Aurora Lewis Turner: A hatalom köve - értékelés

A hatalom köve még 2021-ben jelent meg az Olvasni Menő kiadónál. Már A tűzróka olvasása óta alig vártam, hogy ez a regény is sorra kerülhessen az írónőtől, mert nagyon jó kis fantasynak ígérkezett. Végül molyos utazókönyvként olvastam.

covers_672757_2.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

Egykor öt királyság uralkodott a Kontinensen. A középső, Norma volt mindig is a leghatalmasabb. Annak hercegnője, Olivia egy sötét titkot rejteget; egy átok miatt akaratlanul is ártatlan emberek vére tapad kezéhez. Annak megtörése céljából egy nem mindennapi utazásra indul, s rájön; az általa ismert emberi világ mögött rejtőzik egy másik tele mágikus lénnyel, szörnyekkel és varázslattal. Vajon sikerrel jár? Meddig tudja titkolni Vincent, a szörnyvadász elől kilétét és véres múltját? Normából való távozásával elindul a harc a hatalomért. Ekkor még nem is sejti, hogy milyen fontos szerepe van ebben, s hogy a szíve nem egy egyszerű emberi szív csupán…

A leginkább az tetszett a történetben, hogy a fantasy tényleg nagyon nagy szerepet kapott benne. Mindenféle lény felbukkant benne, amit csak el tudtok képzelni: dzsinnek, vámpírok, strigák, sellők, alakváltók, sárkányok, tündérek... A kötet elején megismerhetjük a főszereplőket, egyrészt a hercegnőt, Oliviát, akit egy súlyos átok tart fogságban, s emiatt hónapról hónapra el kell végezni rajta egy szertartást, máskülönben meghalna. Másrészt pedig megismerkedhetünk Vincenttel és a csapatával is, akik mindenben segítenek a hercegnőnek. Sok-sok bonyodalom van a kötetben, sok veszélyes kalandba keverednek a szereplők, de összetartással sikerül minden helyzetből kivágniuk magukat.

Mindösszesen 772 oldalas a kötet, úgyhogy nem egy rövid olvasmány, de épp emiatt tudott ennyi mindent belerakni az írónő és megtalálta azt a tökéletes egyensúlyt, ahol nem éreztem azt, hogy bármiből is sok lenne, mindent jól felépített és a végére el is varrta a szálakat. Egy-két helyen azonban még érezhető volt pár bizonytalanság a fogalmazást tekintve (rossz szófordulatok, tőmondatok), de nem volt olyan sok belőlük, hogy zavaróvá váljon.

Értékelésem: 9/10

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jolcsi (@konyvmolylany20) által megosztott bejegyzés

Kedvcsináló idézetek:

– Mi volt ez a zsörtölődés? – kérdezte.
– Hát nem tudod kiolvasni a fejemből?
– Nem vagyok gondolatolvasó, csak a jövőt és a múltat látom – sóhajtott egyet Vincent.
– Az majdnem ugyanaz – vonta meg a vállát a nő, miközben folytatta tevékenységét.

♦♦♦

– De addig kell igazán értékelni a másikat, amíg itt van velünk.