Bodnár Alexandra (szerk.): Halálosan szeretlek - értékelés

Idén februárban jelent meg a C&H Projects közreműködésével a Halálosan szeretlek - Véres Valentin-antológia, ami mindösszesen 30 db magyar szerző tollából származó rövid kis novellát tartalmaz a dark romance, a horror és egyéb sötétebb hangvételű témák köré fonódva.

covers_789689.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

A nap, amire minden szerelmes vár. Ezen az estén azonban más vágyak is kitörnek a ketrecből, kísértés és téboly igázza le a rózsaszín felhőből szőtt álmokat.

A rózsa vöröse helyett vér festi meg az étterem hófehér abroszát. Pezsgő helyett méreg gördül le a torkodon. A hőn áhított bosszú helyett a halál jön érted.

Egy átoktól veszteglő hajó. Egy művész, aki szerelmes a saját alkotásába. Egy szerelem, amit csak a sötétség tehet teljessé.

Megszállottság. Sóvárgás. Elfojtás.

Készen állsz a Valentin-napra?

Ritkán akad a kezembe antológia, mert én személy szerint jobban szeretem a regényeket, amiben jobban kifejthetők, megismerhetők és megszerethetők a karakterek, de azért egy-egy novelláskötetet is be szoktam iktatni néha-néha. A Halálosan szeretlek c. kötet már első pillantásra felkeltette az érdeklődésemet. Bár a sötétebb hangvételű irományok nem tartoznak a kimondott kedvenceim közé, de ennek ellenére mégis vonzott magához a kötet, hogy olvassam el. Elég hamar sort is kerítettem rá, és azt kell mondanom, hogy ez volt talán az eddigi legjobb antológia, amit olvastam. Nagyon igényes kötet lett, s bár némelyik novellához kellett bírni gyomorral a cselekmény olvasását, mégis sikerült összességében megszeretnem a kötetet.

A novellák a Valentin-nap köré fonódnak, de dark romance irányzatban. Voltak, ahol a zombik jelentek meg, voltak, ahol a fétisek és sorozatgyilkosságok, de az mindben közös volt, hogy a szerelem groteszk, kifacsart módon mutatkozott meg bennük. Nem tudnék egy kedvencet kiemelni közülük, mert kivétel nélkül mindegyik novella tetszett, átadták azt a fajta borzongást, ami a célja volt ennek a kötetnek.

A borítója is kellően visszaadja a kötet cselekményét, nagyon ügyesen és igényesen megoldották, hogy passzoljon az antológia tartalmához. A novelláskötetet ide kattintva tudjátok ingyenesen megrendelni e-bookban a FairBooks oldaláról.

Értékelésem: 10/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés