Juhász Bálint: A kapu

Ebben a bejegyzésben egy 2022-es megjelenésű ifjúsági fantasy meseregényről hoztam nektek az ajánlómat. Juhász Bálint: A kapu c. debütáló kötete nagyon tanulságos és elgondolkodtató üzeneteket rejt magában, úgyhogy bátran merem ajánlani a felnőtt olvasóknak is. Ezúton is köszönöm a recenziós példányt az írónak!

covers_766959.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

A párhuzamosan játszódó cselekmény egy varázsvilágba és a mai valóságba repíti az olvasót. A játékos meseszerű világ fiatal főhősei miután rájuk rónak egy nagyon fontos feladatot, sok vicces és tanulságos kalandon keresztül jutnak el a végkifejletig, ami a két világ összefonódását eredményezi.
A történet szemléletformáló hatású, hisz végig vezeti az olvasót egy spiritualitás fejlődési úton végül pedig személyes felelősségvállalásra és tenni akarásra sarkal

A cselekmény középpontjában a két főszereplő pixin manó áll, Boncor és Zorgó, akik még fiatal manók lévén sok-sok tanulnivaló előtt állnak. Felkerekednek és elindulnak egy hosszú útra, amely során nem csak az embereket ismerhetik meg testközelből, hanem saját képességeiket is jobban megismerhetik és fejleszthetik. Nemes feladatot vállalnak magukra: hírvivőként kell eljuttatniuk egy fontos üzenetet az emberiség számára, hogy azok jó útra térjenek és felhagyjanak az önpusztító és környezetszennyező magatartásukkal.

A történet olvasása közben bepillanthatunk a pixinek életébe, akik igazán furcsa kis szerzetek. A jó és nemes dolgok teszik ki a mindennapjaikat, számukra a háborúskodás és a pereskedés teljesen elképzelhetetlen viselkedésmód. Amolyan utópisztikus társadalmi rendet képviselnek, amiről nagyon jó volt olvasni. Ezt az életszemléletet szeretnék továbbadni az embereknek is, de a két fiatal manó sokat kellett még tanuljon, mire felvehették a kapcsolatot az emberekkel.

A végkifejlet elég függővéges lett, úgyhogy bízom benne, hogy nagyon hamar olvashatom majd a folytatást is. Kíváncsi vagyok rá, hogy merre fejlődnek majd tovább Boncorék és az emberekkel közös küldetésről is szívesen olvasnék még.

Értékelésem: 9/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

 

Kedvcsináló idézetek:

 Nem ismerik fel, hogy ami tegnap volt, azon nem lehet változtatni, de azt, hogy ezt az eseményt hogyan élik meg a jelenben és mit tanulhatnak belőle, az igenis csak rajtuk és az ő tudatos döntésükön múlik.

♦♦♦

Nincs itt és nincs ott, nincs tegnap, nincs holnap, várok rád most, azért, mert itt vagy!

♦♦♦

Ha előbb fel akarunk kelni, mint ahogy felébrednénk, akkor az azt jelenti, hogy nem aludtuk ki magunkat, és akkor egész nap fáradtak leszünk. Ez miért jó nekünk?