Mangaajánló: One Piece

Kezdő angolosoknak is ajánlott nyelvgyakorlásként

Még a tavalyi év során olvastam angolul a One Piece manga első részét, aminek a folytatása egészen idáig váratott magára, de a napokban végre nekiálltam a sorozat folytatásának és azóta már a 7. résznek is a végére értem. Tekintve, hogy rövid kis kötetekről van szó, ami tele van képekkel (hisz mangáról van szó), nagyon gyorsan lehet haladni velük.  Ezidáig összesen 101 része jelent meg, tudomásom szerint ez a legtöbb résszel rendelkező mangasorozat, de ha valaki ismer több kötetet megjelentető sorozatot is, akkor kérem, hogy kommentben jelezze.

covers_551616.jpg

A történet főszereplője, Luffy nem csak álmodozott róla, hogy kalózkirály lesz belőle, hanem tett is érte, hogy elérje ezt és nagyon sok kalandos helyzetbe keveredett ezáltal. Minden kötetben vannak bonyodalmak és új szereplők, akikkel színesebbé válik a One Piece világa. Már az első részekben sikerül legénységet és hajót szereznie a fiúnak, hogy elinduljon megtalálni az elrejtett kincset, a One Piecet.

Az első kötet fülszövege:

A new shonen sensation in Japan, this series features Monkey D. Luffy, whose main ambition is to become a pirate. Eating the Gum-Gum Fruit gives him strange powers but also invokes the fruit's curse: anybody who consumes it can never learn to swim. Nevertheless, Monkey and his crewmate Roronoa Zoro, master of the three-sword fighting style, sail the Seven Seas of swashbuckling adventure in search of the elusive treasure „One Piece.”

Egy kis kitekintés a One Piece mangához:

- Az évek során rengeteg adaptációt kapott a One Piece manga. Sok-sok filmfeldolgozása lett és animét is készítettek belőle, ami 1999-ben indult és azóta már 1050 megjelent epizóddal rendelkezik.

- A napokban kezdték el vetíteni a magyar mozikban az új One Piece mozifilmet, ami ha minden igaz, akkor a 15. mozifilm a mangasorozathoz kapcsolódóan.

- A Netflix a közeljövőben tervez egy élőszereplős feldolgozást forgatni belőle.

- A One Piece wikipédia oldalán sok-sok érdekességet olvashattok még róla: https://hu.wikipedia.org/wiki/One_Piece

 

Kezdő angolosoknak:

Ha egy kis angol nyelvgyakorlásra vágyik valaki, akkor szerintem mangákkal érdemes próbálkozni, mert nem tartalmaznak sok szöveget, gyorsan lehet haladni bennük, így a kezdő angolosok nem érzik azt, amit én éreztem sokszor eleinte a hosszabb regényeknél, hogy sosem érek a kötet végére. Sok legálisan olvasható online mangaoldal is van, ahol el lehet merülni ebben a kedvtelésben, úgyhogy nem is kell a sokszor több tíz részből álló sorozatokat mind beszerezni. Illetve e-book formájában is sok manga beszerezhető már az e-book értékesítő oldalakon.