Petróczki Kitti: Alfonz ikerlángja - értékelés

Petróczi Kitti: Alfonz ikerlángja c. kötete még 2020-ban jelent meg a Smaragd Kiadó gondozásában, melynek Ikerláng címmel megjelent egy 26 oldalas kiegészítő novellája is e-book formájában. Az írónőnek ez volt a második publikálása, korábban Lujzi élete címmel már megjelent egy romantikus kötete szintén a Smaragd Kiadónál. covers_629825.jpg

Vigyázat! A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz!

A fülszöveg:

"Hadd égjen porig minden…”
Tizenhárom évesen traktoron dolgozni, szántó melletti fán akasztott embert találni és amerikai útról álmodozni. Alfonz élete egy külső szemlélő naplószerű leírásán keresztül bontakozik ki előttünk. Motorok, zene és nők.
A valóságon alapuló könyvben végigkísérhetjük Alfonz útját, ahogyan a sok nehézségen túljutva megtalálja az igaz szerelmet, eljut a megértésig, és élete addigi minden mozaikdarabja a helyére kerül.

Az Alfonz ikerlángja c. kötet főszereplője, Alfonz tiniként arról álmodozik, hogy dobos lesz belőle. Mindent meg is tesz azért, hogy ez valóra váljon, elkezd leckéket venni egy tanártól, és sok-sok kitartással eljut odáig, hogy létrehoz egy amatőr együttest. A bandatagok megismerkedésének története számomra kicsit túl hirtelen történt, bár a kötet inkább Alfonz szerelmi életére hegyeződik ki. Nagyon sokáig csak falta a nőket, aztán megismerkedett egy lánnyal, aki egyrészt bizalmatlan, féltékeny Alfonzzal szemben, másrészt pedig sérült lélek, így kialakul közöttük egy "se veled, se nélküled" kapcsolat. 

327156515_1387125582032140_8312729415094315614_n.jpg

https://www.instagram.com/p/CnuL-kdoHsS/?utm_source=ig_web_copy_link

Számomra nagyon fura volt a kötet stílusa. Önmagában nem sok párbeszédes részt tartalmaz, leginkább leíró részekkel van tele, illetve a főszereplők messenger üzeneteivel, akik szóban alig, de ilyen üzenetekkel annál többet kommunikálnak egymással. Mivel alig több mint 200 oldalas a regény, így hamar a végére lehetett volna érni, de a kötet tördelése elég rosszul sikeredett, ami sok helyen zavart engem és néhol megakasztott olvasás közben.

Több tanulságos gondolat is felbukkant a kötet lapjain. A féltékeny és sértődött üzenetváltások között fellelhetőek nagyon jó kis gondolatok is, ha figyelmesen olvassa a sorokat az ember. Rávilágít arra, hogy sok-sok kitartással elérhetőek az álmok, leküzdhetőek a rossz szokások, illetve hogy annak ellenére is szerethető az ember, hogy nem tökéletes. 

Értékelésem: 7/10

Az írónő további kötetei:

covers_584939.jpg

covers_649046.jpg

covers_737367.jpg