BORÍTÓLELEPLEZÉS - Dyta Kostova: Terra Incognita

boritoleleplezes.png

Várhatóan idén nyár végén fog megjelenni Dyta Kostova első regénye, a Terra Incognita, és az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehetek a borítóleleplezés folyamatában. Lássuk csak, milyen is lesz a borító!

dk_terraincognita_borito-cimlap.jpg

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem ez a borító máris meghozta a kedvemet a könyv olvasásához. Aki szereti a sci-fit, az kövesse figyelemmel a könyv megjelenését. Természetesen megjelenés után én is szeretném majd olvasni, úgyhogy az értékelésemet majd olvashatjátok várhatóan ősszel, remélem, hogy olyan jó lesz, mint amilyennek első ránézésre tűnik.

A fülszöveg:

VAJON ​MENNYI ÁLDOZATRA KÉPES AZ EMBERISÉG A FENNMARADÁSÉRT?

Néhány évszázaddal azután, hogy a Földet jelentősen átformálta egy hármas természeti katasztrófa, a bolygó déli sarkán alászáll az első, idegen naprendszerből származó űrhajó. A kataklizma által sújtott emberiség a cygnitáknak elnevezett intelligens fajtól esélyt kap arra, hogy egy földszerű exobolygón újjászervezze önmagát. Ám az utazás nincs ingyen, és az egymással is hadban álló nemzeteknek teljesíteniük kell az alku rájuk eső részét.

Confidence városállamában sajátos hierarchia uralkodik. Az építők, a katonacsaládok, a cégekbe tömörült vallások teljes kontroll alatt tartják a túlélők leszármazottait, és több generációra kiterjedő büntetéssel sújtják a rebelliseket. Ebben az osztályalapú társadalomban keresi helyét egy feltörekvő pilóta, egy táncművész, egy testvérpár, és egy paleontológus, a kataklizma előtti kor utolsó szemtanúja. Miközben a rendszer egyre fenntarthatatlanabbá válik, a mélyben már forradalmi gondolatokat dédelgetnek az elnyomottak.

Kihasználva a széthúzó érdekcsoportok gyengeségét, a cygnita frakciók végül döntenek az emberiség sorsáról. Újrakezdésre csupán egyetlen alkalmas hely marad, de az ismeretlen föld, a betöretlen ősvadon egyre kevésbé tűnik alkalmasnak arra, hogy az emberi civilizáció új bölcsőjévé váljon.

Első regényében az írónő a klímaválság aktuális kérdéseit sodró lendületű eposszá formálja, melyben tanúi lehetünk az emberiség exodusának. De vajon tanul-e fajunk a múlt hibáiból, vagy ismét a pusztulásba sodorja önmagát?

Filozofikus, sokrétű és letehetetlen regény a sci-fi rajongóinak, hitről, erkölcsről, környezetvédelemről, és arról, hogy mi is teszi valójában emberré az embert.

Pár szó a szerzőről és a könyv megszületésének körülményeiről:

Dyta Kostova 1985-ben született, az egyetemen történelem és egyiptológia szakra is beiratkozott, de végül irodalom szakon szerzett diplomát. Jelenleg is tanul, méghozzá kertészmérnök szakon, emellett pedig szerkesztéssel és könyvkereskedelemmel foglalkozik. Már gyerekkorától kezdve író szeretett volna lenni, sok verset és kisebb történeteket is írt. Aztán 2008-ban belekezdett egy nagyobb terjedelmű műbe, ami a mostani Terra Incognita regény alapjait adta. Azóta nagyon sok változtatáson átesett a könyv, annyira, hogy már csak egy-egy bekezdésnyi szöveg maradt az eredeti verziójában. 2014-ben részt vett az írónő a Kéziratok éjszakáján a könyv első fejezeteivel, ahol sok jó tanáccsal lett gazdagabb, majd 2016-ban az Aranymosásra is benevezett. 2018-ban a Twister Media második [bekezdés] pályázatára is beküldte az akkor még befejezetlen művet (a pályázati kiírás szerint nem kellett befejezett műnek lennie), ahol győzött is a regényével, és a Mentor-program keretein belül sok-sok segítséget és támogatást kapott a regény befejezésére. Ennek ellenére mégsem a Twister Media gondozásában fog megjelenni a kötet, hanem a Pergamen Libro kiadónál. 14 évnyi munka után végre a kezükbe vehetik az olvasók Dyta első regényét. Az írónőnek pár műve megjelent már korábban antológiákban, melyeknek a borítóit a bejegyzés végén találjátok. 

Érdemes követni Dyta facebook oldalát és instagram profilját, mert a megjelenéssel és előrendeléssel kapcsolatos információkat is meg fogja osztani a követőivel, illetve a későbbiekben idézeteket is olvashattok majd a könyvből.

 Itt találjátok az írónő facebook oldalát:

 https://www.facebook.com/dytakostova

Az írónő instagram oldala:

 https://www.instagram.com/dytakostova/

Antológiák:

covers_516207.jpg

covers_446049.jpg

covers_722752.jpg

covers_722754.jpg