom c. fantasy kötethez készült, mégpedig az abból jól ismert Zin nevű lovag előéletéről ismerhetünk meg többet általa.covers_763809.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg: 

Sok-sok évvel (de leginkább úgy tízzel) azelőtt, hogy Zint Hófehérke útjába sodorta volna a szél, kalandokkal teli életet folytatott D'Rasi katonájaként. Ebben a rövid kis történetben csak egy apró, de annál jelentősebb szegletét ismerhetjük meg a közkedvelt karakter útjának.

A történet egészen odáig nyúlik vissza, amikor Zin még csak a kezdeti lépéseket teszi meg a lovaggá válás útján. Hányattatott sorsa miatt úgy dönt, inkább katonaként próbálkozik meg az életét jobb mederbe terelni, illetve abban bízik, hogy így édesanyja és testvére életét is megkönnyítheti. 

Nehéz út áll előtte, sok próbát kell kiállnia addig, amíg végre igazi lovaggá válhat, sok megaláztatás éri, mégis kitart, mert erre az egy lapra tette fel az egész életét. 

Nagyon örülök neki, hogy ezáltal a novella által kicsit jobban is megismerhettük Zin történetét, korábbi éveit és életének legnehezebb szakaszába is belepillanthattunk egy kicsit.

Ha neked is felkeltette az érdeklődésedet a történet, akkor az alábbi elérhetőségeken tudod beszerezni:

♠ nyomtatott formában korlátozott számban a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

♠ e-bookban az alábbi weboldalakon:

https://ljwesley.hu/ , https://shop.konyvmogul.hu/ és minden nagyobb e-book disztribútornál

Értékelésem: 10/10

Kedvcsináló idézetek:

– Maguk mától őfelsége szolgálatában állnak! Mivel urunk nem lehet ott mindenhol, engem bíztak meg vele, hogy pokollá tegyem az életüket. A következő tíz évben akkor alszanak, akkor esznek és akkor szarnak, amikor én arra engedélyt adok! Világos?
– Igen, uram – zengett engedelmes kórusunk.

♦♦♦

Apám mindig azt mondta, hogy ha csinálsz valamit, akkor azt csináld jól.