Télvíz idején (novelláskötet) - értékelés

Egyik barátnőm hívta fel a kötetre a figyelmemet, ugyanis neki megjelent az egyik novellája benne és kérdezte, hogy nem olvasnám-e el a novelláskötetet. Természetesen azonnal igent mondtam rá, és az idei év második könyveként sort is kerítettem az olvasására.

1_4.jpg

A fülszöveg:

– Vegyél nagy levegőt, végre megvan a könyv. Nyisd ki és szagolj bele… Tetszik? Akár még ajándékban is adnál néhányat? Miért ne! De egyet mindenképpen tarts meg magadnak.
–Vegyél elő egy bögrét és töltsd meg azzal, amit szeretsz: kávéval, teával, vagy akár forró csokival.
– Keress egy helyet. Egy kádnyi illatos melegvíz, egy sarokban meghúzódó fotel, vagy a kipárnázott ágyad. Mindegy, csak kényelmes legyen. Ha gondolod még egy illatgyertyát is gyújthatsz.
– Mond le az összes aznapi programod. Úgyis elfelejtkeznél róluk…
– Fordítsd meg a könyvet, és nyisd ki.
– A szavak és a mondatok immár csak rád várnak.
– Meglátod, a betűk életre kelnek, és ellazítanak, vagy éppen feltüzelnek, ötletet adnak, pihentetnek, de mindenképpen szórakoztatnak.

Ritkán szoktam novellásköteteket olvasni, mert nem szoktak a rövidségük miatt annyira megérinteni, mint a regények, de azért volt már több novellához szerencsém korábban is. A Télvíz idején c. kötetben karácsonyi és téli hangulatú novellákat gyűjtöttek össze, amik így télen, karácsony környékén nagyon jó kis hangulatot teremtettek számomra.

11.jpg

https://www.instagram.com/p/Cm9-0KKobp0/?utm_source=ig_web_copy_link

Három történet is volt benne, amik kimondottan megragadták a figyelmemet, mindhárom nagyon megható és szívig hatoló kis történet volt. Egy-kettő volt ugyan benne, amik kicsit untattak, de a többsége hangulatos és pihentető volt. Összesen 28 novella kapott helyet benne, a Láma kiadó gondozásában jelent meg, és mindösszesen 182 oldalt tesz ki. Szóval nem egy hosszú olvasmány, érdemes elolvasni, aki szeretne elmerülni pár rövid kis télies történetben.

Értékelésem: 9/10